Lindre menstruationssmerter med 5 varme drikke

10. februar 2020
En almindelig ting som te kan hjælpe dig mod de problemer, der kan følge med menstruation.

Smerter under menstruationen kan være meget generende, endda invaliderende. I denne artikel viser vi dig 5 varme drikke, der kan lindre menstruationssmerter.

Menstruation sker normalt engang om måneden. Desværre oplever mange kvinder smerter, kramper og generelt ubehag. Du skal dog vide, at der findes metoder til at lindre menstruationssmerter, som for eksempel varme drikke.

Naturligvis vil vi først og fremmest anbefale en sund kost til at forebygge og behandle smerter i forbindelse med menstruation. Derudover er det bedste at undgå at indtage koffein, mens du menstruerer, da det kan forårsage angst og få dig til at ophobe væske.

Udover at undgå kaffe, kan du bruge andre typer drikke, som er rigtig gode for kvinders helbred. De her typer te vil virkelig gavne dig.

Varme drikke, der kan lindre menstruationssmerter

Selvom kvinder tit tager smertestillende midler, når de skal lindre kramper under menstruationen, så kan man mindske smerten på en naturlig måde. Derfor bringer vi dig en liste over de bedste drikke, der kan afhjælpe dine menstruationssmerter.

1. Kamillete

Kamillete kan ofte lindre menstruationssmerter

Den første af de varme drikke, der kan lindre menstruationssmerter, er kamillete. Husk på, at den imdeholder to forbindelser, der hedder hippurat og glycin.

Disse stoffer kan få din livmoder til at slappe af, når du har kramper, takket være deres egenskaber. Ydermere har kamille en enestående anti-inflammatorisk virkning, som er med til at nedsætte ubehaget.

  • For at lave kamillete skal du bruge en kop varm vand.
  • Lad derefter en pose kamillete trække i 10 minutter.
  • Fjern så teposen, og tilsæt citronsaft eller honning.

Vi anbefaler, at du drikker to kopper hver dag i den uge. der leder op til din menstruation. Faktisk findes der undersøgelser, der bekræfter, at kamille indeholder terpenoider og flavonoider med anti-inflammatoriske egenskaber.

2. Ingefærte kan lindre menstruationssmerter

Du kan bruge ingefærte til at lindre menstruationssmerter

Dernæst er ingefærte endnu en varm drik, der kan have en utrolig effekt mod menstruationssmerter.

Ligesom kamille har den anti-inflammatoriske egenskaber, så den kan hjælpe mod smertefulde kramper, da den spiller en vigtig rolle i at holde prostaglandiner nede.

Hvis du også oplever kvalme, maveproblemer og generelt ubehag under menstruationen, kan ingefær bidrage til at afhjælpe den slags problemer.

Du kan øge dit indtag af ingefær ved at tilføje den til dine supper eller shakes. Vi mener dog, at ingefærte er den mest delikate måde at indtage krydderiet på. Den har også andre fordele, da den modvirker uregelmæssig menstruation og bekæmper træthed.

Vidste du: Sirup med ingefær og olivenolie til smertelindring

3. Kanelte

Kanelte kan lindre menstruationssmerter

Som det tredje middel har vi kanelte. Denne te er fantastisk, fordi den har anti-inflammatoriske egenskaber. Vi er sikre på, at den vil hjælpe dig mod menstruationssmerter.

Ingredienser:

Tilberedning:

  • Start med at opvarme en kop vand og tilsæt en spiseskefuld stødt kanel.
  • Lad det trække i 2-3 minutter
  • Hvis du ønsker det, kan du putte honning i teen.

Du kan drikke det tre gange i løbet af den første dag i din menstruation.

4. Myntete

Myntete er endnu en god mulighed. Faktisk kan indtagelse af drikken berolige din mave og modvirke oppustethed.

Dens beroligende og bedøvende virkning gør den nyttig mod menstruationssmerter. Derudover modvirker den hovedpine og problemer i tarmsystemet.

Flere studier har bekræftet, at mynte beroliger musklerne i livmoderen, og dermed lindrer de spasmer, der giver krampe. Som et ekstra gode er denne drik virkelig lækker. Vi anbefaler, at du drikker den en uge før din menstruation.

Du kan drikke fire til fem kopper af denne te hver dag.

Glem ikke at læse: 5 naturlige midler mod kraftig menstruation

5. Te af hindbærblade mod menstruationssmerter

Til sidst vil vi anbefale at bruge te af hindbærblade til at lindre menstruationssmerter. Selvom det er en ret ualmindelig type af te, så er den meget smagfuld og har evnen til at reducere smerterne under din menstruation.

Ydermere har te af hindbærblade anti-inflammatoriske egenskaber, så den er god til at bekæmpe mavesmerter og forebygge forstoppelse.

Husk endelig på, at vores liste over varme drikke, der kan lindre menstruationssmerter, indeholder nogle midler, der kan være meget gavnlige. Men der findes altså også mange andre.

Vi er sikre på, at du vil finde en varm drik, der virker bedst for dig og reducerer dine menstruationssmerter.