Hold op med at prøve at kontrollere livet og lev det!

I stedet for at gå imod strømmen og kæmpe med livet, hvorfor så ikke lade det føre dig med sig, så du kan lære hver lektion, som det har i vente for dig?
Hold op med at prøve at kontrollere livet og lev det!

Sidste ændring: 09 august, 2022

Vi prøver ofte at kontrollere livet, i stedet for at lade det føre os med det. På denne måde kan vi finde den vej, vi virkelig bør følge i livet.

Når uforudsete, uventede ting sker for os, forstyrrer det os og vi gør oprør mod dem. Vi skyder ofte skylden på nogen eller noget. Vi bruger sætninger som “hvad har jeg gjort for at fortjene dette?” Alt og alle andre har skylden, og vi er ofrene.

Vi har alle forventninger i livet, men for det meste sker det ikke. På grund af dette synker vi ned i en nederlagsfølelse og vi fyldes med skuffelse og afmagt.

Livet kræver ikke orden, men snarere tillid

Det er meningsløst at forsøge at kontrollere alt der sker i livet

At ønske at kontrollere livet er ubrugeligt. Når alt går godt, er det fantastisk. Men når alt begynder at gå galt, gør vi os selv til ofrene. Vi gør dette i stedet for at konfrontere situationen og forsøge at komme over ting.

Livet er ikke let. Vi har den forkerte tro på, at for at være lykkelige skal alting gå godt. Men det er bare ikke realistisk.

Alting består af gode og dårlige øjeblikke. Begge tjener et formål, selv om nogle får os til at føle os bedre tilpas end andre. Men hvis vi skal være ærlige, er dette et spørgsmål om perspektiv.

  • Et nederlag betyder ikke, at vi skal opgive vores mål.
  • Tværtimod kan dette være en mulighed for at vokse og lære. Dette omfatter at lære om alt, hvad der gør os godt.
  • Et giftigt forhold er ikke en grund til at afvise kærlighed og fordømme det.
  • Det kan være en mulighed for at lære at være mere selektiv. Det er også en chance for at fjerne det bind for øjnene, som kan være en følge af dine forventninger, så hurtigt som muligt.

Læs også:

Svøm ikke imod strømmen, lad livet føre dig

Lad livet føre dig, i stedet for at svømme mod strømmen

Vil du fortsætte med at slå dit hoved mod en mur? Lad være med at gøre dig selv til offer for en situation. Livet vil måske bare tage dig i en anden retning.

Hold op med at bebrejde andre mennesker for, hvad de får dig til at lide. Det kan være, at du er den, der lader det ske. Det kan være dig selv, der ikke er i stand til at skære folk ud af dit liv og tage afstand fra folk, der ikke er gode for dig.

Du lever dit liv på autopilot. På grund af dette kan du ikke fange alt, hvad det forsøger at fortælle dig om hvert skridt du tager. Livet giver dig specifikke anvisninger, selvom du ikke accepterer dem på den bedste måde. Men det giver dem til dig. Åben dine øjne! De er der.

Vi tvinger os ind i relationer, der ikke er besværet værd. Vi fylder os med beklagelser i stedet for at bevæge os fremad. Dertil kommer, at vi binder os i en offerrolle, der får os til at tænke på os selv som ofre, når det ikke er sådan. Hvorfor begynder vi ikke at flyde med livet?

Nogle gange er vi så veltilpasse i vores komfortzone, at vi mister vores perspektiv. Vi hader forandring! Forandring er imidlertid nødvendigt.

Læs også:

Forsøger du at kontrollere livet?

Det kan sommetider føles som om du balancerer på en line

Når vanskeligheder overvælder dig, går hele din verden ud af kontrol. Du kan lide at have alt planlagt, og at dine dage følger en rutine.

Men når noget uundgåeligt sker, kaster du dine hænder op i luften og det føles som om du balancerer på en line. Usikkerhed er noget, som du ikke kan lide. Du tænker på forandring som en ulykke.

At ændre din måde at se situationer på, er altafgørende. Selv de mest negative ting har en positiv side. Du skal bare vide, hvordan man ser det, fordi det kan være meget subtilt. Du vil ikke være i stand til at gøre det, hvis du tager den nemme udvej. Den nemme udvej er at klage, benægte og afvise alt, der overvælder dig.

Lær hvordan du kontrollerer din bekymring og stress. Forsøg ikke at kontrollere livet. Lad det føre dig med sig, og vær ikke bange for, hvad der vil ske. Når du mindst forventer det, vil der ske fantastiske ting, som du aldrig ville have forventet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Persson, L. O., & Sjöberg, L. (1985). Mood and positive expectations. Social Behavior and Personality: an international journal, 13(2), 171-181.
  • Csikszentmihalyi, M. (2010). Fluir (flow): una psicología de la felicidad. Editorial Kairós.
  • Klingner, R. (2014). Let it flow (Vol. 1). LIT Verlag Münster.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.