Bold lips: En makeup-tendens, du vil elske

Rødt går aldrig af mode, og det er præmissen bag "bold lips", en type læbe-makeup, der står i modsætning til andre neutrale tendenser. Vi viser dig, hvordan du anvender den.
Bold lips: En makeup-tendens, du vil elske

Sidste ændring: 24 maj, 2023

En variation af den traditionelle måde at sminke dine læber på er den, der foreslås af bold lips-tendensen. Teknikken tilføjer mindst et par produkter til konventionel læbestift for at opnå en attraktiv effekt.

Højdepunktet i denne makeuptendens er brugen af røde, orange og fuchsia nuancer. Stilen har haft tusindvis af visninger på de sociale netværk. Man skal blot søge på hashtagget #boldlips for at finde hundredvis af vejledninger og anbefalinger af de bedste mærker.

Tilhængerne kan godt lide volumen og intensitet i de fede læber, når det er godt udført. Hvis du vil være med på denne tendens, kan du læse videre og finde ud af alt om den.

Hvad er bold lips, og hvad er deres virkning?

Bold lips er en måde at påføre læbestift på, hvor der kun anvendes levende farver, helst røde, for at gøre dem til fokus i din makeup. Det er en teknik, der passer til alle hudfarver og både tykke og tynde læber.

Dekorativ læbekosmetik – især i stærke nuancer – fremmer dit udseende, da den får din mund til at se mere attraktiv og strålende ud med veldefinerede kanter.

I det særlige tilfælde med røde farver afslørede et eksperiment, der blev rapporteret af tidsskriftet i-Perception, at de bidrager til at lysne hudens udseende, og at den illusoriske effekt, der opnås med farverne, øger kontrasten i ansigtet. I sig selv øger det opfattelsen af kvindelighed, ungdom og sundhed.

Trin til at anvende bold lips-teknikken

Bold lips-teknikken er enkel at anvende. Du skal bruge en læbestift i en stærk nuance og concealer. Følg nu nedenstående trin.

1. Fugt

Det er ikke kun dem, der lider af tørre læber, der skal fugte dem. For at opnå et glat udseende, skal du anvende læbepomade. Dette er det første trin, og det blødgør tør hud. På denne måde bliver læbestiften ikke ujævn. Når læbepomaden er påført, skal du vente, indtil den er absorberet af læberne, før du fortsætter.

2. Omrids med lipliner

Optegn omridset fra midten af amorbuen og marker hele vejen til mundvigene. Gør det samme på underlæben. Farven på lineren kan have samme farve som læbestiften, være mørkere, svare til farven på dine læber eller gennemsigtig.

3. Påfør læbestift

På samme måde, som du påførte liplineren, skal du gøre det samme med læbestiften. Start fra midten af amorbuen og fra midten af underlæben. Du kan selvfølgelig påføre den med læbestiften, dine fingre eller en type pensel. Det vigtigste er at trække den, da det giver dig mulighed for at dække hele det indrammede område.

4. Fyld ud

Hvis du opdager ujævne områder, skal du påføre et ekstra lag, helst med din finger. Antallet af lag afhænger af, hvor intenst du vil have det til at se ud.

5. Dup

For at fjerne overskyddende makeup kan du “bide” i en serviet med læberne og duppe med lette bevægelser. Dette forslag er beregnet til at fjerne overskyddende produkt, fiksere farven og forhindrer, at læbestiften farvelægger dine tænder.

6. Concealer

Påfør concealer og smør den ud på læbekanterne. Dette er en måde at perfektionere det endelige udseende på.

Find ud af mere: Fyldigere læber sådan!

Andre måder til at opnå et godt resultat med bold lips

  • Gennemsigtig pudder bruges til at fiksere bold lips. Du skal bare komme noget på en pensel, ryste det overskydende af og drysse det over læbestiften.
  • Et trick til at forlænge læbestiftens holdbarhed er at lægge et tyndt lag primer eller foundation, da dette produkt forhindrer læbestiften i at løbe og udjævner læbernes overflade. Gør dette med fingerspidserne eller en svamp. Vent et par minutter, før du begynder at påføre læbestiften.

Tips til at få denne bold lips-teknik til at se perfekt ud

Hvis dit formål med bold  lips er volumen, skal du bruge en liner i samme farve som læbestiftens farve og fremhæve den yderste del. Hvis du ønsker tyndere læber, skal du tegne linjen på indersiden af læberne. Hvis du lægger concealer på kanterne, bidrager det til en bedre linje og intensiverer farven.

Som et sidste tip skal du sørge for, at effekten ikke bliver ødelagt af områder, du har overset. For at sikre dig, at det ikke sker, skal du smile, mens du lægger læbestiften på. Det er en måde til at sikre, at farven har dækket alle rynker og ikke ser ujævnt ud.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.