Lav din egen hjemmelavede anti-rynke creme

Hybenolie hjælper med at fjerne ar og forynger din hud. Fordi det stimulerer produktionen af kollagen, forebygger og reducerer det forekomsten af ​​fine linjer og rynker.
Lav din egen hjemmelavede anti-rynke creme
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Kommercielle anti-rynke cremer indeholder kemiske ingredienser, der er usunde og i sidste ende kan skade din hud, mens økologiske produkter som regel er langt bedre, men koster dig meget mere. Vi vil lære dig at lave din egen hjemmelavede, naturlige anti-rynke creme.

I denne artikel vil vi give dig et alternativ. Hvorfor ikke lave din egen hjemmelavede anti-rynke creme – nemt og ved hjælp af helt naturlige ingredienser? Denne løsning vil tage meget lettere på din pung, og du kan endda lave ekstra meget og dele cremen med dine venner. Læs videre her og se hvordan du gør!

Din hudtype

Denne anti-rynke creme er udviklet specielt til normale til tørre, modne eller følsomme hudtyper, som er mere tilbøjelige til at få rynker. Vi anbefaler ikke denne behandling, hvis du er under 25, eller hvis du har fedtet hud.

Ingredienserne i denne creme er meget nærende og fugter huden helt ned i dybden. Den beskytter i øvrigt dit ansigt mod frie radikaler og fremmer regenerering af sunde hudceller.

Derfor er ingredienserne virkelig sunde og gode:

Kokosolie

Jomfru kokosolie er blevet nævnt en hel del på det sidste af populære sundhedsartikler, og det er ikke et tilfælde. Den har nemlig nogle rigtig gode egenskaber, der bruges både i fødevare- og kosmetikprodukter. Når det anvendes topisk, er det en fremragende fugtighedscreme, der let absorberes af huden. Det efterlader din hud glat og blød og giver det samtidig en lækker duft.

Kokosolie er den grundlæggende ingrediens i denne opskrift, som blandes med andre ingredienser, alt efter hudtype.

Kokos olie

 

Bivoks

Bivoks er endnu en grundlæggende ingrediens, da det hjælper med at fortykke cremen. Kokosolie er ideelt i sig selv under køligere forhold, men det smelter meget hurtigt i varme, så derfor tilføjer vi lidt bivoks til det.

Bivoks hjælper også med at fjerne urenheder i huden og retter misfarvninger.

Hybenolie

En af de mest potente ingredienser i denne creme er hybenolie, som er blevet mere og mere populært i de senere år på grund af dets anti-aging egenskaber. Da det indeholder masser af vitaminer, fedtsyrer og antioxidanter er det i stand til at stimulere kollagenproduktionen og dermed reducere dannelsen og forekomsten af ​​fine linjer og rynker. Det afhjælper også eventuelle pletter, strækmærker, tørre og irriterede områder samt skader, der er kommet som følge af overeksponering for sollys. Desuden virker det stærkt foryngende på huden og hjælper med at forny hudceller.

Om aftenen kan du anvende hybenolie direkte på huden inden du går i seng, men om morgenen er det mere praktisk og diskret at bruge det i den opskrift, vi vil beskrive senere i artiklen.

E-vitamin

E-vitamin er altid til gavn for huden – uanset om det tages som et tilskud eller påføres direkte på huden. Det fungerer også som et naturligt konserveringsmiddel.

E-vitamin har antioxiderende egenskaber og hjælper med at beskytte huden mod de frie radikaler.

Æteriske olier

Endelig, for at afrunde denne opskrift, må vi ikke glemme æteriske olier, som giver en dejlig aroma og styrker de andre ingredienser.

Vi anbefaler specifikt geranium olie, som ikke kun er fremragende til at puste nyt liv i huden, men som samtidig tilføjer fasthed til dine celler og giver en lækker duft til cremen.

Sådan forbereder du din hjemmelavede anti-rynke creme

Kokos olie

 

Kom de følgende ingredienser i en lille glasskål:

 • 20 ml kokosolie
 • 30 ml bivoks

Sæt skålen i et varmt vandbad for at gøre ingredienserne let flydende og bland dem med en spatel eller træske.

Når de er godt blandede, skal du fjerne dem fra varmen og straks tilføje de resterende ingredienser:

 • 5 ml hyben olie
 • 5 ml E-vitamin
 • 5 dråber æterisk geraniumolie (valgfrit)
 • 5 dråber af æterisk rosenolie (valgfrit)

Bland alle ingredienser godt, og lad cremen køle af.

For at kunne anvende cremen over længere tid, anbefales det, at du opbevarer den i køleskabet.

Hvis du bor i et meget varm klima eller ikke ønsker at opbevare cremen i køleskabet, så tilsæt 10 til 15 ml bivoks til opskriften for at gøre den endnu tykkere.

På den anden side, hvis du foretrækker en mere flydende creme, kan du øge mængden af ​​kokosolie og reducere mængden af ​​bivoks.

Vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige mængder af ingredienser eller tilføje andre ingredienser for at finde nye måder at bekæmpe de frygtede linjer og rynker.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Imágenes por cortesía de mealmakeovermoms y Rahel Jaskow.
 • Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils (2018). Tzu-Kai Lin, Lily Zhong and Juan Luis Santiago.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/

 • Georgieva, S., Angelov, G., & Boyadzhieva, S. (2014). Concentration of vitamin C and antioxidant activity of rosehip extracts. Journal of Chemical Technology and Metallurgy, 49(5), 451–454.
 • Park JE, et al. (2015). Inhibitory effect of rosa multiflora hip extract on UVB-induced skin photoaging in Hs68 fibroblasts. DOI:
  10.15230/SCSK.2015.41.4.351
 • Valerón-Almazán P, et al. (2015). Evolution of post-surgical scars treated with pure rosehip seed oil. DOI:
  10.4236/jcdsa.2015.52019

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.