3 måder at lave en salat med mango og avocado på

Denne salat med mango og avocado er meget mere end en attraktiv, frisk og velsmagende ret. Dens ingredienser skiller sig ud for deres ernæringsmæssige indhold og de fordele, de giver kroppen!
3 måder at lave en salat med mango og avocado på
Anna Vilarrasa

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Anna Vilarrasa.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Disse to tropiske frugter har fået betydning i mange kostvaner. I køkkenet er det lidt underligt at blande dem for at skabe retter, men det giver gode resultater. Af denne grund foreslår vi tre måder, hvorpå du kan tilberede en forfriskende salat med mango og avocado, der helt sikkert vil blive en stor succes!

En velsmagende og nærende ret

Det er ikke svært at tilberede en lækker og sund salat, og det kræver ikke meget tid. Nøglen er at vælge et par friske ingredienser og kombinere dem med en velsmagende dressing.

Som et resultat har salat med mango og avocado ikke et stort antal ingredienser eller komplicerede detaljer. Faktisk er det en ret, som du helt sikkert vil lave igen og igen ved mange lejligheder, fordi det er en sund mulighed.

På et nærende niveau skiller avocado sig ud for sit indhold af sunde fedtstoffer (ligesom olivenolie), vitamin E, vitamin A – som spiller en beskyttende rolle for vores øjne – og folat. Det indeholder også mineraler som kalium og magnesium.

Takket være tilstedeværelsen af disse næringsstoffer viser undersøgelser, at avocado er en fødevare, der kan fremme hjertekarsystemets sundhed, vægtkontrol og sund aldring. Det giver også ekstra energi til atleter og folat til gravide kvinder.

Sammensætningen af mango ligner mere andre frugter med en høj procentdel af vand og den korrekte mængde fiber og vitaminer (dets C-vitaminniveauer skiller sig for eksempel ud). Det har også en enorm mængde interessante fytokemikalier.

Tilføjelse af denne frugt til din daglige diæt kan give fordele og reducere risikoen for at lide af inflammatoriske og metaboliske sygdomme. De er også fordøjelsesfremmende, de beskytter mod cellulær aldring, og de er gode til at hjælpe din hud og øjne med at være i en optimal tilstand.

Mango hakket og skåret på et træbord

Mulighed 1: Salat med mango og avocado

Ved at kombinere de to hovedingredienser med valmuefrø får denne ret et mere originalt udseende.

Ingredienser til 2 portioner

Trin for trin

 1. Til at starte med skal du vaske og dræne salaten godt. Tør det om nødvendigt med et lille viskestykke. Anbring den derefter på tallerken.
 2. Skræl og skær mango og avocado i mellemstore bidder. Anbring dette på salatbladene. Dernæst tilsættes den drænede og skårne ost.
 3. Pynt toppen med forskellige frø efter egen smag.
 4. For at afslutte opskriften skal du lave en dressing med olivenolie, salt og citronsaft. Takket være dette er du i stand til at undgå, at frugterne oxiderer, og de ser godt ud, indtil du spiser dem.

Mulighed 2: Salat med mango og avocado samt rejer

Her har vi en sommerlig og tropisk smag i en frisk, lækker ret. Lad os se på det!

Ingredienser til 4 portioner

 • 170 gram skrællede store rejer
 • 1 citron
 • 2 avocadoer
 • 1 mango
 • 2 spiseskefulde citronsaft
 • 1 dl ekstra jomfru olivenolie
 • 100 gram salat
 • 50 gram rødløg

Sådan forbereder du det

 1. Start med at skære citronen i halve og derefter i fine skiver.
 2. Del avocadoen i to og fjern stenen og skrællen. Skær den i bidder og pres lidt citronsaft på dem for at forhindre dem i at blive mørke.
 3. Skræl og skær mangoen.
 4. Forbered vinaigrette i en lille skål. Bland olien med citronsaft, salt og peber. Du kan tilføje sennep efter smag.
 5. Skyl og dræn salatbladene godt. Skræl og skær rødløg i små skiver.
 6. Sæt en pande over medium varme og steg rejerne i et minut på hver side. De skal have en lyserød farve. Lad dem køle af.
 7. For at afslutte er det tid til at lægge det hele på en tallerken. Bland salatbladene med løg og dryp din dressing over det. Læg dette først på tallerkenen og top det med mango, avocado og rejer.

3. Den sidste måde at lave en salat med mango og avocado på

I denne salat skiller alle smagene sig virkelig ud; såvel som det krydrede og det sure. En kombination til at lave denne ret om til showets stjerne.

Ingredienser til 4 portioner af denne salat

 • 1 mango og 1 stor avocado
 • 1/2 rødløg
 • 400 gram arugula
 • 1 spsk citronsaft

Til dressingen:

 • 1 spsk hvidvinseddike
 • 4 spiseskefulde appelsinsaft (saften fra cirka en halv appelsin)
 • 2 spiseskefulde citronsaft
 • 4 spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie
 • 2 spiseskefulde spidskommen
 • 1 rød chili eller 1 sød peber, hvis du ikke kan lide det stærkt
 • 2 spiseskefulde koriander
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Til at starte med skal du skrælle og skære mango og avocado i mellemstore skiver. Skyl og tør arugula-bladene omhyggeligt.
 2. Skræl og finhak løg og læg dem i en beholder med vand og citronsaft. Lad det stå i 10 minutter, og dræn derefter vandet og tør det.
 3. Derefter tilsættes alle ingredienserne til dressingen i en glasbeholder med låg eller en lille skål. Bland det godt, indtil de danner en ensartet blanding. Tilsæt chili i små stykker.
 4. Læg arugula-bladene i en salatskål og tilsæt halvdelen af dressingen. Tilsæt frugterne og løgene, bland det hele og dryp resten af dressingen på.
 5. Server straks.
Avocado og en skål guacamole

Salat med mango og avocado er den perfekte lette og sunde forret

Denne velsmagende salat er en ideel ret til at starte ethvert måltid. Du kan bruge det som en forret til en ris- eller pastaret, selvom det også er muligt at servere det som tilbehør.

Men da det er en let ret, er det også et fremragende aftenmåltid. Hvis du også tilføjer ost, nødder eller yoghurt, bliver det et meget komplet måltid og en fantastisk måde at tilføje fedt, vitaminer og gavnlige næringsstoffer til din kost.

Som basen for salaten kan du bruge et stort udvalg af grønne blade, da det passer godt til salat, spinat, arugula, hjertesalat eller brøndkarse. Du behøver dog ikke tilføje meget, fordi de to frugter giver nok smag og tekstur til at få en god blanding.

Både avocado og mango er sarte fødevarer, når det kommer til opbevaring. Af den grund er det en god idé at vælge dem, når de er ved at nå deres optimale modenhed og ikke vente for længe med at bruge dem. Det er også vigtigt, at de er af god kvalitet.

Med alle disse råd og et par minutter i køkkenet kan du lave en ret, der næsten har det hele: Den er sund, let og letfordøjelig. Men den er også meget velsmagende og ideel til en sund kost!

Det kan interessere dig ...
Papayasalat: En hurtig og lækker opskrift
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Papayasalat: En hurtig og lækker opskrift

Takket være den søde og friske smag anbefaler vi at tilberede en papayasalat ved at bruge den opskrift, vi vil forsyne dig med her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Burton-Freeman B. M, et al. Mangos and their bioactive components: adding variety to the fruit plate for health. Food & Function. Septiembre 2017. 20;8(9):3010-3032
 • Dreher ML, Davenport AJ. Hass avocado composition and potential health effects. Critical Reviews on Food Science and Nutrition. Mayo 2013.53(7):738-750.
 • Lauricella M, et al. Multifaceted Health Benefits of Mangifera indica L. (Mango): The Inestimable Value of Orchards Recently Planted in Sicilian Rural Areas. Nutrients. Mayo 2017. 9(5):525.
 • Maldonado-Celis ME, et al. Chemical Composition of Mango (Mangifera indica L.) Fruit: Nutritional and Phytochemical Compounds. Frontiers in Plant Science. Octubre 2019. 10:1073.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.