Sådan laver du kylling med sesamsauce

Selv om du kunne bruge andre dele, er den bedste mulighed til at tilberede sesam kylling at drage fordel af brysterne. På denne måde er opskriften ekstra saftig.
Sådan laver du kylling med sesamsauce
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvis du vil forberede et anderledes måltid, men du ikke ved, hvad du skal gøre, eller alt bare keder dig, så skal du ikke bekymre dig. Hvordan lyder det med kylling med sesamsauce? Denne ret er perfekt til at ledsage andre lækre retter.

Kylling med sesamsauce er en af de opskrifter, der er helt perfekt at lave derhjemme. Det er nemt, sundt og tilfredsstillende, og meget bedre end fastfood!

Opskriften er baseret på kinesisk madlavning. Som du ved, har næsten alle opskrifter en oprindelse, og kylling med sesamsauce er ingen undtagelse. Selvfølgelig er de varianter, du kan finde overalt, også gyldige.

I sidste ende er det, der tæller i køkkenet, at være innovativ og opmærksom på smag.

Så hvis du allerede er derhjemme, du har tid, du føler dig energisk, og du har muligheden, hvorfor prøver du så ikke og forsøger at lave denne lækre ret? Den tager ikke lang tid, og du skal heller ikke ringe til alle for at spørge, hvad der skal gøres.

Det handler kun om at følge de vejledninger, vi vil vise dig og holde fokus. Vi går virkelig op i kvaliteten af ​​maden og hvad det indebærer for kroppen, derfor er det også nødvendigt at fortælle dig nogle kendetegn.

Kylling, der er et tørt kød med lavt fedtindhold, er ideelt til at spise. Du behøver kun at vide, hvilken del der skal bruges, og afhængigt af den type madlavning, som opskriften har brug for, vil du få flere eller færre næringsstoffer.

Hvad har du brug for til at lave kylling med sesamfrø derhjemme? Meget enkelt: kyllingebryst. Det er din vigtigste ingrediens, og den ingrediens du skal gøre alt med. Ved madlavningen vil du anvende den sauterede eller stegte metode sammen med andre ingredienser.

Sesamfrø

Absolut en kombination, der ud over aroma og krydderier også giver dig det bedste ved at kunne opleve en bittersød sensation i din gane.

Alt der er tilbage er, at du starter med disse trin.

Læs også: Lækker opskrift på kyllingebryst med ostesauce

Sådan laver du kylling med sesamsauce derhjemme

Før vi viser dig alt, hvad du har brug for til at udføre denne opskrift, er det også hensigtsmæssigt kun at anbefale flere ledsagere, som du kan servere med hovedretten.

Melbanerne er et vidunderligt eksempel. Der er så mange måder at lave melbananerne på, at det er dit valg, hvordan du vil gøre det. Hvis du vil tilfredsstille din sult og samtidig give dig selv glæde, så er denne mulighed god.

Tilsvarende kan hvid ris være en god garnering. Enten med nogle sauterede dressinger, med en lille smule achiote for at give lidt farve, eller bare med salt og hvidløg, er dette korn et traditionelt akkompagnement, der passer til enhver opskrift.

Endelig glem ikke, at du kan give noget saftighed med noget kyllingsauce eller salat. Det vigtige er, at du kender den, du foretrækker, hvis du spiser flere fødevaregrupper, hvilket bidrager til kvaliteten i din mad. Sundhed og smag, er altid en positiv ligning.

Ingredienser

 • 4 kyllingebryster (600 g)
 • 1/2 kop honning (167 g)
 • 2 kopper vand (500 ml)
 • ½ kop sojasovs (125 ml)
 • 1 spsk stødt ingefær (15 g)
 • 2 spsk majsstivelse (30 g)
 • 2 spiseskefulde sesamfrø (30 g)

Læs også: Opskrifter på grøntsagsbrød som du vil elske

Olie og frø

Forberedelse

 1. Først skal du vaske og rense kyllingebrystene meget godt.
 2. Derefter skal du klippe dem i stykker og lade dem stå uden at tilføje andre ingredienser.
 3. Derefter smør en pande med et stænk olivenolie og sæt varmen på mellemniveau. Lad det varme lidt op og vent.
 4. Når panden er varm nok, så kom fileterne af kyllingebrysterne på den og lad dem stege i 7 minutter.
 5. Mens kyllingen tilberedes, er det tid til at starte med tilberedningen af ​​saucen.
 6. Du skal bruge honning, sojasovs, vand, majsstivelse og stødt ingefær. Hvad du skal gøre, er at sætte dem i en middelstor skål og begynde at blande dem meget godt sammen.
 7. Efterlad ikke nogen klumper. Hvis det er nødvendigt, og du bemærker at det har fortykket sig meget, skal du tilføje lidt vand og blive ved med at røre.
 8. Dernæst skal du blande blandingen med panden og lade saucen blande med kyllingen. Lad det blive ved med at blive tilberedt, indtil kyllingen har absorberet meget af saucen (ikke alt).
 9. Til sidst drys sesamfrø på kyllingen og sørg for at de dækker alle sider.
 10. Lad det stege i 1 minut mere og fjern. God appetit!

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
 • Pathak N, Rai AK, Kumari R, Bhat KV. Value addition in sesame: A perspective on bioactive components for enhancing utility and profitability. Pharmacogn Rev. 2014;8(16):147–155. doi:10.4103/0973-7847.134249

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.