Hvordan man laver en ansigtsrens med honning derhjemme

Du kan nemt lave denne ansigtsrens med honning derhjemme med naturlige produkter og til en lav pris. Den har fremragende egenskaber.
Hvordan man laver en ansigtsrens med honning derhjemme
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Skrevet af Edith Sánchez

Sidste ændring: 17 maj, 2023

Ansigtsrens med honning er en interessant løsning til at opretholde en sund hud. Ikke for ingenting er honning et af de mest værdsatte produkter i kosmetik.

Hvis du lavet produktet derhjemme, er det endnu bedre. Ikke alene er du sikker på at bruge naturlige produkter af god kvalitet, men du sparer også en masse penge. Ligeledes kan du kombinere det med andre elementer for at øge fordelene.

For at lave ansigtsrens med honning derhjemme skal du blot bruge et par ingredienser og et par minutter. Generelt virker det til alle hudtyper, men det anbefales især til fedtet eller aknepræget hud.

Sådan laver du ansigtsrens med honning derhjemme

Der er flere måder at lave ansigtsrens med honning på derhjemme. I princippet vil vi lære dig, hvordan du laver den på en sådan måde, at den er velegnet til alle hudtyper og forstærkes med egenskaberne fra andre produkter.

Ingredienser til ansigtsrens med honning

For at lave denne ansigtsrens med honning skal du bruge følgende ingredienser:

 • Jomfru kokosolie: Nogle undersøgelser viser, at dette produkt hjælper med at behandle forskellige dermatologiske lidelser. Det beroliger, reducerer inflammation og fugter.
 • Æblecidereddike: Dette produkt hjælper med at blokere symptomerne på akne. Det hjælper også med at reducere ardannelse.
 • Tea tree oil: Forskning har fastslået, at dette produkt er meget effektivt til at bekæmpe mild til moderat akne. Desuden har det ikke de irriterende bivirkninger af andre elementer, såsom benzoylperoxid.

Den sidste ingrediens er naturligvis honning. Med hensyn til mængderne bør disse elementer anvendes i lige store dele.

Fremgangsmåde til at lave ansigtsrens med honning

Dette er den bedste del. For at lave denne ansigtsrens med honning skal du blot blande alle ingredienserne, indtil de bliver til en ensartet pasta.

Hvis kokosolien er fast, skal du opvarme den i en gryde. Kom derefter det hele i en glaskrukke, dæk den til, og opbevar den på et køligt sted.

Kokosolie i skål

Vi tror, at du måske også er interesseret i at læse dette: Hvordan fungerer ansigtsmasker på huden?

Andre muligheder

Der findes en anden ansigtsrens med honning, som er meget nemmere at lave, selv om den ikke er lige så kraftig som den foregående. I dette tilfælde behøver du kun at bruge 3 spiseskefulde honning og saften fra en citron. Bland det godt, påfør det på dit ansigt og massér det forsigtigt ind.

Du skal lade det sidde i 20 minutter og derefter skylle med varmt vand. Det anbefales, at du gør dette en gang om ugen.

Dette anses for at være en god mulighed for hud med aktiv akne. På den anden side kan du også lave en honningsæbe. Her er, hvordan du gør det.

Honningsæbe

Denne sæbe kan bruges til ansigtet og hele kroppen. For at lave ca. 200 gram skal du bruge følgende ingredienser:

 • Castilla sæbe: 60 ml.
 • Honning: 60 ml.
 • Destilleret, kogt vand, rosenvand eller kokosvand: 60 ml.
 • 1 teskefuld olie til hudpleje. Det kan være jojoba, mandel, avocado, oliven, abrikos eller argan.
 • 12 dråber æterisk olie: Efter eget valg.

Bland det hele sammen og rør langsomt rundt, så ingredienserne bliver godt integreret. Kom det derefter i en sæbedispenser. Rystes før brug.

Honningens egenskaber og fordele

Honning er et produkt med glimrende kosmetiske fordele. Hvis du dertil tilføjer de andre ingredienser, får du en ansigtsrens af optimal kvalitet.

Rensemiddel

Honning har enzymer med egenskaber, der er velegnede til at fjerne toksiner, reducere olie i porerne og rense dermis. Dette gør det til et fremragende produkt til at efterlade din hud fri for urenheder og med et friskt udseende.

Antibakteriel og anti-akne

Honning er et naturligt antibiotikum. Derfor har det evnen til at bekæmpe akneforårsagende bakterier samt andre mikroorganismer, der påvirker huden.

Eksfolierende

Det høje indhold af sukkerstoffer i honning gør det til en fantastisk naturlig eksfoliator. Det hjælper med at fjerne døde celler og fremmer samtidig hudens regenerering.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Prøv denne ansigtsmaske for et naturligt løft

Helende

Dette er en af de mest værdsatte kosmetiske egenskaber ved honning. Honning hjælper med at udviske mærker på huden og bruges faktisk til at fremskynde heling af sår og forbrændinger.

Giver antioxidanter

Honning indeholder C- og E-vitamin, så det bekæmper dannelsen af frie radikaler. Disse kan føre til for tidlig aldring af huden.

Fugtgivende

Honning har en række komponenter, der er ideelle til at give næring til huden. Ud over vand indeholder honning vitamin A, C, D, E og K samt mineraler som magnesium, calcium og kalium. Det har alt det, du har brug for for at nære huden og forebygge tørhed.

Honning i skål

Tips til brug af ansigtsrens med honning

Ansigtsrens med honning kan bruges som det første om morgenen eller før sengetid. Selv hvis du laver din morgen- og aftenrensning med dette produkt, er det ikke noget problem. Det er bedst at påføre det direkte på ansigtet.

Du skal bare lade det virke i 20 til 30 sekunder, før du skyller med varmt vand. Herefter skal du tørre dit ansigt grundigt. Husk på, at dette produkt ikke er en makeupfjerner, så du skal fjerne din makeup, før du anvender det.

Det er vigtigt at ryste flasken godt. Nogle gange har ingredienserne en tendens til at skille, så det er nødvendigt at blande dem igen.

Hvis du har rødme eller irritation efter at have anvendt ansigtsrens med honning, skal du stoppe brugen i en uge. Hvis problemet fortsætter, skal du stoppe helt.

Hvis du har et alvorligt akneproblem, må du ikke bruge dette produkt, før du konsulterer en hudlæge. Det samme råd gælder, hvis du bemærker en mærkelig reaktion.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Varma, S. R., Sivaprakasam, T. O., Arumugam, I., Dilip, N., Raghuraman, M., Pavan, K. B., Rafiq, M., & Paramesh, R. (2018). In vitro anti-inflammatory and skin protective properties of Virgin coconut oil. Journal of traditional and complementary medicine, 9(1), 5–14. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2017.06.012.
 • Carson, C. F., Hammer, K. A., & Riley, T. V. (2006). Melaleuca alternifolia (Tea Tree) oil: a review of antimicrobial and other medicinal properties. Clinical microbiology reviews, 19(1), 50–62. https://doi.org/10.1128/CMR.19.1.50-62.2006.
 • Hernández, A. M. M., & Urbón, J. M. G. (2016). Miel sobre piel. Proyecto Lumbre: Revista Multidisciplinar de Insuficiencia Cutánea Aguda, (11), 52-57.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.