De 10 mest almindelige makeupfejl hos kvinder over 50 år

Bruger du din makeup korrekt? Find ud af, hvad de mest almindelige makeupfejl hos kvinder over 50 år er, og hvordan du kan undgå dem.
De 10 mest almindelige makeupfejl hos kvinder over 50 år

Sidste ændring: 11 juni, 2023

Hvis du er en kvinde på 50 år eller derover, skal du være opmærksom på de mest almindelige makeupfejl, der begås i denne alder. Selv om vi alle har frihed til at forskønne os selv, som vi ønsker det, er der visse aspekter, som vi skal tage hensyn til for vores velbefindende, udseende og sundhed, når vi når denne alder.

Ansigtshuden er meget sart og har med årene en tendens til at have specifikke krav, som man ikke bør ignorere. Dette skyldes især, at vi stadig har mange år foran os til at se smukke ud. Så læs videre for at få mere at vide!

De mest almindelige makeupfejl hos kvinder over 50

Ifølge videnskabelige artikler begynder huden en forandring fra 25-30 års alderen, hvilket kan identificeres som ændringen mod hudens aldring. Fra da af svækkes hudens beskyttende funktion gradvist, idet den mister fugt og elasticitet.

Derfor er det nødvendigt at være meget forsigtig med den makeup, vi bruger. Forskellige eksterne faktorer kan fremskynde hudens aldring.

Efter at have afklaret dette, vil vi fortælle dig, hvad der er de mest almindelige fejl, som kvinder over 50 år begår, når de lægger makeup. De betragtes som fejl, fordi de påvirker huden, eller fordi de ikke giver et pænt resultat.

1. Ikke at bruge solcreme

Ifølge forskningen fremskynder sollys hudens aldring, forårsager rynker og øger endda risikoen for hudkræft. Derfor bør solcreme altid være en del af din makeuprutine uanset alder.

Solcreme påføres normalt før fugtighedscreme, som også er af afgørende betydning. Disse typer produkter beskytter din hud og holder den altid smuk, så udelad dem ikke fra din rutine.

Kvinde påfører ansigtscreme
En af de makeupfejl, som kvinder over 50 år begår, er ikke at bruge solcreme.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Omvendt hudpleje: Hvad er det, og hvordan gøres det?

2. Vælge en uhensigtsmæssig foundation

I betragtning af at ansigtshuden hos kvinder over 50 er lidt mere tør, skal du vælge en foundation, der er mere fedtet og rig på kollagen. Den vil fugte nok til at efterlade dit ansigt pænt.

Hvis du har brugt samme foundation i lang tid og ikke er villig til at ændre den, så begå ikke den fejl at fortsætte med at bruge den uden at påføre et par dråber naturlige olier. Glem ikke at påføre lidt på de mørke rande under øjnene. Foundationen supplerer det resultat, som en god brug af concealer giver dig.

3. At misbruge concealer

Concealerens funktion er at forbedre udseendet af mørke rande, men det er nødvendigt at støtte dette produkt. Det første, du skal gøre, er at fugte de mørke områder rigtig godt. Du kan gøre det om natten med en maske eller en særlig gel til dette område.

Hvis du ikke gør det, begår du en alvorlig fejl.

Nu vil brugen af den fede base hjælpe med at fugte området om dagen og forhindre concealeren i at klumpe sig sammen i udtrykslinjernes furer, hvilket genererer en effekt modsat den forventede. En anden fejl i samme forstand har at gøre med at vente på, at concealeren skal virke.

Når man er 50 år, er der rynker, der er tydelige, og når man forsøger at dække dem, bliver de kun mere synlige. Hold dig væk fra concealere med høj dækkeevne, da de har en tendens til at synliggøre udtrykslinjerne.

4. Ikke at forsegle concealer

Det sidste vedrørende concealer er at forsegle den. Dette kan gøres med lidt pudder, som du bør påføre med en pensel for at opnå mere ensartethed. Du kan gøre dette ved at duppe det lidt på.

Du kan også bruge en lille øjenskyggeprimer, som udjævner området, så ingen linjer er synlige. Desuden vil den blyant, du påfører bagefter, hæfte bedre.

5. Overdrivelse af mørke nuancer

Huden omkring øjnene er mørkere af natur, hvilket bliver accentueret med årene. Så det er en stor fejl at overdrive med brugen af mørke øjenskygger.

Afhængigt af din hudtone og dine egne præferencer er de mest passende nuancer, når du er 50 år eller ældre, grålige, neutrale, lyserøde og beige. Afhængigt af dine øjenlågs form kan almindelige skygger også klumpe sig sammen i øjenfolderne, hvilket slet ikke ser godt ud.

For at undgå dette skal du vælge lysere cremefarvede øjenskygger eller eyelinere.

6. At gøre øjenbryn for tynde: Almindelige makeupfejl, som de fleste har lavet

Det er normalt at tabe hår med årene. Øjenbrynene er ingen undtagelse. Selv om det er normalt, kan vi bruge makeup til at holde øjenbrynene tykke , men naturlige.

Så det, du skal gøre, er at anvende en blyant eller øjenbrynsskygge, der har en lysere nuance end din egen, så de ikke ser så hårde ud. Ideelt set bør du, når du markerer dine øjenbryn, om nødvendigt gøre det med en gel.

Vælg tykkelse, men sørg for, at dine øjenbryn stadig altid ser naturlige ud. Gå altid efter farver, der passer til din hud- og hårfarve.

7. Bruge eyeliner forkert

Kvinde påfører tyk eyeliner
Når du bliver ældre, er en af de makeupfejl, du bør undgå, at lægge eyeliner på dine nedre øjenlåg.

Eyeliner er et af de makeupprodukter, du ikke må gå glip af i alle aldre. Men en af de mest almindelige makeupfejl, som man begår, når man er 50 år eller ældre, er at blive ved med at bruge den i den hårdere version.

I betragtning af at huden på øjenlågene også ændrer sig, bør du ikke blive ved med at påføre den med den samme teknik. Det, du skal gøre, er at løfte hagen, kigge nedad og lave en tynd streg. Denne teknik strækker øjenlågene og gør dem lettere at arbejde med.

Nu bør du ikke blive ved med at påføre eyeliner på dine nederste øjenlåg. Når du gør det, gør du dine øjne mindre, og du vil se mere træt ud.

8. Ikke at bruge flydende blush

Flydende blush er en af de bedste opfindelser. Den kan nemlig bruges på kinderne og også på øjnene, kindbenene og læberne.

Det er bedst at vælge en, der er cremet. Det er nødvendigt at fugte huden godt inden for at få et bedre resultat. En anden fordel er, at den holder længe. Det er noget, der normalt ikke opnås med pudder eller traditionel blush.

Hvis du ikke kan lide at bruge blush, skal du vide, at det er en stor fejltagelse. Dette er et grundlæggende produkt, der forbedrer det endelige resultat, så du bør ikke undvære det. Husk også på, at dette enkelte produkt kan få dig ud af problemerne nemt!

9. At anvende meget mørk læbestift

Ligesom med øjnene er dette en af de mest almindelige makeupfejl. Anvendelse af mørk læbestift hærder ansigtets træk og får dig til at se ældre ud, end du er.

Undgå vinrøde og brune nuancer, især når du vil anvende mørke farver.

Selv om idealet altid er at vælge lysere nuancer, er der tidspunkter, hvor du bør afbalancere nuancerne. Vælg altid en naturlig og lys makeup.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Bold lips: En makeup-tendens, du vil elske

10. At gå i seng med makeup på er måske en af de mest almindelige makeupfejl

Den sidste af de makeupfejl, som vi vil tale om, og som ældre kvinder ofte begår, er at falde i søvn med makeup på. Dette bør aldrig gøres, uanset din alder.

I løbet af natten er huden dedikeret til at regenerere celler, en proces, som vil blive afbrudt, hvis den er fyldt med produkter. Ideelt set skal du bruge makeupfjerner efter behov og fjerne makeup og overskydende sved, der ophobes i løbet af dagen, for at lade huden ånde bedre.

Disse almindelige makeupfejl forringer din huds sundhed

Hvis du undgår disse ti almindelige makeupfejl, forlænger du din huds vitalitet. Du vil kunne nyde en sund hud, som vil kunne klare de daglige belastninger i meget længere tid. Så vil du anvende disse tips?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.