I livet hjælper ingen dig: Det handler kun om din indsats

4-loeve-med-kvinde Du er nødt til at være stærk. Når du indser, at du er i stand til at opnå noget, skal du kæmpe for det. Trods det oprørte hav, hvor ikke alle forbliver oven vande. Fordi nogle gange, er det bare ikke nok at have talent.
I livet hjælper ingen dig: Det handler kun om din indsats

Sidste ændring: 03 juni, 2019

I livet hjælper ingen dig. Vi lever i et samfund, der til tider ser succes uden selvtillid.

Der er dem, der mener, at udmærkelse i livet ikke afspejler indsats. Nogle tror, at succes skyldes påvirkning fra en tredjepart. Nogle gange vil de endda sige, at det er på grund af skæbnen eller held.

Det kan være, at dette er sandt. Det er muligt, at påvirkninger udefra hjælper nogle mennesker med at bevæge sig fremad uden tilstrækkelige kompetencer. Men talent eksisterer.

Hvis du udmærker dig i noget, er det normalt på grund af dit hårde arbejde. Det kommer fra dine sene nætter, daglig indsats, ofre og din konstante kamp, der ikke giver plads til overgivelse.

Fordi, som alle ved, så er intet gratis. Men der er dem, der begrænser sig til at drømme og håber, at “tingene vil ske” på grund af et lykketræf i universet.

Andre, på den anden side, ved at for at nå en drøm, så er der kun en magisk formel: Hårdt arbejde.

Vi vil have dig til at tænke over dette.

Alt, hvad du har, er på grund af dit hårde arbejde

Forfatter Wally Lamb sagde engang: “Skæbnen blander kortene, men vi er dem, der skal spille spillet.

De, der tror, at deres venners lykke og naboens succes i deres job er grundet en tilfældighed er forkert på den.

De er så meget forkert på den, at nogle forsøger at finde selv-tilfredsstillende undskyldninger. Det gør de for at skjule beviserne: De er generet ved at se andre lykkeligere end de er.

Kvinde

Det kan helt sikkert være chokerende. Men denne virkelighed skjuler en interessant psykologisk proces. Senere vil vi forklare nogle vigtige aspekter omkring succes, overvindelse af vanskeligheder og misundelse.

Anbefalet læsning efter “I livet hjælper ingen dig”:

5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld

Det tveæggede sværd ved fjern lykke

“Jeg vil have, at du skal være lykkelig, men ikke mere end mig.” Denne idé opsummerer, hvad en “falsk ven” føler for os, når de ser os leve det liv, vi altid har drømt om.

Hvis du nogensinde har lagt mærke til en af dine bekendte får dig til at have det på denne måde, er det vigtigt at vide hvorfor.

  • Der er dem, der har brug for at have en vis kontrol over deres tætte omgangskreds. Denne kontrol er også baseret på lige vilkår. Hvis nogen undslipper denne balance, bliver de sat spørgsmålstegn ved og afvist.
  • Dette behov for kontrol skjuler faktisk et lavt selvværd. De tænker, “Hvis alle jeg holder omkring mig er så dårlige som jeg er, vil min inkompetence ikke skille sig ud.” Der er en ulighed forholdet.

Så det øjeblik denne person ser, at dit arbejde er lig med eller større end deres i nogle aspekter, så føler de, at de bliver slået.

Udholdenhed betaler sig altid: Ignorer dem, der siger noget andet

“Hvorfor vil du søge det job? Det hele er en farce og de eneste mennesker, der får jobbet er dem, der har gode forbindelser! ” “Hvorfor er du forelsket i ham? Han er alt for god til dig, du spilder din tid! ”

Vi har alle hørt sætninger som disse fra tid til anden. De kan ændre sig afhængigt af placeringen, sammenhængen, og de mennesker der siger det. Men ideen forbliver den samme: De ønsker at fratage dig dine vinger og dræbe dine drømme, så de holder dig fra at være gladere, end de er.

Det er klart, at vi skal være realister eftersom, vi til tider, bygger korthuse på skyer af bomuld.

Men når vores mål er klart, logisk, og det er muligt, er vi nødt til at gøre alt, hvad vi kan for at få det til at ske.

Kvinde med roedt haar

Daglig indsats er en afspejling af udholdenhed. De, der ikke investerer deres tid, følelser, drømme og hver eneste fiber i deres væsen vil ikke nå deres mål.

Dette er på grund af noget, vi har allerede set. I livet, kommer ingenting af sig selv.

Giv aldrig op

Sammen med udholdenhed og daglig indsats, er der en ubøjelig holdning: Giv aldrig op.

Enhver der længes efter at nå et mål arbejder ikke bare eller sætter tiden til side. De udstår også mange eksterne faktorer

Disse er ikke kun de falske venner vi talte om før, “drømme dræberne.” De er barrierer, der er blevet sat op af samfundet, og det er strukturer, bagdøre, filtre, vægge… Og, selvfølgelig, de samme tricks vi altid komme på tværs af.

Læs også denne artikel efter “I livet hjælper ingen dig”:

7 vaner hos gode venner

Loeve og kvinde - I livet hjaelper ingen dig

Du er nødt til at være stærk. Når du indser, at du er i stand til at opnå noget, skal du kæmpe for det. Trods det oprørte hav, hvor ikke alle forbliver oven vande. Fordi nogle gange,  er det bare ikke nok at have talent.

Nogle gange er du nødt til at have tappert mod og et ædelt, stærkt, urokkeligt sind.

Først da kan vi opnå den succes, som vi fortjener.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Levi, U., Einav, M., Ziv, O., Raskind, I., & Margalit, M. (2014). Academic expectations and actual achievements: The roles of hope and effort. European Journal of Psychology of Education, 29(3), 367-386.
  • Federičová, M. (2014). The Impact of High-Stakes School-Admission Exams on Study Effort and Achievements: Quasi-experimental Evidence from Slovakia. CERGE-EI Working Paper Series, (517).
  • Komarraju, M., & Nadler, D. (2013). Autoeficacia y logros académicos:¿ Por qué son importantes las creencias implícitas, los objetivos y la regulación del esfuerzo. Aprendizaje y diferencias individuales, 25, 67-72.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.