4 materialer, du bør have derhjemme for at passe på din følelsesmæssige sundhed

Indretningen af hjemmet påvirker følelserne. Find ud af, hvilke elementer der skal være i hjemmet for at fremme den personlige ro.
4 materialer, du bør have derhjemme for at passe på din følelsesmæssige sundhed

Sidste ændring: 25 august, 2022

Der er materialer til at tage sig af din følelsesmæssige sundhed, som ikke bør mangle i dit hjem. Nogle gange påvirker design, møbler, former og lys folks adfærd, uden at det er hensigten.

Derfor er det bedst, at indretningen af et hus handler om mere end æstetik og funktionalitet, så det giver en følelse af velvære. I denne forstand er indretning tæt forbundet med følelsesmæssig sundhed og lykke. Men hvordan er dette muligt? I denne artikel vil vi forklare det.

Hvad er følelsesmæssig sundhed?

Fællesskabet i Madrid definerer velvære eller følelsesmæssig sundhed som en rolig sindstilstand, der gør det muligt for en person at klare sit daglige pres. At føle sig godt tilpas er afgørende for at nyde positiv følelsesmæssig sundhed.

Institutionen påpeger, at velvære ikke kun er fravær af sygdomme. Tværtimod er det forbundet med et tilfredsstillende liv. Og tro det eller ej, vores omgivelser har meget at gøre med denne tilfredshed.

Forholdet mellem indretning og materialer til at passe på din følelsesmæssige sundhed

Møblerne og genstandene i dit hus, dit kontor eller et hvilket som helst sted, hvor du bor, påvirker alle din holdning på en eller anden måde. Gennem indretning kan du gribe ind i og tilpasse dine rum med materialer, der tager sig af din følelsesmæssige sundhed.

Latinamerikas universitet for videnskab og kunst fremhæver, at denne kunstneriske disciplin bidrager til at fremkalde forskellige følelser, uden at dette nødvendigvis er hovedformålet med indretningen.

En af de tendenser, der er knyttet til dette mål, er naturlige komponenter, som fremmer miljøbevidsthed, reducerer stressniveauet, øger koncentrationen og forbedrer humøret generelt, ifølge National Association of ParquetManufacturers .

Indretning med flet

Tilstedeværelsen af dekorative elementer med naturlige materialer fremmer en afslappende atmosfære i hjemmet.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Langsom indretning: Lær, hvad det er, og hvordan du anvender det i dit hjem

Indarbejd materialer i hjemmet for at passe på din følelsesmæssige sundhed

Følelsesmæssig sundhed giver plads til at tilpasse miljøet til gavn for personlige relationer, daglig udvikling og følelser. Ved at inkorporere nogle materialer i dit hjem kan du fremme ro, få kvalitetshvile og skabe en harmonisk atmosfære.

Sørg for, at de møbler, lamper, blomsterkrukker og andre genstande, der er i dit hjem, er lavet af materialer, der er gavnlige for dit helbred. Se nedenstående fire elementer, som ikke må mangle i dit hjem.

1. Træ

Dette er et af de mest almindelige materialer i hjem. Træ er organisk og naturligt, og på grund af dets termiske egenskaber er det forbundet med varme. Man mener, at det hjælper os til at slappe af i tilfælde af søvnløshed og angst.

Ifølge sammenslutningen af træentreprenører i Navarra reducerer kontakt med dette materiale blodtrykket og hjertefrekvensen. Det skaber også en følelse af komfort på grund af dets tætte forbindelse til naturen.

I denne henseende konkluderede en undersøgelse fra University of British Columbia og FPInnovations, at træ nedsætter aktiviteten af det sympatiske nervesystem, hvilket betyder en reduktion af stressniveauet. Forskningen fremhæver, at dette materiale skaber et sundere miljø. Bring det ind i dit hjem gennem følgende genstande:

  • Stole.
  • Borde.
  • Hylder.
  • Malerier.
  • Skabe.
  • Garderobestativer.
  • Nøglebakker.

2. Jute

Jute eller “gyldne fibre” fungerer som en isolator, der skaber ro i rummene og beroliger dine følelser. I hjemmet kan du integrere det i din indretning gennem tæpper, stolebetræk og gardiner.

Mange gange blandes dette materiale med andre syntetiske eller naturlige fibre for at opnå større funktionalitet, som det fremgår af en tekst fra De Forenede Nationers Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation.

3. Bambus

Bambus renser luften og forbedrer iltningen, hvilket fremmer afslapning og lindrer angst. Selve planten og andre genstande, hvis råmateriale er dette element, giver et organisk præg til dit hjem.

Bambus opfanger støj, kulde og varme og opsamler dem i de luftkamre, der er i deres stammer. Denne virkning fremmer en rolig tilstand, som er gavnlig for den følelsesmæssige sundhed.

4. Flet

Plantefibre til flet eller rattan er også gavnlige for følelsernes velbefindende. De repræsenterer elegante og komfortable komponenter, der giver en særlig varme. Når du inddrager disse materialer i dit hjem, opretholder du på en eller anden måde kontakten med naturen, og det er meget gavnligt.

En undersøgelse offentliggjort i Health & Pleasure viste, at de, der regelmæssigt er i kontakt med naturen, føler, at deres liv er mere værdifuldt og lykkeligere. Derfor kan naturelementer som flet være med til at fremme følelsen af velvære.

Indretning med naturmaterialer til at fremme den følelsesmæssige sundhed

Træ, jute, bambus og flet er ideelle materialer til at fremme harmoni i hjemmet gennem indretning.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Grunde til, at stress øger appetitten

Andre tips til et hjem, der bidrager til din følelsesmæssige sundhed

Du kan skabe en minimalistisk indretning i en stue, soveværelse, køkken eller i et andet område, du foretrækker, og rådføre dig med indretningsarkitekter, der hjælper med at opnå en balance for din følelsesmæssige sundhed.

Enkel belysning, planter og nøgterne møbler er passende i miljøer, der stræber efter ro. Du vil finde større ro i enkle og raffinerede atmosfærer.

Det kan interessere dig ...
De 8 sundhedsmæssige konsekvenser af at sove dårligt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De 8 sundhedsmæssige konsekvenser af at sove dårligt

Det påvirker os fysisk og psykisk at sove dårligt. En god søvn er forbundet med en længere forventet levetid. Læs mere om det her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.