2 måder at lave chokoladekiks med kikærtemel på

Vi vil vise dig et par opskrifter, så du kan lave chokoladekiks med kikærtemel på en enkel måde og med lidt sukker.
2 måder at lave chokoladekiks med kikærtemel på
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Chokoladekiks er en af de mest populære snacks. Der er mange måder at tilberede dem på, selv om ikke alle er lige sunde. I denne artikel vil vi vise dig nogle opskrifter på chokoladekiks med kikærtemel.

På denne måde bliver det endelige resultat mere næringsrigt. Du skal dog huske på, at vi taler om en ingrediens, som du kun bør bruge lejlighedsvis i din kost.

På trods af anti-sukkerbevægelsen i de seneste år skal det bemærkes, at det er muligt at forbruge dette produkt fra tid til anden uden større konsekvenser. Det ideelle er at dyrke fysisk motion dagligt og prioritere indtaget af komplekse kulhydrater.

1. Chokoladekiks med kikærtemel

Lad os starte med en af de mest grundlæggende opskrifter på chokoladekiks med kikærtemel. I dette tilfælde er der tale om en opskrift med lavt sukkerindhold og et højt indhold af kakao. Dette element af vegetabilsk oprindelse har vist sig at være gavnligt for sundheden. Det er blandt andet i stand til at reducere blodtrykket.

Frisk kakao

Ingredienser

Med disse ingredienser kan du lave ca. 12 mellemstore småkager. Hvis du ønsker at øge antallet, skal du øge mængderne, mens du holder dig til de fastsatte proportioner.

Det er også muligt at variere kakaokoncentrationen i den anvendte chokolade, men det afhænger af den individuelle smag. Det er klart, at produktet vil være sundere, jo højere kakaoindholdet er.

Fremgangsmåde

Start med at forvarme ovnen til 180 grader Celsius. Kom alle de tørre ingredienser i en skål, og bland dem godt. Tilsæt derefter æg, olie og honning. Bland, indtil du får en glat dej.

Det er muligt, at konsistensen i begyndelsen vil være for flydende. Men efterhånden som æltningen skrider frem, vil kikærtemelet absorbere vandet og dermed opnå en optimal konsistens.

Herefter er det eneste, der er tilbage, at smøre en bageplade med ekstra jomfruolivenolie, forme små kiks med hænderne og lægge dem på pladen. Det er altid tilrådeligt at give dem en rund form. Bag dem i 12 til 15 minutter, tag dem ud og lad dem køle af, før du spiser dem.

2. Chokoladekiks med kikærtemel til personer med fødevareintolerancer

Antallet af personer med fødevareintolerancer stiger hele tiden. Det tvinger os til at tilpasse opskrifterne og undgå at inkludere ingredienser, der kan forårsage en dårlig reaktion eller ubehag. Vi vil beskrive en opskrift på chokoladekiks med kikærtemel, der vil være let for dit fordøjelsessystem.

Takket være indholdet i kikærtemel vil disse kiks give et betydeligt fiberindhold. Denne forbindelse hjælper med at forebygge forstoppelse, som det fremgår af en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Nature Reviews .

Du er måske også interesseret i: En lækker opskrift på donuts med appelsin

Ingredienser

 • 1/4 teskefuld salt
 • 1 eller 2 spiseskefulde vand
 • 3 spiseskefulde ahornsirup
 • 3 spiseskefulde brunt sukker
 • 115 gram kikærtemel
 • 1/2 teskefuld bagepulver
 • 1/2 teskefuld vaniljeekstrakt
 • 2 spiseskefulde chokoladeknapper
 • 3 spiseskefulde smeltet kokosolie
Kikærtemel

Fremgangsmåde

Du skal starte med at forvarme ovnen til 175 grader Celsius. Kom de tørre ingredienser i en skål, og bland dem sammen. Vi taler her om mel, gær, salt og sukker.

Det er vigtigt, at de er godt blandet. Tilsæt derefter olien sammen med vaniljeekstrakt og sirup. Rør godt rundt ved hjælp af en træspatel.

Nu er det tid til at tilsætte chokoladeknapper. Efter et stykke tid med æltning bør du få en homogen dej.

Hvis den er for tør, kan du dog rette op på det med en teskefuld vand eller to. Når konsistensen er optimal, skal du forme små kugler og lægge dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 12 minutter og vent, til de er kølet af.

Bemærk, at denne opskrift indeholder mere simpelt sukker end den foregående. Denne ingrediens kan erstattes af flydende sødemiddel, selv om der er en del kontroverser om denne type produkt. Der er tegn på, at de kan have en negativ indvirkning på tarmmikrobiotaen.

Lav chokoladekiks med kikærtemel

Det er ikke svært at lave chokoladekiks med kikærtemel. Du har ikke brug for mange ingredienser, og du vil kunne få et slutresultat med et moderat indhold af simple sukkerarter. Dette anses for at være meget gavnligt for at forebygge problemer i forbindelse med metabolisk sundhed.

Du skal dog ikke tro, at du bare kan spise løs af disse chokoladekiks. Selv om der er brugt sunde ingredienser, er der stadig tale om en opskrift, der kun er beregnet til lejlighedsvis indtagelse.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ried, K., Fakler, P., & Stocks, N. P. (2017). Effect of cocoa on blood pressure. The Cochrane database of systematic reviews4(4), CD008893. https://doi.org/10.1002/14651858.CD008893.pub3
 • Gill, S. K., Rossi, M., Bajka, B., & Whelan, K. (2021). Dietary fibre in gastrointestinal health and disease. Nature reviews. Gastroenterology & hepatology18(2), 101–116. https://doi.org/10.1038/s41575-020-00375-4
 • Emamat, H., Ghalandari, H., Tangestani, H., Abdollahi, A., & Hekmatdoost, A. (2020). Artificial sweeteners are related to non-alcoholic fatty liver disease: Microbiota dysbiosis as a novel potential mechanism. EXCLI journal19, 620–626. https://doi.org/10.17179/excli2020-1226

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.