To måder at tilberede spinatmuffins på

Hvis du ikke har prøvet spinatmuffins, må du ikke gå glip af de følgende opskrifter for at lære, hvordan du kan lave dem på en enkel måde derhjemme. Du vil elske dem!
To måder at tilberede spinatmuffins på
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Spinatmuffins er en glimrende måde at øge tilstedeværelsen af grøntsager i din kost på. Faktisk er grønne bladgrøntsager kategoriseret som meget gavnlige for vores sundhed, da de kan give en god mængde af essentielle mikronæringsstoffer og fytokemikalier.

Desuden anbefaler alle eksperter at øge vores forbrug af plantebaserede fødevarer i kosten. Et regelmæssigt indtag af dem er forbundet med en reduceret risiko for død uanset årsag. Et sundt indtag af vegetabilske proteiner bør dog heller ikke negligeres!

Det er her, spinatmuffins kan komme ind i billedet.

1. En basisopskrift på spinatmuffins

Lad os starte med en enkel måde at lave spinatmuffins på. Denne opskrift kan tilberedes som forret eller hovedret. Den kan spises alene eller med tilbehør, f.eks. ris. Det vigtige er at inddrage den i en varieret og afbalanceret kost.

Ingredienser

Følgende ingredienser er nødvendige til spinatmuffins:

 • Et løg
 • To æg
 • Olivenolie
 • Peber og salt
 • 400 gram spinat
 • 100 gram svampe
 • 300 milliliter fløde
Frisk spinat

Vi ved, at du vil kunne lide at læse: Spansk omelet med spinat, chiafrø og spirulina

Fremgangsmåde til tilberedning af spinatmuffins

 1. Start med at skylle spinaten og skære svampene i skiver (men du kan også købe dem skåret i skiver). Pil derefter løget og hak det så fint som muligt.
 2. Når grøntsagerne er klar, kommes de på en pande med varm ekstra jomfruolivenolie og steges i ca. 7 minutter, mens du smager til med salt og peber.
 3. Det næste trin er at dræne blandingen ved hjælp af en sigte og derefter piske æggene med fløden i en skål, og tilsæt også salt og peber efter smag. Til dette trin anbefales det at bruge et piskeris.
 4. Derefter tilsættes grøntsagerne, og det hele blandes godt, når æggene har fået en glat konsistens.
 5. Herefter er det nødvendigt at smøre en muffinform med olie og lægge æg- og spinattilberedningen i den. Bag dem i 25 minutter ved 180 grader celsius i en forvarmet ovn i 25 minutter. Herefter er dine spinatmuffins klar til at blive serveret!

2. En alternativ opskrift på spinatmuffins

Nedenstående vil vi tilbyde dig en anden opskrift på spinatmuffins. Denne er lidt anderledes, men stadig en sund ret.

Vi anbefaler, at du prøver begge disse opskrifter og vælger din favorit. Husk, at du altid kan tilføje dit personlige præg eller lave en sauce som tilbehør.

Ingredienser

De ingredienser, du skal bruge til denne ret, er som følger:

 • Et løg
 • To æg
 • Frisk ost
 • Muskatnød
 • Salt og sort peber
 • 15 gram havreklid
 • 5 gram bagepulver
 • 100 gram frisk spinat
 • 40 gram fuldkornshvedemel
 • 40 gram havregryn
 • 10 milliliter ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde til tilberedning af alternative spinatmuffins

 1. Det er nødvendigt at skylle spinatbladene godt, som i det foregående tilfælde.
 2. Sautér derefter det finthakkede løg og spinat i en gryde med ekstra jomfruolivenolie. Formålet er at frigøre vandet og reducere dets størrelse. Når dette er opnået, tages grøntsagerne af varmen og afdryppes godt.
 3. Kom grøntsagerne i en skål og tilsæt æggene, hvedemelet og havregrynene. Krydr med peber og muskatnød og bland godt, indtil du har en jævn dej.
 4. Det næste skridt er at fordele blandingen i individuelle ovnfaste muffinforme ved hjælp af en ske. Bag spinatmuffinsene i 25 minutter ved 180 grader i ovnen, og så er de klar til at blive spist! Du kan også tilføje lidt ost på toppen, hvis du har lyst, inden servering.

Vi tror, du måske vil kunne lide at læse: Veganske alternativer til kød: Hvad er de bedste muligheder?

De sundhedsmæssige fordele ved spinatmuffins

Vi kan ikke afslutte uden at kommentere på de vigtigste fordele ved at spise spinatmuffins. Disse grøntsager kan trods alt varmt anbefales i forbindelse med en afbalanceret kost. Her er grundene.

Spinat kan hjælpe med at reducere din risiko for anæmi

Spinat er en kilde til jern. Dette mineral er afgørende for at forebygge anæmi.

Men dets absorptionshastighed er lav. Heldigvis øges biotilgængeligheden, når det indtages sammen med en dosis C-vitamin, som det fremgår af forskning offentliggjort i tidsskriftet JAMA.

Spinat og æg kan bidrage til at forbedre sundheden af den magre muskelmasse

For at sikre, at muskelmassen er i en funktionel tilstand og for at forhindre katabolisme, er det vigtigt at dække kroppens proteinbehov på daglig basis. Til dette formål kan spinatmuffins indgå i din kost, da de har æg blandt ingredienserne.

Det skal bemærkes, at ægprotein anses for at være af høj kvalitet, da det indeholder alle de essentielle aminosyrer.

At sikre, at kroppens proteinbehov dækkes, er afgørende for at forebygge udviklingen af sygdomme, der påvirker funktionaliteten, såsom sarkopeni. Dette fremgår af en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet BioMed Research International.

Spinatmuffins

Fibrene i spinatmuffins kan hjælpe med at bekæmpe forstoppelse

Som det sidste skal det bemærkes, at spinatmuffins er en fødevare, der kan hjælpe med at bekæmpe forstoppelse. Dette skyldes fiberindholdet.

Dette stof har vist sig at være vigtigt for at opretholde en god tarmfunktion. Desuden forebygger det transitproblemer og hjælper med at reducere din risiko for at udvikle kroniske sygdomme .

Tilbered spinatmuffins derhjemme

Det er nemt at tilberede velsmagende spinatmuffins derhjemme. Desuden er dette en ret, der kan indgå i forbindelse med en sund kost.

Husk som det sidste, at det vil være vigtigt at kombinere et kostmønster med andre gode vaner for at bevare en god sundhedstilstand over tid. Det er vigtigt at dyrke regelmæssig fysisk træning, samt at sikre, at du får en god nattesøvn hver nat.

Det kan interessere dig ...
Prøv denne sunde opskrift på burger med kartoffel og spinat
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Prøv denne sunde opskrift på burger med kartoffel og spinat

Burgere er traditionelt forbundet med grillet kød. Men i dag vil vi lære dig, hvordan du laver en lækker burger med kartoffel og spinat. • Li, N., Zhao, G., Wu, W., Zhang, M., Liu, W., Chen, Q., & Wang, X. (2020). The Efficacy and Safety of Vitamin C for Iron Supplementation in Adult Patients With Iron Deficiency Anemia: A Randomized Clinical Trial. JAMA network open3(11), e2023644. https://doi.org/10.1001/jamanetworkopen.2020.23644
 • Martone, A. M., Marzetti, E., Calvani, R., Picca, A., Tosato, M., Santoro, L., Di Giorgio, A., Nesci, A., Sisto, A., Santoliquido, A., & Landi, F. (2017). Exercise and Protein Intake: A Synergistic Approach against Sarcopenia. BioMed research international2017, 2672435. https://doi.org/10.1155/2017/2672435
 • Gianfredi, V., Salvatori, T., Villarini, M., Moretti, M., Nucci, D., & Realdon, S. (2018). Is dietary fibre truly protective against colon cancer? A systematic review and meta-analysis. International journal of food sciences and nutrition69(8), 904–915. https://doi.org/10.1080/09637486.2018.1446917

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.