Når du accepterer dine fejl, kan ingen bruge dem imod dig

Hvis vi kender og accepterer vores fejl så kan ingen bruge dem mod os. Når vi accepterer dem som en del af os, så vil de gøre os stærkere.
Når du accepterer dine fejl, kan ingen bruge dem imod dig

Sidste ændring: 15 april, 2019

Alle har fejl. Ingen på denne planet er helt perfekt. Når du accepterer dine fejl, kan ingen bruge dem imod dig.

At kunne se vores egne fejl og acceptere dem vil ikke kun hjælpe os med at respektere andre. Men vil også forhindre andre i at bruge vores fejl mod os.

Mange af os tilbringer halvdelen af vores liv på at forsøge at skjule vore ufuldkommenheder med tøj eller makeup.

Vi beskriver disse ufuldkommenheder som “irriterende fejl.” I virkeligheden, er de i stand til at ødelægge vores selvværd. Men de er ikke andet end aspekter, der definerer os som en person. Som vi bør acceptere så hurtigt som muligt.

At være lidt overvægtig, have en krum næse, have bryster der er for lille eller for store. Eller lide af et mandligt-mønster skaldethed er ikke rigtige fejl.

I stedet for er virkelige fejl en mangel på forståelse og respekt, kritik, egoisme eller aggression. Det er, hvad vi alle bør stræbe efter at ændre ved os selv.

Vi inviterer dig til at reflektere over dette.

Anbefalet læsning efter “Når du accepterer dine fejl, kan ingen bruge dem imod dig”:

Dine søskende er de bedste venner, som du ikke selv har valgt

Dine fejl og mine fejl er vores fortrin

Mennesker er rationelle skabninger til en vis grænse, men vi anerkender ikke, at vi også er følelsesmæssige væsner.

Det lyder måske dramatisk, men vi genkender det i vores hverdag: Der er for lidt empati, gensidighed eller anerkendelse fra andre, da de også forsøger at beskytte sig selv og tilfredsstille deres egne behov.

I skolen er emnet “Følelsesmæssig intelligens” endnu ikke blevet ordentligt introduceret.

I stedet for at se denne tilgang som et flerdimensional aspekt der er stand til at støtte alle fag. Hvor lærere er de bedste rolle-modeller, så fortsættes det med at blive undervist i isolation et par gange om ugen eller slet ikke.

Alt dette får os til at fortsætte med at skabe usikre børn med lavt selvværd og teenagere, der ser fejl i sig selv. Disse ufuldkommenheder bliver til sorte huller, som andre opsnapper og bruger imod dem.

Dette er noget komplekst og vanskeligt, og vi må vide, hvordan vi skal håndtere det.

Kvinde i et glas

Anatomien i selvværd

Når jeg har lavt selvværd, håber jeg, at andre med deres ord og handlinger vil give mig, hvad jeg mangler: selvtillid og sikkerhed. Jeg håber også, at de giver mig komplimenter og fortælle mig, at jeg ikke er så grim, som jeg tror, eller at de fortæller mig, at jeg er et bedre menneske, end jeg tror.

  • Vi må forstå, at andre ikke bør give eller tage noget væk fra os. Resten af verden skal ikke udfylde vores huller eller berolige vores frygt.
  • Vi må ikke lægge vores egne behov over på andre. I stedet for burde vi være i stand til at bygge vores egne overbevisninger og rationalisere, hvad vi mærker som fejl.
  • Hvis jeg mener, at fregner på mit ansigt er fejl eller min lidt skæve næse er forfærdelig, vil andre indse dette og på et tidspunkt, kan de bruge det imod mig.
  • Når det er sagt, er det nødvendigt at indse, at den sande “fejl” i disse tilfælde er vores lave selvværd. Dette er fordi det er i stand til at fortælle mig, at jeg burde være genert og sænke mit blik på grund af visse kendetegn jeg har.

Andre mennesker vil ikke angribe os på grund af de fysiske egenskaber, vi betragter som negative. I stedet for vil de angribe vores sårbarhed. Derfor er det afgørende, at vi øger vores selvværd og ser vores fejl som fortrin.

Kvinde med en lanterne

Fejl: Fortrin, der gør os specielle

Vi kommer til at gentage, hvad vi sagde før: den virkelige fejl, vi har er i vores hjerte, som er i stand til at angribe, ydmygende eller såre andre.

Læs også denne artikel efter “Når du accepterer dine fejl, kan ingen bruge dem imod dig”:

5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld

Vores fysiske udseende, vores måde at tænke, føle eller leve på vil aldrig være en fejl eller noget at bebrejde, så længe vi respekterer os selv.

  • Problemet med alt dette er, at vi bruger for meget af vores tid på at beskæftige os med vores udvendige udseende. Når vi burde tænke over, hvad der er inde i os.
  • Vi validerer vores fysiske udseende baseret på modetrends eller på hvad andre værdsætter som “smukt”. Hvis vi ikke passer ind, så udelukker vi os selv. Men dette er den forkerte ting at gøre.
  • Vi vil indse, hvor værdifulde vi er, kun når vi accepterer os selv.
  • Mennesker, der er i stand til at se det særlige træk ved deres udseende. Som er anderledes fra deres andre kendetegn, som et fortrin er de lykkeligste mennesker, fordi de anses for at være autentiske.
Kvinde med roedt haar - dine fejl

At være for høj, for kort, have et modermærke på din kind, at blive født med krøllet og forfærdeligt oprørsk hår, eller have små eller meget store bryster er ikke en del af dit selvværd.

Skønheden i mennesker ligger i vores variationer, vores originalitet. Hvis vi alle stræber efter at være den samme så ødelægger vi vores essens og skønhed. Det er ikke det værd.

Der er ingen mennesker med fejl, men der er sind med huller. Tilgå dit liv på en anden måde og begynd at hæve dit selvværd, din måde at være på, din unikke og særlige skønhed.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.