Natalie Portmans kost og træning til sin rolle i Thor: Love and Thunder

Hvordan har Natalie Portman opbygget sin muskuløse kropsbygning? Vi fortæller dig den forberedelse, som skuespillerinden gennemgik til sin nye rolle.
Natalie Portmans kost og træning til sin rolle i Thor: Love and Thunder

Sidste ændring: 04 august, 2022

Ingen kunne overse de biceps, som Natalie Portman viste frem på reklamebillederne for Thor: Love and Thunder. Skuespillerinden, der normalt er mere kendt for mindre muskuløse roller, overraskede alle med sine muskuløse arme, der er i stand til at bære den ikoniske hammer. Derfor er mange interesserede i Natalie Portmans kost og træning.

Men i dette tilfælde er der ingen hemmeligheder. Portman selv afslørede i flere interviews, hvordan hendes kost og træning var for at erhverve sig karakterens unikke fysik.

Det er også meget interessant at bemærke, at hun har været veganer i ti år. Så hendes kostplan måtte være detaljeret udformet for at erhverve det protein, der ville gøre det muligt for hende at få muskelvolumen.

Natalie Portmans kost med vegansk protein

Billedet af den lille Portman i den ikoniske film The Black Swan indebar ofrelse i skuespillerindens kost. Nu er planerne blevet vendt på hovedet.

“I The Black Swan blev jeg bedt om at være så lille som muligt. Nu vil de have mig til at være så stor som muligt.”

-Natalie Portman

Det er en udfordring for trænere og ernæringseksperter at indarbejde protein for at hjælpe veganere med at opbygge muskler. Der findes endda plantebaserede proteintilskud til at hjælpe med processen, men det er ikke det samme som at indtage animalsk protein.

Da der her var behov for en betydelig muskelopbygning på mindre end et år, ved vi, at skuespillerinden benyttede sig af sådanne tilskud. Generelt drak hun en proteinshake efter morgentræningen, en ved middagstid og en til aftensmaden.

Måltiderne i Natalie Portmans kost

Da hendes rutiner var planlagt meget tidligt om morgenen, omfattede morgenmaden havregryn, en meget interessant energikilde for veganere, der træner. Midt på formiddagen og midt på eftermiddagen indtog hun salater i overensstemmelse med kravene i hendes metaboliske beregning udarbejdet af sportsernæringsspecialister.

En klassisk frokost for Portman under hendes træning til Thor: Love and Thunder var falafel. Dette kikærtebaserede måltid indeholder proteiner, som er optimale til at støtte muskelvævets vækst.

På samme måde tjente den veganske karryret til aftensmaden det samme formål. Hertil blev de vigtigste ingredienser hentet fra bælgfrugter.

Kvinde drikker en proteinshake

Veganske proteintilskud kan støtte muskeludviklingen for atleter, der følger denne kosttype.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Hvad er Rafael Nadals træningsrutine?

Skuespillerindens træning for at få biceps

Natalie Portmans træner Naomi Pendergast stod for at få hende i form til Thor: Love and Thunder. Pendergast forklarede, hvordan hun organiserede træningsrutinen, der fik biceps frem på en mærkbar måde. Hun havde en direkte ordre fra filmstudiet om at styrke hendes arme til det yderste.

Men for at nå frem til de specifikke rutiner skulle hele skuespillerindens krop først styrkes, så den kunne modstå de vægtbelastninger, der skulle følge. Det tog fire måneders prækonditionering at gøre dette.

I denne periode var hovedformålet at opbygge styrke og udholdenhed. Så der var en anaerob komponent, ligesom løb, men også smidighed i bevægelserne.

To dage om ugen var fokuseret på forebyggelse af skader. Hvordan det? Ved at udføre øvelser, som næsten ingen bemærker, når de går i fitnesscenteret:

 • Pilates.
 • Udstrækning.
 • Afslapningsarbejde.
 • Udvikling af balance.

Skadeforebyggende arbejde i rutinen er nøglen, når det drejer sig om folk, der skal øge deres belastninger mærkbart. Der er stor risiko for at udsætte fibrene for brud, der bliver dårligt repareret eller fører til senebetændelse på grund af overbelastning.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Trent Alexander-Arnold: Synet i hjertet af hans træning

Natalie Portmans supersæt til superhelte-biceps i Thor: Love and Thunder

Naomi Pendergast har i interviews kommenteret, at Portmans metode til at styrke biceps var baseret på supersæt-systemet. Hvad er dette? Det indebærer, at man eliminerer hvile mellem sættene og samtidig kombinerer øvelser, der traditionelt udføres separat.

Det giver os lange, opslidende sæt af gentagelser, der kæder den ene bevægelse sammen med den næste. Ifølge en videnskabelig undersøgelse, der blev offentliggjort i 2019, fører supersæt ikke altid til større muskelhypertrofi, selv om de hjælper med at overvinde stagnation.

Med andre ord er det med supersæt nemmere at fortsætte med at udvikle muskelmasseforøgelsen. Og det var nøglen for Natalie Portman, som havde få måneder inden filmatiseringen og ikke kunne overveje en årelang plan.

Natalie Portman

Før træningen havde Portman mindre muskelmasse, især i armene.

Den punktvise rutine

Nedenstående tager vi et kig på Natalie Portmans rutine til at styrke sine biceps, som hendes træner afslørede for medierne. Som du vil bemærke, er dette ikke en umulig plan. Det kræver dog dedikation og en ledsagende diæt.

 • Supersæt 1: Horisontal roning med håndvægte og håndvægtshævninger bag hovedet.
 • Supersæt 2: Front raise med håndvægte og omvendt planke.
 • Supersæt 3: Stående armhævninger med håndvægte og en sideplanke med twist.
 • Supersæt 4: Biceps curls og triceps press.
 • Superset 5: Dumbbell biceps kick og jump squats.

Mellem hvert supersæt havde Portman i stedet for at lave den typiske statiske hvile, dynamiske genopretningsøvelser planlagt. Hun lavede f.eks. en roll-up eller en rygudstrækning.

For at opretholde dynamikken i hendes krop, indskød træneren desuden øjeblikke med boksning og nogle sprints på højst 50 meter. På denne måde mistede skuespillerindens krop ikke mobilitet, hvilket ville ske, hvis hun kun fokuserede på hypertrofi.

Natalie Portmans kost og træning til Thor er ikke umulig

I modsætning til andre rutiner, som skuespillere afslører, virker denne plan for Marvels nye heltinde ikke langt ude. Strengt taget kan næsten alle med en god professionel ledsagelse forberede sig på at opnå de supersæt, som vi beskriver.

Hvad angår kosten, er Natalie Portmans veganske indstilling et livsstilsvalg, der ikke handler om Thor-franchisen. Det er ikke en uundværlig betingelse for dem, der ønsker at følge den samme rutine.

Det er dog interessant at bemærke, at skuespillerinden var i stand til at få muskelhypertrofi på trods af, at hun ikke indtager animalske proteiner. Flere undersøgelser understøtter behovet for et supplement til veganske atleter, der ønsker at udvikle mere masse i deres fibre.

Hvis dette er dit tilfælde, skal du sørge for at konsultere en ernæringsekspert. En professionel vil være i stand til at anbefale det bedste tilskud, for at resultaterne af dit arbejde i træningscenteret kan blive produktive.

Det kan interessere dig ...
Hvilke øvelser har Jennifer Lopez inkluderet i sin rutine for at bevare en slank figur?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvilke øvelser har Jennifer Lopez inkluderet i sin rutine for at bevare en slank figur?

Jennifer Lopez' rutine er ikke nogen hemmelighed. Faktisk deler Jennifer Lopez den selv på sine netværk, så hendes følgere kan se den. • Krzysztofik, Michal, et al. “Maximizing muscle hypertrophy: a systematic review of advanced resistance training techniques and methods.” International journal of environmental research and public health 16.24 (2019): 4897.
 • Rogerson, David. “Vegan diets: practical advice for athletes and exercisers.” Journal of the International Society of Sports Nutrition 14.1 (2017): 36.