Det er ikke mangel på tid, det er mangel på interesse

I stedet for at lade som om du er interesseret, skal du prøve at vise, hvad du virkelig føler. Stop med at lyve for andre mennesker, og mest af alt dig selv. Det handler ikke om, at du ikke har tid; du er bare ikke interesseret, og det er okay.
Det er ikke mangel på tid, det er mangel på interesse

Sidste ændring: 09 august, 2022

Siger du tit nej til ting, med undskyldningen om ,at du ikke har tid? I virkeligheden kan du altid finde tid til de ting, du gerne vil. Men nogle gange bruger folk undskyldningen om manglende tid for at undgå at gøre ting, som de bare ikke er interesserede i. Så hvis vi skal være helt ærlige, er det der stopper dig bare en mangel på interesse.

Du er måske blevet inviteret til en middag med venner, for eksempel, men du har ikke lyst til at tage med. Måske er du træt, eller der er andre ting, du hellere vil gøre i stedet.

Måske siger du noget som: “Åh, jeg er så ked af det – jeg kan ikke komme med. Jeg har ikke tid.”

Dine venner tror måske, at det er sandheden. Men når dette svar bliver en regelmæssig undskyldning, vil de indse, at der er noget på færde.

Indrøm det, det er mangel på interesse

Det bliver trættende i længden altid at finde på undskyldninger

At lade som om du er interesseret i nogen eller noget, og så komme med undskyldninger for ikke at tage med eller gøre noget, giver et billede af dig, der ikke svarer til hvem du er.

Du ønsker at give et godt indtryk til andre mennesker. Det er sådan, du blev opdraget – til ikke at sige “nej”, og ikke bakke ud af noget, som andre mennesker anser for højt prioriteret eller den rigtige ting at gøre.

Der kan dog være en konflikt mellem, hvad du har lyst til, og hvad samfundet synes er det rigtige. Hvis du ikke vil bruge tid sammen med dine venner, fordi du bare ikke har lyst til det, så sig det! Men gå ikke rundt og find på undskyldninger. Hvis de er sande venner, vil de forstå.

Det værste ved denne undskyldning er ikke, at du ved, hvordan man lyver, men at du selv begynder at tro på denne løgn, og det bliver en del af, hvem du er.

Dette er dog noget, der kræver øvelse. Når alt kommer til alt, har du, siden du var barn, lært at opfylde andres behov i stedet for dine egne.

Læs også:

Du kan sige “nej” uden at få det dårligt

Det er anstrengende at lyve hele tiden hvis der er mangel på interesse

Du har ikke lært at sige, hvad du vil, for at udtrykke det du har brug for, eller for at sige “nej”, hvis det ikke er godt for dig.

Du har lært at sige “ja” til alt og derefter komme med undskyldninger, når det ikke svarer til dine behov. Du forsøger at holde gode miner til slet spil, mens du lyver for dig selv og andre.

At sige “nej” kan få dig til at føle dig dårligt tilpas. Når alt kommer til alt, afviser du ikke bare noget, men er også bange for, hvordan folk vil reagere.

Denne benægtelse af hvad du vil, får dig til at skabe en urealistisk verden. For det første erkender du ikke åbent dine egne behov og ønsker til andre. Derefter begynder du at tro på, at ligegyldigt hvad beder om, vil svaret altid være ja. Husk: bare fordi at du ofrer dig, betyder det ikke, at andre vil gøre det samme for dig.

Det kan forårsage mange problemer, hvis du har sagt ja til nogen og derefter er bakket ud. Er dette sket før?

Hvis det er tilfældet, vil dine venner indse, at én gang er okay, to gange måske også, men når det bliver konstant, er det et tegn på manglende interesse.

Dette kan få dig til at føle dig dårligt tilpas. Dette er dog dit tegn på, at det er tid til en forandring. At være opmærksom på denne adfærd vil hjælpe dig med at begynde at handle anderledes og ikke undskylde din lave interesse for noget med mangel på tid.

Du vil begynde at erkende hvad du virkelig har lyst til og føler.

Læs også:

Begynd at være dig selv

Det er vigtigt t turde være sig selv

Begynd med at udtrykke din manglende interesse i et socialt møde, en person eller et andet scenarie, når du har lyst til det.

Du behøver ikke at undskylde mere. Du behøver ikke bekymre dig om, at du har brugt den samme undskyldning før – ellers kan de regne dig ud!

Din mangel på tid var en god syndebuk, men er det ikke på tide at være oprigtig? Husk, det kan være at du beder andre om at være ærlige overfor dig, mens du selv gør det modsatte.

Sig “nej” hvis du har lyst til det og nægt at gøre noget, du ikke har lyst til. Frem for alt skal du være ærlig over for de mennesker, der er interesserede i at bruge tid sammen med dig, så du ikke sårer deres følelser.

Ingen behøver at vide, at det er din mangel på interesse. Du behøver heller ikke at lyve for dig selv ved at sige, at du ikke har tid.

Det er bedre, at du begynder at være den du er, uden frygt.

 


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.