Lav en lækker hjemmelavet citrontærte

Hvad kunne være bedre end at lave en lækker tærte med sunde citronvitaminer? Husk på, at du altid kan justere lidt på opskriften, for at tilpasse den til din smag.
Lav en lækker hjemmelavet citrontærte

Sidste ændring: 12 marts, 2019

Hvem kan ikke lide smagen af ​​citron? Den er forfriskende og syrlig og appellerer til både børn og voksne. Vil du have opskriften på en lækker hjemmelavet citrontærte til dig og hele din familie? Denne her kage passer til enhver lejlighed!

Citronens fantastiske egenskaber

Citroner

Der er intet mere lækkert end en god skive citronkage. Det er også perfekt til, når du har gæster. Man kan aldrig gå helt galt i byen med en citrontærte. Citroner er fulde af vitaminer og mineraler. Den er god at lave juice og salatdressinger af. Og så er den selvfølgelig også en god ingrediens i desserter. Derfor er citroner gode for dig:

 • Citroner er rige på C-vitamin, som hjælper med at styrke immunforsvaret.
 • De indeholder pektin A, kaliumchlorid salte, glucose – som alle er gode for dine organer.
 • De giver gode gummer og hjælper med at bekæmpe tandkødsbetændelse.
 • De inderholder antioxidanter.
 • Citroner sætter gang i fordøjelsen.

Opskrift på hjemmelavet citrontærte

Citronkage

Hvilke ingredienser har jeg brug for?

Til bunden:

 • 1 1/2 dl mel
 • 1 stort æg
 • 1 dl kold smør
 • 2 spsk flormelis
 • Et knips salt

Til citronfyldet:

 • 3 citroner
 • 2 dl piskefløde (fedtfattig er ok)
 • 5 æg
 • 1 dl sukker

Hvordan laver jeg den?

Rivejern og citron

Er du klar? Super! Den første ting, du skal gøre, for at lave din hjemmelavede citrontærte, er at tilberede bunden.

Sådan laver du bunden

Adskil en æggehvide fra æggeblommen. Gem hviden til meringuestoppingen senere, og pisk blommen i en skål sammen med to spiseskefulde koldt vand.

Put derefter melet i en stor skål og tilsæt smørret, skåret i terninger.

Bland melet og smørret sammen med rene, tørre hænder, indtil det bliver til en jævn blanding. Hvis smørret er blevet for blødt, så sæt det tilbage i køleskabet i cirka fem minutter.

Tilføj æggeblomme til dejen og bland den i, indtil du får en jævn masse. Form derefter dejen til en kugle og pak den ind i den slags plastfolie, som du normalt bruger til opbevaring af snacks eller nedfrysning af fødevarer. Læg kuglen i køleskabet i 45 minutter.

Mens dejen køler ned, kan du sprede lidt ekstra mel ud på køkkenbordet eller på en anden glat, hård overflade. Når de 45 minutter er gået, skal du tage dejen ud af køleskabet og rulle den ud med en kagerulle.

Hvis du opdager, at dejen begynder at revne eller er blevet for blød, så tilsæt en ekstra knivspids mel og rul den i. Når du har et tyndt lag dej, skal du trykke den ind i et tærtefad, der enten er af nonstick materiale eller tidligere er blevet smurt med lidt smør eller madlavningsspray. Tryk dejen godt fast, og efterlad lidt af kanten stikkende ud over formen, så der er plads til mere fyld.

Placer tærteformen i køleskabet, mens du forvarmer ovnen til 350 grader, omkring 10 til 15 minutter. Når den er forvarmet, skal du bage tærtebunden i ovnen i 20 minutter.

 

Sådan laver du fyldet

Og nu til tærtefyldet. Rist skallerne fra citronerne og put dem  i en lille skål. Pres saften fra dem ud i en mellemstor skål.

Tilsæt piskefløde, æggeblommer (gem hviderne til marengs), og sukker til citronsaften. Pisk det hele godt og tilsæt citronskallerne. Når det hele er godt blandet, så hæld det i den forberedte tærtebund.

Når dette er gjort, er det tid til at bage kagen i 45 minutter, eller indtil en kniv, som indsættes i midten af ​​fyldet, kan trækkes ud ren. Fyldet skal være fast.

Se, hvor nemt det er? Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af. Nu er det tid til at lave marengs ved hjælp af æggehviderne. Pisk dem ved høj hastighed, indtil bløde toppe formes, tilføj to spiseskefulde flormelis og bland forsigtigt. Glat blandingen ud ovenpå ​​citronfyldet ved hjælp af en spatel, og put kagen tilbage i ovnen i et par minutter, indtil det øverste lag bruner let. Pynt med et par mynteblade, og din hjemmelavede citrontærte vil både være velsmagende og smuk.

Det her er den perfekte, klassiske dessert, som du kan dele med hele familien. Sørg for at spise den inden for to eller tre dage efter bagning – du vil elske den!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.