Når børn begynder i skole: 7 fejl forældre begår

Du er en voksen, og du er nødt til at hjælpe dit barn. Problemer er, at folk lader deres følelser tage kontrollen, og de ender med at lave fejl, der gør det svært at skulle i skole for første gang.
Når børn begynder i skole: 7 fejl forældre begår

Skrevet af Thady Carabaño

Sidste ændring: 25 august, 2022

Når børn begynder i skole, er det en tilpasningsproces. Selvom forældre kan hjælpe deres børn med overgangen fra at være hjemme til at gå i skole, kan de nemt forstyrre det, ved at gøre følgende fejl.

Når din baby stopper med at være “din baby”, og bliver et barn, der starter sin rejse i uddannelsessystemet, kan du begå mange fejl, når det kommer til at hjælpe ham eller hende med at tilpasse sig skolen. Efter at have brugt 3 eller 5 år på at tage dig af dit barn, er det åbenlyst, at det kan være svært at overlade dem til en undervisers hænder, for første gang, når dit barn begynder i skole.

Du kan begynde at føle dig nervøs og emotionel. Denne adskillelse er svær, både for børn og deres forældre. 

Du er en voksen, og du er nødt til at hjælpe dit barn. Problemer er, at folk lader deres følelser tage kontrollen, og de ender med at lave fejl, der gør det svært at skulle i skole for første gang.

7 fejl forældre begår, når deres børn begynder i skole

glad mor og sønder begynder i skole

Efter at have gjort en indsats for at finde den bedste skole til dit barn, skal du forsøge at stole på ham eller hende og hjælpe ham eller hende med at tilpasse sig hurtigt til dette nye stadie i livet. Den tid, det tager, at kunne lide skolen, vil afhænge af hvert enkelt barn.

Når dit barn begynder i skole, er det nemt at begå en af disse 7 fejl, som forældre begår. Nogle gange, i stedet for at hjælpe dit barn, kan du ende med at gøre det mere svært at overgå til dette nye stadie i livet. Så, vær opmærksom på de følgende, typiske fejl, da det er situationer, der kan undgås.

1. Du forbereder ikke dit barn

Det er en af de største fejl, af alle, at forældre ikke forbereder deres børn til timerne, før de skal i skole. Børn har brug for at vide i forvejen, hvad de kommer til at opleve. Du vil være nødt til at snakke med dem om det forud, så du kan forberede dem.

Et godt forbehold er, at få børnene til at deltage i forberedelsen til skolen. Det kan være sjovt at tage børnene med ud at købe ting, som de skal bruge i skolen. At vide, de vil komme til at bruge deres skoleting inden for få dage, kan være meget godt for børnene.

For mange børn, er det nok, at deres forældre forklarer, hvad de kommer til at lave. På den måde, vil de være klar til at sige farvel til deres gamle liv, og begynde i skole. Hvis du ønsker at forebygge, at dine børn udvikler skolefobi, skal du forberede dem på at begynde på dette nye stadie i livet.

2. Du græder foran dit barn, når han eller hun begynder i skole

Lad os se det i øjnene. Det er svært at se børn græde, vrede eller fyldt med frygt, når de befinder sig på et nyt sted med folk, de ikke kender. Selvfølgelig, kan det få enhver til at ville græde!

Dog, skal du huske på, at du er det største eksempel, og dit barn skal lære, hvordan man håndterer sine følelser. 

At miste kontrollen er en af de værste fejl, forældre kan begå. Børn er allerede nervøse for denne nye oplevelse, og denne realitet kan blive endnu værre, hvis de ser deres forældre med tårer i øjnene. Det vil gøre det mere svært for dem at tilpasse sig skolen.

Hvis du skal græde, skal du gøre det uden for skolen. Denne første adskillelse er en meget stærk følelse, der vil vare et par dage. Dog, vil du se, at dit barn bliver gradvist afslappet.

3. Du går tilbage til barnet, hvis du hører det græde

trist pige der bliver trøstet af mand

Dette er en af de mest almindelige fejl, som forældre begår. Hvis du allerede har sagt farvel, og du hører dit barn græde eller råbe efter dig, skal du undgå at vende om. Det er en af de mest skadelige fejl, som forældre kan begå, når deres børn begynder i skole.

Skolens personale er trænet til at hjælpe dit barn med at falde til ro. Størstedelen af børn falder som regel hurtigt ned, blot et par minutter efter deres forældre er gået. De begynder at interagere med miljøet, nogle mere end andre, men de vil alle sammen tilpasse sig, før eller senere.

I få tilfælde, kan børn muligvis ikke falde ned. Med sikkerhed, vil skolens personale ringe til forældrene, så de kan komme og hente deres barn, før skolen slutter. Dog, er det ikke særlig almindeligt. Undervisere ved, hvordan de skal håndtere børn, der begynder at græde

Gør dig selv og dit barn en tjeneste: lad være med at vende om.

4. Du besøger dit barn, mens han eller hun er i skole

Undgå at gå rundt på skolen og tjekke op på dit barn. At gøre dette vil være en kæmpe fejl.

Hvis dit barn ser dig, efter han eller hun er faldet ned, kan han eller hun få lyst til at forlade skolen sammen med dig. Du vil ikke være nødt til at sige farvel endnu engang. Det vil kun få ham eller hende til at genleve deres pine, og det vil gøre det mere svært for ham eller hende at tilpasse sig.

Vi ved, at du gerne vil vide, hvordan dit barn håndterer skolen. Dog, skal du vente, indtil skolen slutter, og derefter kan du spørge dit barn direkte, hvordan oplevelsen var. 

5. Du går uden at sige farvel, når dit barn begynder i skole

At sige farvel er et afgørende øjeblik, når dit barn begynder i skole. Når børn påtager sig deres triste ansigter, vil de bede deres forældre om ikke at gå, eller de vil begynde at græde højlydt.

Dog, er det en anden fejl, som forældre begår, når de forlader dem uden at fortælle dem det. Det er ikke løsningen.

Modsat, kan du skabe en negativ følelse af svigt. Det bedste, du kan gøre, er at sige farvel. Vær opmærksom på, at du giver et kort farvel, et kys, fortæller, hvor meget du elsker dit barn, og at du vil komme tilbage senere. Du skal også sige, at du håber, han eller hun vil få en god første dag i skolen. Desuden, skal du give ham eller hende et knus eller kys farvel. 

Hvad end du gør, skal du ikke snige dig væk.

6. Du tager for lang tid om at sige farvel

lige pige der klynger sig til voksen

Lad være med at snige dig væk eller tage en evighed om at sige farvel. Igen, skal dit farvel være kort. Hvis du tager for lang tid, kan du give et forkert indtryk, og dit barn vil måske tro, at du har tænkt dig at blive. Lad være med at love at du vil blive, når det ikke kommer til at ske.

Desuden, hvis personalet skal berolige dit barn, vil det, at se dig, kun få dit barn til at huske, at du forlod ham eller hende, og undervisningsatmosfæren vil blive anspændt. Du vil hjælpe underviseren og dit barn, hvis du gør dit farvel kort.

Læs også: 5 følelsesmæssige sår fra barndommen

7. Du skælder dit barn ud for at græde eller sammenligner dit barn med andre børn

Børn kan allerede føle sig bange, når de begynder i skole, så det kan blive endnu værre, hvis du skælder ud eller sammenligner dit barn med andre børn. Det er normalt for børn at græde i løbet af de første dage. Nogle børn vil tilpasse sig hurtigere end andre, men at få dem til at få det dårligere, vil ikke hjælpe dem med at tilpasse sig.

Ligeledes, kan de første dage i skolen ikke være et problem for mange børn. Dog, er det muligt, at de vil begynde at græde efter den femte dag. Dette kan typisk forekomme. Så, vær tålmodig, og lad være med at bekymre dig eller lægge pres på dit barn. Kram ham eller hende, sig farvel, og selvom han eller hun græder lidt, så vend ikke tilbage.

Kort sagt, er dette undgåelige fejl, som forældre begår, uden de opdager det. Desuden, kan disse fejl gøre børnenes tilpasningsproces mere svær.

Nu, efter at have læst disse fejl, skal du ikke begå dem. Det kan være svært for dig, men det vil være sundt for dit barn.

Det kan interessere dig ...
Er det sandt, at børn afspejler deres forældre?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Er det sandt, at børn afspejler deres forældre?

Du har måske hørt, at børn afspejler deres forældre. Men hvordan skal vi håndtere dette for at give dem det bedst mulige spejbillede som forældre? ...
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.