Prøv disse naturlige måder at lindre irriterede øjne

Vidste du, at den makeup du bruger hver dag højt sandsynligt indeholder ingredienser, der er dårligt for din helbred?
Prøv disse naturlige måder at lindre irriterede øjne
José Gerardo Rosciano Paganelli

Bedømt og godkendt af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

På visse tider af året, især når sæsonerne skifter, kan vores øjne nemt blive irriterede. De bliver røde, vandede eller tørre, hvilket ikke bare er ubehageligt, men også kan få os til at se syge ud.

I dagens artikel vil vi give nogle tips til at lindre irriterede øjne med naturlige midler.

Naturlige øjendråber mod irriterede øjne

Hvis du har tørre, irriterede øjne og føler at du har brug for at fugte dem med øjendråber så anbefaler vi, at du vælger en type, der indeholder naturlige ingredienser. En af de mest almindeligt anvendte urter er kaldet eyebright, og er en medicinsk plante der er fremragende for øjensundheden.

Hvis du på den anden side vælger øjendråber, som indeholder kortikosteroider, så pas på med at bruge dem regelmæssigt, da de på lang sigt kan have skadelige bivirkninger. Find ud af hvad der er bedst for dig ved at snakke med din læge.

Fugt øjnene indefra

Husk, at hvis du har tørre øjne, er det ikke kun et eksternt problem, som går væk, når symptomerne forsvinder. Vi anbefaler, at du også tilføjer fødevarer med et højt indhold af sundt fedt til din kost:

Det sunde fedtindhold i disse fødevarer hjælper med at fugte dine øjne indefra. Spis det i moderate mængder, men du skal ikke bekymre dig om at tælle kalorierne, da de sunde fedtstoffer bedre absorberes af kroppen og sågar kan hjælpe dig med at opretholde en sund vægt.

Valnødder

Reducer betændelse i øjenlågene

Dine øjenlåg er en meget følsom del af dit ansigt, som nemt kan blive røde og betændte, hvilket giver ubehag og kløe.

Her er et simpelt hjemmelavet middel, der vil hjælpe dig med at dulme dem og reducere betændelsen på kun et par minutter.

Lav te med en kamille-tepose og gem de brugte teposer i fryseren. Når du har hævede øjenlåg, kan du bare tage to frosne teposer ud og placere dem på lukkede øjenlåg i et par minutter, imens poserne stadig er kolde.

For at gøre det korrekt, bør du ligge ned.

En anden traditionel mulighed er at bruge skiveskårede agurker, men det er dog ikke altid, man har friske agurker ved hånden, lige når man skal bruge det.

agurk

Neem olie

Neem træets (Azadirachta indica) medicinske egenskaber har været kendt i Indien i flere århundreder, og i dag kan du normalt finde produkter fra denne plante i helsekostforretninger og kinesiske specialforretninger. Ibland dens mange anvendelser, er den især fremragende til at lindre vand i øjnene forårsaget af allergier, øjenbetændelse, rødme og irritation, og generelt kløe.

Hvordan skal man bruge det?

  • Fortynd, i en steril beholder, en dråbe nem æterisk olie med et par spiseskefulde destilleret vand. Ryst blandingen grundigt.
  • Dyp to vatrondeller i opløsningen, placer dem over dine lukkede øjne. lad dem være i 10 til 15 minutter.
  • Du kan gøre det en eller to gange om dagen, indtil du føler en lindring.

Undgå giftigt makeup

Vidste du, at den makeup du bruger hver dag højt sandsynligt indeholder ingredienser, der er dårligt for din helbred? Især det på øjenvipperne og øjenlågene, kan let absorberes af kroppen igennem øjnene, for ikke at nævne den irritation det kan skabe på overfladen.

Når dine øjne er irriterede, bør du i det mindste undgå at bruge eyeliner, mascara eller øjenskygge. Men hvis du ikke vil gå rundt uden makeup, sigt efter de naturlige muligheder, der er på markedet i dag. Disse indeholder ikke tungmetaller eller parabener, og emballagen indikere vil indikere dette.

For at fjerne øjenmakeup, behøver du ikke at bruge kemiske løsninger – bare dup lidt køkkenrulle eller en vatrondel i noget mandel- eller olivenolie.

Irriterede øjne kan forårsages af forskellige ting.

Brug kohl eller kajal

I Indien og mange arabiske lande, bruger kvinder (og sågar nogle mænd og børn!) en naturligt sort farve omkring deres øjne, kendt som kohl eller kajal. Denne traditionelle farve bruges ikke kun til makeup, men er også en medicinsk behandling, der fugter huden, da den er lavet af olie og andre naturlige ingredienser.

Kohl bekæmper bakterier, er fugtgivende, gør din øjne lysere og kan sågar virke som et filter for dem, der er følsomme overfor meget skarp lys.

Sørg for at du ikke bruger for meget, da en lille smule kohl rækker langt.

Det svier måske lidt første gang du bruger det, så vær opmærksom på, hvordan din krop reagerer i tilfælde af, at du er allergisk.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.