Myter og fakta om grønne smoothies

Har du nogensinde prøvet grønne smoothies? Kender du deres fordele? Denne artikel vil fokusere på at afsløre nogle myterne om grønne smoothies og uddybe deres sandheder.
Myter og fakta om grønne smoothies

Sidste ændring: 26 august, 2022

Grønne smoothies er blevet en del af millioner af menneskers kost over hele verden. Kender du virkelig deres fordele?

Disse smoothies er for nylig blevet meget populære takket være berømte mennesker og online personligheder, der har udløst en intens interesse for dem. Opskrifter på disse smoothies kombinerer frugt, grøntsager, frø og andre sunde ingredienser. De er blevet perfekte til slankekure eller som en del af en sund livsstil.

På trods af dette er der opstået mange misforståelser med hensyn til de fordele, de giver, især da mange af deres fordele bliver overdrevet.

Så hvor sandt er alt det, folk siger om disse smoothies? Hvad er de virkelig gode til? Denne artikel vil gennemgå og udforske disse spørgsmål samt undersøge almindelige misforståelser om disse drikkevarer.

Myter om grønne smoothies

Efter deres øgning i popularitet er der kommet mange misforståelser frem om fordelene ved grønne smoothies.

Efter deres øgning i popularitet er der kommet mange misforståelser frem om fordelene ved grønne smoothies

Myte nr. 1: Grønne smoothies har slankende effekter

At indarbejde sunde smoothies i din almindelige kost kan virke som en ideel måde at slippe af med det fedt, der har en tendens til at ophobes i forskellige dele af kroppen. Dette er dog langt fra virkeligheden.

Dit daglige indtag af grønne smoothies har ikke nogen signifikant effekt på kropsvægten.

Læs også: 5 sunde smoothies til din daglige morgenmad

Hvorfor?

 • Disse drikkevarer kombinerer to eller tre forskellige typer frugt, hvilket betyder, at du faktisk øger dit indtag af sukker og kalorier.
 • Når de blendes, mister disse grøntsager og frugter meget af deres fiberindhold, hvilket reducerer fordøjelsesfordelene. Tygning hjælper med at sænke sult og mindske angst. Derfor er det bedre at spise hele frugter og grøntsager end det er at drikke dem.

Du kan ikke tildele nogen fødevare eller produkter slankende egenskaber. Vægttab er en proces, der inkluderer flere forskellige livsstilsfaktorer, ikke kun fødevareindtagelse.

Myte nr. 2: Det er bedre at drikke smoothies end at spise hele frugter eller grøntsager

Grønne smoothies er sunde – det er sandt. Det er dog ikke sandt, at deres egenskaber er overlegne i forhold til hele frugter og grøntsager.

Selvom det er acceptabelt at inkludere dem i din kost for at få flere næringsstoffer, er det også rigtigt, at ingredienserne kan miste nogle af deres næringsstoffer i processen.

Hvorfor?

 • Frugt og grøntsager kan miste vitaminer, fiber og antioxidanter, når de presses.
 • Når de forbliver hele og i god stand, bevarer de alle deres næringsstoffer

Myte nr. 3: Grønne smoothies renser kroppen

En af grundene til, at sunde smoothies er blevet så populære, er på grund af deres formodede evne til at “rense” eller “afgifte” kroppen.

Kombinationen af ​​frugt og grønsager med et højt klorofylindhold ser ud som om, det ville være perfekt til at fjerne giftstoffer, der tilbageholdes af kroppen.

Imidlertid kan en simpel drink faktisk ikke gøre dette.

Mens næringsstofferne i disse drikkevarer er sunde og gavnlige for vores helbred, er organer som vores nyrer og lever de midler, der rent faktisk renser kroppen for toksiner.

Læs også: Leverrensende diæt

Hvorfor?

 • Disse drikke kan give en “ekstra” dosis af næringsstoffer, der hjælper med at understøtte disse organers funktion.
 • Men hvis personen ikke har en sund livsstil, hjælper lidt eller intet med at “rense” eller “afgifte” kroppen.

Fakta om grønne smoothies

På trods af alle myterne om dem, er grønne smoothies faktisk sunde.

På trods af alle myterne om dem, er grønne smoothies faktisk sunde

Fakta nr. 1: Grønne smoothies hjælper med at holde kroppen hydreret

En sandhed om grønne smoothies er, at de er gode til at holde kroppen hydreret. Dette betyder dog ikke, at du kun skal afhænge af dem for at forblive hydreret.

Der er intet bedre end rent vand til hydrering. Det indeholder nul kalorier og er afgørende for de fleste funktioner i kroppen.

Vigtigt:

Fakta nr. 2: Der kan være positive effekter ved at drikke sunde smoothies

Selvom det er usandt, at grønne smoothies har “superfordele” for dit helbred og din vægt, kan de give flere positive effekter.

 • De er ikke skadelige.
 • Deres kalorieindhold er moderat.
 • De indeholder vitaminer, mineraler og naturlige sukkerarter, der hjælper med at give kroppen mere energi.

Vigtige afsluttende kommentarer

 • Sunde smoothies skal altid betragtes som et supplement til din kost. De bør ikke erstatte hovedmåltider, og du bør ikke drikke dem for meget.
 • At drikke disse smoothies er næsten altid ufarligt. Det anbefales dog at konsultere en læge, hvis du lider af sygdom eller tager medicin.

Havde du nogen fejlagtige opfattelser om sunde smoothies? Hvad synes du nu, når du kender myterne og sandhederne om grønne smoothies?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Carcamo Vargas, G. I., & Mena Bastías, C. P. (2006). ALIMENTACION SALUDABLE. (Spanish). Horizontes Educacionales.
 • Carlos Alejandro, H. R., Guadalupe, R. L., Rosa, M. E., & Martín Alfredo, H. S. (2012). Sobrepeso medido por IMC o percibido y comportamientos de control del peso en adolescentes universitarios de Ciudad Guzmán, Jalisco, México. Archivos Latinoamericanos de Nutricion.
 • Sociedad Española De Nutrición Comunitaria. (2016). Piramide alimentaria.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.