Tre midler med honning mod influenza

Midler med honning er ganske effektive på grund af deres slimopløsende effekt. Dette skyldes, at honning er et af de bedste naturlige ingredienser til midler mod influenza. Find ud af, hvordan du kan udnytte dette med disse tre opskrifter.
Tre midler med honning mod influenza

Sidste ændring: 28 september, 2020

Honning er en dejlig ting, når sæsonerne ændrer sig … især når de medfører pludselige temperaturændringer, og din risiko for at få influenza øges. Det er altid godt at have nogle effektive naturlige muligheder, såsom midler med honning, til rådighed i sådanne tider, hvor der er behov for det.

Vidste du, at honning er et naturligt antibiotikum? Takket være dets helbredende egenskaber er det blevet brugt i alle mulige midler siden oldtiden. En af dets vigtigste anvendelser er at styrke en persons immunsystem og modvirke sygdomme.

I denne artikel giver vi dig flere detaljer om, hvordan du kan bruge honning til at bekæmpe og behandle influenza.

Honning: Et naturligt antibiotikum

Honning har en ernæringsmæssig værdi og har vist sig at have potente helende virkninger, som kan hæmme influenzavirus. Det er af denne grund, at det er et vigtigt stof at have, når man behandler denne sygdom (husk dog, at antibiotika kun bekæmper bakterier, ikke vira).

Honning har også antioxidant og antiinflammatoriske egenskaber. Som om det ikke var nok, har det præbiotiske egenskaber og forbedrer også kardiovaskulær funktion. Som med naturlige ingredienser, kan dets næringsværdi og hovedegenskaber variere afhængigt af type, kvalitet, blomstervariant og geografisk oprindelse.

Generelt kan vi imidlertid sige, at denne fødevare er rig på vitaminer, mineraler, polyfenoler, aminosyrer, proteiner og enzymer, blandt andre sundhedsmæssige komponenter.

Når det er sagt, så lad os se på de midler, du kan lave med honning!

1. Midler med honning og kanel

Eksempel på midler med honning og kanel

Det første eksempel på midler med honning, vi vil give dig til at behandle influenza, er meget simpelt at tilberede og også ganske lækkert. Alt, hvad du skal gøre, er at blande honning med Ceylon kanelpulver for at få et præparat, der ligner en sirup.

Når du blander disse to ingredienser, forbedrer du dybest set egenskaberne ved honning med egenskaberne ved Ceylon-kanel. I tilfælde af at du ikke har hørt det, virker det på egen hånd på grund af dets antivirale, antibakterielle og svampedræbende egenskaber.

Derudover kan denne kraftfulde kombination stimulere din krop og overvinde den udmattelse, der er resultatet af influenza.

Ingredienser

 • 4 spsk. Ceylon kanelpulver (60 g)
 • 4 spsk. rå honning (80 g)

Forberedelse og anvendelse

 • Bland begge ingredienser og opbevar dem i en tæt lukket krukke. Hvis honningen bliver for hård, så smelt den i et varmt vandbad.
 • Indtag derefter en spiseskefuld hver dag på tom mave og en spiseskefuld en halv time før hvert måltid, når du har influenza.

2. Middel med honning og marineret hvidløg

Den anden af ​​disse midler med honning til behandling af influenza involverer udblødning af rå hvidløg. Denne plante indeholder allicin, så den er ret potent imod vira, bakterier, svampe og endda parasitter. Derudover er det også godt til forebyggelse af hjertekarsygdomme.

Du bør forberede dette middel, når du ønsker at forhindre influenza eller bare tage det, når du føler de første symptomer på det. På denne måde vil du styrke dit immunforsvar, lindre de irriterende symptomer og fremskynde helingen.

Ingredienser

 • 10 fed hvidløg (150 g)
 • 7 spsk. honning (140 g)

Forberedelse og anvendelse

 • For at begynde skal du skrælle hvidløgsfeddene og skære dem i skiver.
 • Læg dem derefter i en krukke sammen med honningen.
 • Opbevar det mørkt og køligt i en uge.
 • Indtag en teskefuld på tom mave. Hvis du allerede har influenza, skal du tage op til fem teskefulde hele dagen, hvis du ikke har noget fordøjelsesbesvær.

3. Midler med honning, appelsin og ingefær

En skål honning og citrusfrugter

Som det sidste er der en sirup, som du kan lave derhjemme, da den er temmelig enkel og billig.

For at gøre det skal du bruge appelsinskræl, fordi den er rig på C-vitamin, hvilket er godt til at helbrede åndedrætslidelser og øge din krops forsvar generelt. Derudover tilføjer du også ingefær, en krydret ingrediens, der genererer kropsvarme og hjælper dig, når du har feber.

Ingredienser

 • Skrællen fra 2 økologiske appelsiner
 • 1 tsk. ingefærpulver (7 g) eller en skive frisk ingefær (10 g)
 • 6 spsk. honning (120 g)
 • 5 dl vand eller naturlig appelsinsaft (500 ml)

Forberedelse og anvendelse

 • Kog appelsinskræller og ingefær sammen i saften eller vandet i 30 minutter.
 • Tilsæt derefter honningen, og lad den koge i yderligere 15 minutter. Si, og lad det køle af.
 • Til sidst skal du opbevare det i en krukke i dit køleskab og indtage 3 spsk. om dagen med dine måltider, hvis du har influenza.

Nu kender du nogle gode lægemidler med honning til behandling af influenza! Tilsvarende er de også forebyggende behandlinger, der hjælper med at styrke dit immunforsvar. Husk, at forebyggelse er den bedste medicin. Husk dog, at disse lægemidler er bedst for voksne, da honning ikke er sikkert for babyer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Chang, J. S., Wang, K. C., Yeh, C. F., Shieh, D. E., & Chiang, L. C. (2013). Fresh ginger (Zingiber officinale) has anti-viral activity against human respiratory syncytial virus in human respiratory tract cell lines. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2012.10.043
 • Miguel, M. G., Antunes, M. D., & Faleiro, M. L. (2017). Honey as a complementary medicine. Integrative Medicine Insights. https://doi.org/10.1177/1178633717702869
 • Watanabe, K., Rahmasari, R., Matsunaga, A., Haruyama, T., & Kobayashi, N. (2014). Anti-influenza Viral Effects of Honey In Vitro: Potent High Activity of Manuka Honey. Archives of Medical Research. https://doi.org/10.1016/j.arcmed.2014.05.006
 • Singh, M. P., Chourasia, H. R., Agarwal, M., Malhotra, A., Sharma, M., Sharma, D., & Khan, S. (2012). Honey as complementary medicine – A review. International Journal of Pharma and Bio Sciences.
 • Nahas, R., & Balla, A. (2011). Complementary and alternative medicine for prevention and treatment of the common cold. Canadian Family Physician.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.