En lækker opskrift på donuts med appelsin

Denne opskrift på donuts med appelsin er en af dem, der er ret nemme at lave og dermed velegnet til alle erfaringsniveauer. Du vil elske den vidunderlige tekstur, aroma og smag af denne lækre snack!
En lækker opskrift på donuts med appelsin
Anna Vilarrasa

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Anna Vilarrasa.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Disse donuts med appelsin er en tilpasning af en påskesnack, men du kan nyde dem året rundt. De vil helt sikkert flyve hurtigere af tallerkenen, end du kan nå at sige “donut!”

Der er mange versioner rundt om i verden, såsom de franske beignets, den spanske dona, den italienske ciambelle eller den hollandske oliebollen. Den, vi præsenterer her i dag, er en af versionerne fra Middelhavet.

Donuts med appelsin er en klassiker

Denne donut er lidt anderledes end den traditionelle opskrift. Den har en melbase, sukker og æg med den umiskendelige citrussmag fra appelsin og er stegt.

Husk, at denne lækre snack er rig på kalorier og indeholder en stor mængde sukker. Så gør dem ikke til en del af din almindelige kost.

Hjemmelavet slik har faktisk ingredienser af højere kvalitet, men du bør ikke spise for mange af dem. Derudover skal du især begrænse dit indtag, hvis du følger en slankekur eller har en ubalance af kolesterol og triglycerider.

Denne opskrift er fantastisk til særlige lejligheder, så prøv den, hvis du skal have gæster. Følg bare trinene herunder og nyd en temmelig velsmagende snack.

Ingredienser

Denne opskrift giver donuts til cirka otte personer. Justér den, så den passer til dine behov.

 • 6 æg
 • 2 appelsiner
 • En knivspids salt
 • Olie til stegning
 • 300 gram sukker
 • 320 gram mel
 • 1 pakke gær
 • 115 ml mild olivenolie

Du skal bruge følgende redskaber til at lave disse donuts med appelsin: En skål, stavblender, saftpresser, ske eller spatel, lille stegepande, en bageplade og bagepapir.

En appelsin

Fremgangsmåde

 1. Til at begynde med kommes sukker og æg i en stor skål og piskes. Tilsæt derefter saften fra de to appelsiner, appelsinskal, olivenolie og en knivspids salt. Pisk det igen til en jævn dej.
 2. Tilsæt derefter gær og halvdelen af melet. Rør det med en ske eller spatel og tilsæt mere mel, lidt efter lidt, indtil det er lidt svært at blande det med skeen. Det skal være homogent og ret tykt.
 3. På dette tidspunkt meles en arbejdsflade og dejen lægges på den. Tilsæt derefter resten af melet og ælt dejen med dine hænder – det er meget lettere. Smør hænderne med lidt olie, da det bliver klistret. Det endelige resultat skal være glat og blødt.
 4. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i 30 minutter.
 5. Nu er det tid til at forme dejen. Tag nok dej til at lave en kugle på cirka 5 cm, og tryk pegefingeren og tommelfingeren sammen i midten for at lave det klassiske doughnuthul. Stræk derefter dejen og forstør forsigtigt hullet for at få en ring. Gør det samme med resten af dejen.
 6. Stil nu en pande på komfuret med nok olivenolie til at stege din donut i det. Pas på ikke at lade det blive for varmt og begynd at tilberede dine donuts i partier på tre, når det er varmt nok. Vend dem, så de bliver jævnt tilberedt.
 7. Tag dem til sidst af, når de er gyldenbrune, og læg dem på en plade dækket med bagepapir. Lad dem hvile et par minutter, og så er de klar til servering.

Der er mange typer donuts med appelsin

Denne opskrift er blot den grundlæggende, så du kan variere nogle af ingredienserne. Især dem, der vedrører smag, toppings og endda tilberedningsmetoden.

Som vi nævnte ovenstående, er donuts klar til at spise og lækre, så snart de er stegte. Som et ekstra strejf kan man drysse dem med sukker og/eller lidt stødt kanel. Derudover kan du altid glasere dem.

Du kan også bage dem for at reducere fedtindholdet. Følg bare den samme fremgangsmåde, men bag dem i 13 til 15 minutter ved 190 grader.

Læg donuts på en bageplade dækket med bagepapir eller i en speciel donutform, før du bager dem for bedre at definere den endelige form.

Uanset hvad, vil de være lækre som morgenmad, dessert eller en snack mellem måltiderne. De vil være gode med en iste, en hjemmelavet frugtjuice eller en chokolademilkshake.

Et sortiment af donuts

Ting, man bør huske på for at få de bedste resultater

Denne opskrift er ganske let, så følg den nøje. Derudover er der nogle måder at forhindre, at du ødelægger det endelige resultat.

Den vigtigste del af processen er at være tålmodig, når ingredienserne blandes. En glat, godt blandet dej er nøglen til denne søde snack, så sørg for at ælte den ordentligt.

Lad derudover ikke formen overvælde dig. Det burde ikke være for kompliceret. Bare lav en strimmel med den samme mængde dej, og saml de to ender for at få formen, hvis du synes, at det er for svært at lave et hul.

Olien skal være varm, når du begynder at stege, og du skal bevare temperaturen. Det skyldes, at donuten ikke koger i midten, hvis den er for høj og også hurtigt kan brænde.

Som det sidste må du ikke fryse dejen, hvis du har rester. Det vil holde sig fint i en glasbeholder eller en dåse i cirka to uger. Opbevar det på et køligt, tørt sted, og nyd det!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • DiNicolantonio J.J, et al. The evidence for saturated fat and for sugar related to coronary heart disease. Progress in Cardiovascular Disease. Abril 2016. 58(5): 464-472.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.