Sådan kan man lave sunde popcorn, der smager godt

Popcorn er en af de mest populære, lette og sunde snacks, man kan finde. Man bliver dog nødt til at lave popcorn ordentligt for at kunne undgå store mængder af salt, fedt og sukker.
Sådan kan man lave sunde popcorn, der smager godt
Anna Vilarrasa

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Anna Vilarrasa.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Spiser du kun popcorn, når du er i biografen? Køber du dem færdiglavede eller er du en af dem, som bruger mikroovnen til at varme en pose, og det er det? Vidste du, at du også kan lave sunde popcorn derhjemme på en nem, hurtig og billig måde? 

Det bedste af det hele er, at du kan kontrollere størrelsen på portionen og de mængder af fedt og salt, du vil tilføje til dem.

I denne artikel vil vi give dig nogle tips til at lave denne lækre snack derhjemme. I de nedenstående afsnit vil du finde idéer til at give dine popcorn et anderledes præg og analysere deres ernæringsmæssige værdi.

Næringsstofferne og fordelene ved popcorn

Denne snack, som er så velkendt og populær i hele verden, består af korn. Det er en særlig type, som eksploderer, når den eksponeres for varme. Det er derfor en fuldkommen fødevare, som har sine egne ernæringsmæssige værdier og endda nogle sunde fordele:

Alle disse egenskaber er på grund af de næringsstoffer, som majskorn indeholder. Det er derfor en glimrende snack, hvis man spiser den i moderate mængder og i sin grundlæggende form.

Det er bedst at gemme topping såsom chokolade, honning og ost til særlige begivenheder. I hverdagen kan man give sine popcorn et særligt præg med oregano, krydderier eller lidt kakaopulver.

Skål med popcorn foran fjernsyn

Man kan lave sunde popcorn og nyde en film derhjemme frem for at tage i biografen.

Sådan kan man lave sunde popcorn derhjemme

Tre grundlæggende ingredienser og tre trin er det eneste, det kræver at lave denne snack. De er ikke svære at få fat i, og man kan gemme dem i lang tid. På den måde er de altid tilgængelige, hvis man oplever en uventet trang til popcorn.

De nødvendige ingredienser

Det første, man skal gøre, er at få fat i majskorn, som er beregnet til at lave popcorn. Dette aspekt er vigtigt, eftersom de ellers ikke vil poppe. Man kan finde rå popcorn i alle supermarkeder.

De andre to ingredienser, man skal bruge, er salt og en lille mængde ekstra jomfru olivenolie. Det er den mest anbefalede type olie, eftersom den kan modstå høje temperaturer og er et sundt valg, som man kan finde i supermarkedet.

Køkkenredskaber

I dette tilfælde er listen igen kort. For at lave sunde popcorn derhjemme skal du blot bruge en store kasserolle med et låg. Kornene kræver nok plads til at vokse, eftersom de kan blive meget større i volume. Til at servere det endelige produkt har man brug for en skål.

Vi anbefaler, at du også læser: 6 sunde snacks, som du gerne må spise før sengetid

Tre trin til at lave sunde popcorn

Det følgende er den grundlæggende måde at lave denne snack på derhjemme. Når man har lavet det, kan man sætte sit personlige præg på opskriften på mange måder og få forskellige variationer.

Ved at følge den nedenstående opskrift vil man få en stor skål med popcorn, som består af fire portioner. Hvis du er stor fan, vil du måske ønske at øge mængderne:

 1. Hæld mellem to og tre skefulde olie i den kasserolle, du har valgt. Denne mængde er nødvendig for at skabe nok damp. Stil det på komfuret over middel varme.
 2. Tilføj 1,15 dl majskorn. Bland det med olien og rør rundt indimellem, indtil de begynder at få en brun farve. Sæt låg på og lad dem poppe.
 3. Popcornene laver den særlige lyd efter omkring to minutter. På dette tidspunkt ryster man kasserollen for at blande kornene. Lad dem stå lidt længere. Hvis der kommer røg ud under låget, vil man dog være nødt til at skrue ned for varmen.
 4. Når der er længere pauser mellem lydene, tages kasserollen af blusset. Derefter tages låget af, så popcornene ikke bliver bløde.
 5. Hæld dem øjeblikkeligt i en skål.
Popcorn med karamel

Tilberedelse af denne snack er så simpel, at der ikke er nogen undskyldning for ikke at lave den derhjemme.

Sådan får man en snack med et personligt præg

Almindelige popcorn blot med lidt salt er en velsmagende og duftende snack, som er svær at modstå. Mange personer kan dog godt lide at udforske nogle nye kombinationer og smagsvarianter. På samme tid spiser andre det så ofte, at de ønsker større variation. Uanset hvad er det nemt at krydre denne snack med forskellige krydderier.

Selvom alle har deres yndlings kombination, er her nogle idéer til at give det et særligt præg:

 • Ostesmag: Fordel blot lidt olie (nemmest med en sprayflaske) og revet parmesan på toppen. Ølgær er et glimrende vegansk alternativ.
 • Chilipulver eller chiliflager, hvis man ønsker en stærk smag.
 • Blandede krydderier: Her kommer fantasi og personlig smag i spil. Man kan vælge mellem peber, gurkemeje, karry, masala osv.
 • Vinaigrette: Lav blot en simpel vinaigrette eller tilføj et særligt præg såsom sennep eller honning. Hæld det i en sprayflaske og sprøjt det på popcornene, når de er klar til servering.
 • Til personer med en sød tand: Smelt blot lidt af din yndlings chokolade og bland dem med popcornene, når de er tilberedt. Du kan også prøve at drysse kakaopulver på popcornene.

Det er nemt at lave sunde popcorn derhjemme

For at lave sunde popcorn derhjemme skal man blot have de særlige korn til at lave det, salt og olie. Man kan lave det i en stor kasserolle med et låg, fordi de har brug for plads til at vokse. På blot nogle få minutter er din snack klar.

Det er også en meget populær snack, som kan være et sundt valg mellem måltider, når det laves derhjemme. Selv hvis man følger en kost til vægttab, er det muligt at spise popcorn. Med de rette ingredienser og uden at overdrive med salt og olie, kan man nyde popcorn uden dårlig samvittighed!

Det kan interessere dig ...
Hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag

Husk, en regnvejrsdag er ikke nødvendigvis kedelig, især når du er sammen med familien. Der er så mange hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Anderson J.W, et al. Health benefits of dietary fiber. Nutrition Reviews. Abril 2009. 67(4):188-205.
 • Coco MG Jr, Vinson JA. Analysis of Popcorn (Zea mays L. var. everta) for Antioxidant Capacity and Total Phenolic Content. Antioxidants (Basel). Enero 2019. 8(1):22.
 • Grandjean A.C, et la. Popcorn consumption and dietary and physiological parameters of US children and adults: analysis of the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 1999-2002 dietary survey data. Journal of the American Dietetic Association. Mayo 2008. 108(5):853-6
 • Nguyen V,  et al. Popcorn is more satiating than potato chips in normal-weight adults. Nutrition Journal. Setiembre 2012. 11:71.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.