9 fantastiske medicinske egenskaber ved Yucca

For at udnytte alle fordelene ved yucca er det vigtigt, at du forbereder det godt, før du bruger det, fordi hele grøntsagen, herunder bladene, kan være giftigt.
9 fantastiske medicinske egenskaber ved Yucca

Sidste ændring: 26 marts, 2019

Yucca er en meget vigtig madvare at have som del af din kost i tropiske lande. Det fremgår af de fleste traditionelle opskrifter, da det er let at få fat på, og det tilfredsstiller appetitten.

I denne artikel fortæller vi dig om yuccas medicinske egenskaber.

Hvad du bør vide om Yucca

Yucca i en gryde

Ligesom ris i Asien, eller majs i Vesten er basale fødevarer i de fleste hjem; i Mellemamerika er maniok eller yucca den vigtigste ingrediens i dagligdagsretter.

 • Yucca indeholder en masse kulhydrater i form af stivelse.
 • Derfor tilfredsstiller det ikke kun sulten, men det giver også en masse energi meget hurtigt. Derudover er dens indhold af kostfedt meget lavt.

En række kalorier i yucca gør det til en god madvare til dem, der er fysisk aktive, som fx bondemænd, fabriksarbejdere, bygningsarbejdere osv.

Problemet er imidlertid, at hvis man forbruger store mængder maniok kan det forårsage fedme, hvis de forbruges sammen med andre kalorierige madvarer, såsom kartofler og brød.

Desuden lider mange mennesker, der forbruger det på den forkerte måde, især børn og ældre, af virkninger som underernæring, anæmi, tabte tænder mv.

Derfor anbefales det at kombinere det med ingredienser, der er rige på protein for at undgå diætmangel.

Du vil sikkert også godt kunne lide: 6 alternative behandlinger for gigtsmerter

Sådan spiser man yucca

 • Skræl yuccaen før du forbereder den. Du bør også altid forberede den før du spiser den. Dette skyldes, at det indeholder giftstoffer i rå form, der kan skade vores helbred.
 • Du kan bage eller stege den som en kartoffel.
 • Server den som tilbehør eller som hovedret. Du kan også male det til mel og bruge det i enhver opskrift. Maniok er godt for dem med cøliaki fordi det ikke indeholder gluten.
 • Hvad angår yuccaens bløde blade, er de kun spiselige, når de er kogte. Ellers kan de, ligesom frukten selv, være giftige, når de er rå.
 • At spise bladene kompenserer for den mangel på protein der er i rødderne. Rødderne er den del af planten, der hovedsagelig spises rå.

Yuccaens egenskaber

Yucca indeholder en god dosis af vitaminerne A og C, jern, kalium og calcium. Nogle af denne grøntsags egenskaber er:

Et potent fordøjelsesmiddel

Yucca er et stærkt fordøjelsesmiddel

Yucca er meget let at fordøje, samtidig med at det er godt at helbrede eller forhindre visse mave- og fordøjelsesproblemer.

For eksempel kan det hjælpe dem, der lider af dårlig absorption af næringsstoffer, halsbrand, sår og flatulens.

Det er også ideelt til at lindre dårlig fordøjelse, diarré og forstoppelse.

Det er vidunderligt til hudbehandling

For at drage fordel af disse egenskaber kan vi bruge bladene, eller et pulver lavet af roden. Brug det altid eksternt.

 • For det første virker yucca som behandling af slid eller forgiftning.
 • For det andet kan yucca hjælpe med forbrændinger, eksem eller hudirritationer.

Det er afgiftende og rensende

Disse to egenskaber skyldes den store mængde resveratrol i yucca. Dette primære aktive komponent reducerer “dårlige” kolesteroltal (LDL), samtidig med at det forbedrer blodcirkulationen og øger produktionen af ​​blodplader.

Derudover kan yucca:

 • Forebygge arteriosklerose og dannelsen af blodpropper.
 • Facilitere lymfatisk dræning.
 • Reducere urinsyre, hvilket gør den ideel til folk der lider af gigt.

Det er antiinflammatorisk

Denne rods evne til at mindske hævelse gør det til et godt supplement for patienter med ledproblemer som gigt, slidgigt og leddegigt.

Det kan dog også hjælpe, hvis man generelt lider af smerter i muskler, knogler eller sener.

Det er et fantastisk immunstimulerende middel

Yucca skål på et bord - immunstimulerende middel

Takket være dets evne til at styrke immunforsvaret hjælper yucca med at undgå at blive syg, fordi det ikke tillader farlige mikroorganismer at komme ind i vores krop.

 • Det anbefales også til sæsonbestemte allergier, takket være de saponiner, det indeholder.
 • Yucca er også effektiv til desinfektion af sår på grund af dets bakteriedræbende egenskaber.

Yucca er ideelt til gravide kvinder

På grund af dets store indhold af folinsyre er yucca godt for gravide kvinder, og ligeledes under amningen.

Det forbedrer moderens sundhed og forhindrer sygdomme hos barnet.

Det er godt for dine knogler

Da denne plante giver kroppen en god mængde calcium, sikrer det, at vores knogler er stærke og sunde. Dette omfatter selvfølgelig også vores tænder.

 • Yucca er fantastisk til forebyggelse af osteoporose, og kan afhjælpe dette hvis man begynder at spise det i en alder af 35 år og opad kan man undgå brudte knogler og forskydninger.
 • Bladene indeholder til gengæld K-vitamin og kan dermed også beskytte knoglerne.

Yucca er gavnligt for diabetikere

Yucca indeholder en masse fiber, hvilket nedsætter den hastighed, hvormed sukker absorberes i blodbanen. Derudover har den et lavt glykæmisk indeks, hvilket er grunden til det anbefales til personer med type II diabetes.

Det regulerer dit stofskifte

Vi kan heller ikke ikke glemme, at denne plante er en moderat kilde til B-vitaminer. Disse er vigtige for at producere de hormoner, som stofskiftet har brug for til at opretholde balance i kroppen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Prochnik, S., Marri, P. R., Desany, B., Rabinowicz, P. D., Kodira, C., Mohiuddin, M., … Rounsley, S. (2012, March). The Cassava Genome: Current Progress, Future Directions. Tropical Plant Biology. https://doi.org/10.1007/s12042-011-9088-z
 • Montagnac, J. A., Davis, C. R., & Tanumihardjo, S. A. (2009). Nutritional value of cassava for use as a staple food and recent advances for improvement. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety8(3), 181–194. https://doi.org/10.1111/j.1541-4337.2009.00077.x
 • Dhingra D, Michael M, Rajput H, Patil RT. Dietary fibre in foods: a review. J Food Sci Technol. 2012;49(3):255–266. doi:10.1007/s13197-011-0365-5
 • Health Implications of Cassava Production and Consumption. (2011). Journal of Agriculture and Social Research (JASR).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.