De 8 mest spændende og behagelige sexstillinger

Ved du, hvilke sexstillinger der giver mest sjov og nydelse? Vi vil se på nogle af de bedste muligheder i denne artikel.
De 8 mest spændende og behagelige sexstillinger
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvad ville sex, som vi kender det, være uden de forskellige sexstillinger? Det ville helt sikkert være en meget ensformig aktivitet. Heldigvis er dette ikke tilfældet. Og faktisk ligger en stor del af sexens tiltrækningskraft i bevægelsesmulighederne og den sjov, som forandring indebærer.

Nydelse går hånd i hånd med den kreativitet og det engagement, der lægges i intimitet. Heri ligger betydningen af sexstillinger: De fremmer nydelsen gennem lyst og lidenskab. Med andre ord: De pifter samlejet op.

Naturligvis er kommunikation mellem elskende afgørende. Det er vigtigt at vide, hvilke stillinger der tiltaler den anden mest, hvilke stillinger I begge kan lide og så videre.

I den forstand skal man for at opnå gode orgasmer turde tale om det. Det er værd at lægge tabuerne bag sig og lære hinanden at kende. Desuden kan oprigtig snak krydre tingene lidt.

Hvorfor prøve nye sexstillinger?

Sex er en stor kilde til velvære. Det bidrager til vores fysiske og psykiske sundhed på forskellige måder. Det hjælper os f.eks. med at slappe af og slippe af med stress, gør det lettere at falde i søvn og forbedrer vores humør.

Men når seksuelle forhold bliver rutineprægede og ensformige, kan interessen gå tabt. Derfor er det et stort incitament at prøve nye og anderledes sexstillinger.

I denne henseende er en af de vigtigste referencer Kamasutra. Den gamle hinduistiske tekst, som vi alle har hørt om, og som udgør et sandt leksikon om sex. Blandt de mange “kunster” eller sexstillinger, der foreslås i Kamasutra, skal vi vælge dem, der passer bedst til vores behov som par.

Hvis man f.eks. ønsker at fremme den kvindelige orgasme, vil det være vigtigt at være opmærksom på stimulering af klitoris. Hvis du derimod søger en mere psykologisk ophidselse, kan du prøve muligheder, der føles mere impulsivt. I dette tilfælde tilbyder vi dig en samling af enkle stillinger, der vil være meget behagelige for begge.

De 8 sexstillinger, der giver optimal nydelse

Selv om det er sandt, at hver person er forskellig, er der flere sexstillinger, der er meget tilbagevendende i intimitet. Hvordan? Gennem erotik, de tænder lidenskabens flamme.

1. Lotusblomsten

Par nyder sexstillinger

Lotusblomsten er ideel for de elskende, der ønsker at etablere øjenkontakt i lang tid og samtidig dele et langsomt og synkroniseret samleje. Utvivlsomt er dette både en pikant og romantisk stilling. Rytmen er bestemt af kvinden, hvilket kan være meget spændende for begge parter.

2. Sexstillinger: Ben til skulder

Denne stilling er designet til at nyde dyb penetration. Afhængigt af tilstanden og rytmen, som de elskende har, vil stillingen “ben til skulder” meget let give en orgasme.

3. På sengekanten

Denne meget behagelige sexstilling udføres meget ofte, fordi den indebærer en meget lidenskabelig tilgang og en intens oplevelse. Som navnet antyder, skal parret placere sig på kanten af sengens overflade. Her vil manden være støtten, og kvinden vil lede rytmen i penetrationen.

4. Skeen

Par i seng har kun undertøj på

Denne stilling fremmer tydeligvis overdreven lidenskab, men styrker også romantik. For at kunne udføre denne berømte stilling skal begge være på en seng eller på et behageligt underlag.

Elskende finder denne stilling meget sjov for begge parter. Den er ideel til kvindelig nydelse (selv for gravide kvinder), fordi den intensiverer fornemmelserne i klitoris. Nyd det sammen med din partner!

Du vil måske gerne læse denne artikel: Er det sandt, at sex forbrænder flere kalorier end sport?

5. Sexstillinger: Tilpasset missionærstilling

Dette er en variant af den klassiske missionærstilling, som giver mulighed for intens stimulering af klitoris. Takket være dette, og ifølge flere undersøgelser, opnår en meget højere procentdel af kvinderne orgasme i denne stilling.

For at udføre den skal man starte i missionærstillingen, men placere manden lidt højere (med brystet i højde med partnerens skuldre). Desuden skal bevægelserne være svingende, op og ned, så den øverste del af penis kan stimulere klitoris.

6. Oprejst, mod væggen

Lidenskabeligt par

Parret bruger væggen som et støttepunkt til at have sex “i luften”. Det kræver naturligvis, at manden er stærk nok til at holde sin partner, mens han udfører penetrationen. Oplevelsen er meget sjov, da manden føler sig i kontrol over situationen og omgivelserne..

7. ”På alle fire” eller “doggystyle”

Selv om dette er en af de mest kendte og ofte praktiserede sexstillinger, er det stadig spændende og behageligt (især for kvinder). Den er tydeligvis inspireret af dyrs kopulation og skaber en vis atmosfære af dominans-underkastelse, som er meget interessant. Med doggystyle er orgasmer mere end garanteret.

Kvinden skal placere sig på alle fire. Manden trænger ind i kvinden, mens han holder om hendes talje. Han kan også give hende nogle blide klap eller kærtegn på balderne. De mere intense kan lide at holde kvinden i håret (uden at trække) for at ophidse hende endnu mere.

Denne artikel er måske interessant at læse: Sex på badeværelset: 5 gode stillinger

8. Sexstillinger: Omvendt cowgirl

Dette er en af de mest behagelige sexstillinger, især for dem, der er meget visuelle. I denne stilling ligger manden på ryggen med strakte ben, og partneren sidder med spredte ben på hans hofter, med ansigtet mod hans fødder.

Som et forslag: Vi anbefaler, at du inddrager yogastillingerne “ko” og “kat”, da de fremmer både parrets visuelle og fysiske nydelse.

Med disse sexstillinger kan du opdage nydelsen på en sund og erotisk måde. Husk, at det vigtigste er at opretholde en god kommunikation med din partner, inden du går i gang. Søg din partners orgasmer, og du vil få en fabelagtig oplevelse.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Vatsyayana, M. (2011). Kama sutra. Nova Fronteira.
  • Eichel, E. W., De Simone Eichel, J., & Kule, S. (1988). The technique of coital alignment and its relation to female orgasmic response and simultaneous orgasm. Journal of Sex & Marital Therapy14(2), 129-141.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.