Fire medicinske planter, der kan lindre fordøjelsesbesvær naturligt

De fleste har prøvet at finde naturlige midler imod forstoppelse på et eller andet tidspunkt. I denne artikel vil vi gennemgå, hvilke medicinske planter der er bedst.
Fire medicinske planter, der kan lindre fordøjelsesbesvær naturligt
Sergio Alonso Castrillejo

Bedømt og godkendt af Farmaceut Sergio Alonso Castrillejo.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Du har sandsynligvis prøvet at lindre fordøjelsesbesvær med naturlige midler før. Det kan være enten, fordi du har overspist, fordi nogle fødevarer har gjort dig syg, eller fordi du har et svækket fordøjelsessystem.

I denne artikel deler vi de bedste medicinske planter til at lindre fordøjelsesbesvær naturligt såvel som nogle enkle og effektive tip. På denne måde vil du være i stand til at lindre fordøjelsesproblemer med planteinfusioner eller ekstrakter.

Sådan kan du lindre fordøjelsesbesvær naturligt

1. Ingefær

For det første er ingefær en medicinsk fødevarer, som du bør indtage dagligt på grund af dens mange sunde egenskaber. Selvom det er et godt vanddrivende og udrensende middel, vil vi her fokusere på dens evne til at lindre fordøjelsesbesvær.

Indtag af ingefær, både frisk eller tør, er effektivt til at reducere ubehag såsom mavesmerter, kvalme og diarré, og den kan være en god løsning i tilfælde af mavesår. Du kan indtage det som en te eller juice eller endda tilføje det til fødevarer for at forbedre fordøjelsen og smagen af visse​​ opskrifter.

2. Grøn te

Grøn te til at lindre fordøjelsesbesvær

Dets catechin-indhold har adskillige egenskaber, herunder lindring af ubehag forårsaget af luft i maven.

Dette er en gammel medicinalplante, der er meget populær i hele verden i dag. Grøn te er en antioxidant og antiinflammatorisk drik takket være dens catechin-indhold.

Grøn te er en medicinalplante, der fremmer god fordøjelse, da den bekæmper luft i maven og lindrer den tunge følelse efter at have spist. Derudover hjælper regelmæssigt indtag også med at forhindre tandproblemer og reducerer blodsukkeret og kolesterolniveauerne.

Du skal dog også overveje, at grøn te indeholder koffein, hvilket betyder, at det er en stimulerende infusion. Det kan også forhindre optagelsen af jern, hvorfor det tilrådes ikke at drikke det sammen med måltider.

3. Mynte

Mynte er en almindelig infusion til at lindre fordøjelsesbesvær. Faktisk spiser mange mennesker det efter måltider, ofte kombineret med polejmynte. Undersøgelser viser, at det kan gøre mave-tarmkanalen afslappet.

Du kan finde denne plante, der også indtages i infusioner, i æteriske olier og orale lægemidler. Det er dog meget irriterende i dets rene tilstand, hvorfor det altid skal anvendes med forsigtighed, fortyndet korrekt og i den anbefalede dosis.

Desuden er det muligvis ikke nyttigt for mennesker med gastroøsofageal reflukssygdom.

4. Kanel

Kanel til at lindre fordøjelsesbesvær

Tilføj blot kanel til dine retter for at nyde dens fordele hver dag.

Kanel er endnu en medicinalplante, der har været anvendt siden oldtiden som et middel til mange lidelser. Blandt dem hjælper det med at reducere betændelse, bekæmpe frie radikaler, reducere blodsukkerniveauet og stimulere kroppen naturligt.

Hvad angår fordøjelseskanalen, kan kanel hjælpe med at lindre det fordøjelsesbesvær og ubehag, som mavesår forårsager. Det fremmer også leverfunktionen og forhindrer tarmparasitter eller den meget almindelige helicobacter pylori.

På medicinsk og fordøjelsesniveau anbefaler vi at vælge Ceylon kanel. Du kan bruge det som en infusion eller ekstrakt eller tilføje det til dine daglige opskrifter. Det er meget almindeligt i alle slags slik og desserter og er også et fremragende krydderi til gryderetter, kød, saucer og lignende.

Tips til at lindre fordøjelsesbesvær

Ud over at tage disse medicinske planter til at lindre fordøjelsesbesvær, kan du derudover også følge disse tips, hvis du lider af fordøjelsesbesvær ofte:

  • Tyg din mad grundigt og prøv at spise på en afslappet og behagelig måde.
  • Kombinér ikke mange forskellige fødevarer i et måltid.
  • Spis ikke dessert ved frokosten og spis kun søde fødevarer til morgenmad eller snacks.
  • Hvis dine symptomer varer ved og bliver mere intense, skal du kontakte en læge for at udelukke mulige fødevarerintolerancer.

Nu kender du nogle medicinske planter, der kan hjælpe med fordøjelsen og forhindre nogle almindelige lidelser naturligt. Disse sidste tips kan også være meget nyttige, især hvis du ofte lider af halsbrand, oppustethed, luft i maven eller mavesmerter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Koo, M. W. L., & Cho, C. H. (2004). Pharmacological effects of green tea on the gastrointestinal system. European Journal of Pharmacology. https://doi.org/10.1016/j.ejphar.2004.07.023
  • McKay, D. L., & Blumberg, J. B. (2006). A review of the bioactivity and potential health benefits of peppermint tea (Mentha piperita L.). Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1936
  • Kundu, S., Ghosh, R., Choudhary, P., & Prakash, A. (2014). Health benefits of various Indian culinary herbs and comparative statistical analysis for organoleptic properties of Indian teas by using analysis of variance (ANOVA). International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.