Dårlige vaner, der kan tage livet af et forhold

Et sundt forhold er baseret på engagement, respekt og kommunikation. Tilsvarende findes der trusler som rutine og uærlighed, der er en sikker måde at dræbe kærligheden på og dermed tage livet af et forhold.
Dårlige vaner, der kan tage livet af et forhold

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kærligheden kan dø ligeså hurtigt, som den opstod, og mange af os er ikke klar over, at visse holdninger er sikre måder at tage livet af et forhold på. Den følelse, vi kalder “kærlighed”, er som et nyligt spiret frø, der har brug for vanding og næringsstoffer for at trives og vokse.

Du skal passe på det, give det din tid og kræfter for at sikre, at det bliver så smukt og sundt, som det kan være.

Så hvis du er forelsket, ønsker du måske at kende de hurtigste måder at tage livet af et forhold på, så du kan undgå dem som pesten. Er du klar til at tage noter?

Fem måder at tage livet af et forhold på

Et forhold finder sted mellem to mennesker, og det kræver begge personers indsats og dedikation for at overleve. Alle, der ønsker at bo sammen, skal respektere hinanden. Dette kræver faktisk indsats, da du skal tilsidesætte dit ego og stolthed sammen med alle forudfattede forestillinger, du måtte have.

Læs også: 8 ting, som varige forhold har til fælles

Et forhold er et hold på to. For at spille spillet skal I begge være aktive og foretage alle mulige indrømmelser. I skal også etablere grænser og respektere dem. Dette er den eneste måde, hvorpå I vil være i stand til at have et afbalanceret langvarigt forhold.

Så hvad er de fem ting, der vil påvirke et forhold til det punkt, at man ønsker at afslutte det?

1. Jalousi

Mand med telefon og mistænksom kvinde i baggrunden

Det er helt normalt at være jaloux. Det er logisk og rimeligt at frygte tabet af nogen, der betyder så meget for os. Når denne følelse imidlertid bliver ekstrem og urimelig, medfører den kun negative konsekvenser for de involverede. Er det ikke latterligt, at de fleste kærlighedsforbrydelser har at gøre med en persons behov for at eje en anden?

Jalousi er ikke smigrende og forvandler genstanden for vores kærlighed til netop det: En ejendel, vi føler, vi skal beskytte, ligesom en hund beskytter en madskål. Det betegner også en klar mangel på tillid til hinanden og lav tillid til vores værdi. Således påvirker det to af de vigtigste søjler i et forhold: Tillid og respekt.

I ekstreme tilfælde fører jalousi til, at en af parterne i forholdet reducerer eller i det mindste forsøger at reducere deres partners frihed. Hvis du handler på denne måde, får du let sat en stopper for det, der kunne have været en afbalanceret, harmonisk interaktion.

2. Du kan tage livet af et forhold ved at lade det blive for rutinemæssigt

Rutine er den værste fjende i et forhold, uanset hvor lang tid det varer. Faktisk kan det medføre kedsomhed og andre ubehagelige følelser såsom frustration. Ligeledes kan det resultere i forringelse af kommunikation og kedsomhed.

Hvis du ikke tager et standpunkt imod rutine, kan du føle dig utilfreds og isoleret fra din partner, selv når I begge stadig sover i den samme seng. Der er ikke noget værre end at føle dig alene, fordi du ignoreres af den, du elsker. Dette er et entydigt tegn på, at dit forhold risikerer at dø.

Så hvis du stadig interesserer dig for den, skal du passe på den kærlighedsplante, du engang startede. I skal finde ting at gøre sammen.

Gør den slags ting, der signalerer, at du stadig elsker og holder af dem. I kan for eksempel deltage i yoga, pilates eller danseundervisning sammen. I skal også bruge tid på jer selv hver for sig.

På denne måde vil I savne hinanden og længes efter hinandens selskab. I kan også planlægge ture og overraske hinanden. Brug jeres fantasi og jeres ønske om at genskabe flammen og forny jeres bånd.

3. Uærlighed

Par på sofa snakker om, hvad der kan tage livet af et forhold

Tillid er en af grundpillerne i ethvert sundt forhold, og uærlighed er en af ​​dens værste fjender.

Naturligvis er det meget bedre altid at forsøge at fortælle sandheden forsigtigt, selvom det fører til konflikt. Det er altid bedre at være oprigtig uden frygt og acceptere konsekvenserne. At lyve er at risikere at bryde den tillid, din partner har givet dig.

Uærlighed kan opløse følelsen af ​​kærlighed, da det er et af de vigtigste elementer i et forhold. Når du først er blevet fanget i en løgn, vil den anden tvivle på din oprigtighed angående alt andet.

4. Kritik og brok kan tage livet af et forhold

Et forhold finder sted mellem to mennesker, og ikke to er ens. Således kan og bør du ikke forvente, at et forhold udvikler sig, som dine tidligere forhold gjorde. Dette er en anden person, der har haft anderledes oplevelser end dig, og hvis måde at tænke på og agere adskiller sig fra din uanset de mange ting, I har til fælles.

Så det er både forkert, urimeligt og undertiden endda giftigt at forvente, at din partner handler eller opfører sig nøjagtigt, som du forventer, at de skal gøre. Hvis du også konstant brokker dig og kritiserer, vil dit forhold forværres og blive forgiftet.

Det er meget bedre at kommunikere, at have en konstruktiv samtale for at nå til en aftale, der fungerer for begge parter i et forhold.

Læs også: Jeg-budskaber: En god kommunikationsstrategi

5. Utroskab

Tre personer illustrerer jalousi i forhold

Der er ingen vej udenom: Utroskab er en form for forræderi. Hvis du er den type person, der ikke kan eller ikke ønsker at være monogam, skal du sige det, i det øjeblik du begynder at gå ud med en person.

Hvis din partner mener, at I er enige om at være monogame, vil de tage utroskab som et slag mod de grundlæggende elementer i jeres forhold: Tillid, respekt og kærlighed.

Bemærk, at det at være utro kræver løgn og manglende engagement. Den anden person kan dog også opleve det som en mangel på integritet såsom egoisme og uærlighed. Uanset hvor meget den anden person er villig til at tilgive og forsøge at komme videre, kan der være noget, der for altid er ødelagt inde i dem.

Hvis du ønsker at bevare din kærlighed og have et varigt, harmonisk forhold, skal du vide, hvad et øjebliks eftergivenhed kan koste dig.

Er det værd at risikere din familie?

Husk på, at dette er et af ​​de hårdeste slag for mennesker, der går ind for monogami, så risikoen for et efterfølgende brud er værd at have i tankerne.

Tag ikke livet af et forhold

Bemærk også, at når du virkelig elsker nogen og ønsker at have dem i dit liv, så skal du respektere din partner som person, som din partner og som en, der har tillid til dig. Bemærk, at de ikke er forpligtet til at tilgive svig. Og selvom de ønsker at gøre det, er de muligvis ikke i stand til det.

Afslutningsvis skal du altid huske, at et forhold er som et levende væsen, hvis helbred du skal beskytte. Du skal pleje dem med kærlighed, tillid, respekt og eventyr. Hold den kærlige følelse, der fik dig til at komme sammen med dem i første omgang, i live.

Det kan interessere dig ...
Sådan kan man bevare gnisten i forholdet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan man bevare gnisten i forholdet

Der kan være mange grunde til, at et forhold ligesom sander til. Her får du nogle årsager, samt råd til hvordan I kan bevare gnisten.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.