10 naturlige afføringsmidler mod hård mave

Fordi æbler indeholder store mængder af pektin, vil de på naturligvis hjælpe med at regulere dine tarmprocesser, og behandle diarré og forstoppelse.
10 naturlige afføringsmidler mod hård mave

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Hvis du lider af forstoppelse, kunne du måske godt tænke dig at lære lidt om, hvilke naturlige afføringsmidler er til rådighed for dig. Din kost bør indeholde fødevarer, der indeholder høje koncentrationer af fibre og fødevarer som yoghurt, der holder din tarmflora sund.

Naturlige afføringsmidler er fødevarer eller urter, der giver dig mulighed for at rense dine tarme.  Det er vigtigt at adskille de to typer af afføringsmidler, fordi det ene har en langt større virkning, og kan have visse bivirkninger.

Typer af naturlige afføringsmidler

Afføringsmidler virker på forskellige måder. De kan inddeles i følgende kategorier.

Stimulerende afføringsmidler

Disse kaldes udrensere, der anses som stimulanser, fordi de fungerer på tarmmuskulaturen og har visse komponenter, der også påvirker på tyktarmen for at stimulere afføring. De virker også på dine tarmvægge og øger produktionen af ​​mineraler og væsker og mindsker tarmenes evne til at absorbere natrium og klor.

Der er dog nogle negative bivirkninger, da de forbliver i kroppen længe. Når de en gang er indtaget, kan de virke i op til 8 timer. Det anbefales at du indtager stimulerende laksativer inden du sover.

forstoppelse

Mekaniske afføringsmidler

Disse er afføringsmidler fulde af fiber, der giver volumen til din afføring, fastholder vand og fugter væggene i tarmen samt hjælper på den mest naturlige måde med at fremme tarmenes muskelbevægelser til at hjælpe dig med at gå på toilettet. Disse omfatter opløselige og uopløselige fibre.

Disse afføringsmidler er langt blidere end stimulanserne og anbefales som første skridt til at løse forstoppelse. Vi anbefaler at du supplerer disse behandlinger med probiotiske midler som youghurt naturel.

Osmotiske afføringsmidler

Denne type afføringsmiddel virker ved at øge mængden af ​​vand i tarmen, og blødgøre afføringen. Det ligner mekanik, da de indeholder en masse mineraler og tvinger din krop til at rydde tarmen. Kirsebær er et eksempel på osmotisk afføringsmiddel. Effekterne er stærke og kræver, at du drikker store mængder vand og isotoniske væsker for at rehydrere.

hård mave

Sådan vælger du et afføringsmiddel

Blandt de mest blide afføringsmidler er de mekaniske, som omfatter følgende.

Æblesaft og olivenolie

Bland en halv kop æblesaft med en halv kop olivenolie. Drik blandingen inden du går i seng.

Kirsebær og honning

Bring en kop vand i kog i en gryde. Tilsæt seks kirsebær. Fjern dem fra varmen, og lad det trække unde låg i løbet af natten. Si det om morgenen og tilsæt en spiseskefuld honning. Gem kirsebærrene til at spise i løbet af dagen.

Aloe vera

Skær en skive af et aloe vera-blad. Bring det i kog i en gryde med vand. Når det er afkølet, læg det i en lukket krukke og læg det i køleskabet uden at si det. Du bør kun indtage dette to gange om ugen. Dette afføringsmiddel anbefales ikke til gravide kvinder og kvinder, der ammer, eller dem, der er på blodfortyndende midler.

Grønt aloe vera blad

Læs også: 5 store fordele ved Aloe Vera for din hud

Drue- og hørfrø-juice

Blend druerne, indtil du har en glat juice, cirka en kopfuld og tilsæt en spiseskefuld hørfrø i pulverform. Drik det om morgenen, ikke mere end en gang om ugen.

Ricinusolie

Dette er et eksternt afføringsmiddel. Væd et håndklæde eller gaze i ricinusolie og varm det over en svag flamme. Placer det opvarmede håndklæde på den nederste del af ryggen eller lænden. Dæk det således at det forbliver varm længere. Påfør det en gang om dagen. Vi anbefaler ikke du spiser eller indtager ricinusolie.

Fødevarer, der fungerer som naturlige afføringsmidler

I tillæg til aloe vera og kirsebær, er der andre effektive fødevarer, der fungerer som afføringsmidler. Før du indtager noget, bør du forsøge at finde ud af, hvad der forårsager dine fordøjelsesproblemer. Forstoppelse er, når en person “går på toilettet” mindre end tre gange om ugen, eller hvis afføringen er tør og hård.

Fordøjelsesproblemer er naturlige, når du får en usund kost. Mangel på motion, en stillesiddende livsstil, manglende hydrering, fedtstoffer og raffineret mel kan også forårsage forstoppelse.  Hvis du ønsker en sund tarm skal du ændre din livsstil lidt. Nogle anbefalede fødevarer

Planté

Denne plante stammer fra Indien og har masser af fiber, som hjælper dig til at gå på toilettet. Den kan absorbere vand, tilføje volumen til din afføring samt stimulere din afføring.

Æbler

Både røde og grønne æbler indeholder pektin, der fremmer den sunde bevægelse af tarmene, blødgør afføring (på grund af deres fiberindhold), og hjælper dig til at gå på toilettet. Spis et æble om dagen eller få et lille måltid efter middagen. Vi anbefaler æbler, rå eller tørrede, med en portion kirsebær.

Grønne og røde æbler

Bananer

Dette er en anden frugt, der indeholder store mængder af fibre (og kalium), og udgør dermed et fantastisk naturligt afføringsmiddel. Et stykke banan indeholder 12% af dit anbefalede daglige indtag af fibre. Og de indeholder også oligosakkarider som kører direkte til tyktarmen og fremmer fordøjelse og afføring.

Læs også: Det sker der med din krop, hvis du spiser to bananer om dagen

Løg

Løg er ikke kun er velsmagende, men de hjælper med at beskytte din krop imod sygdomme, patogener og andre forhold. Og løg udgør et lovende naturligt afføringsmiddel. Og når du spiser rå grøntsager, producerer din krop naturligt  mavesyrer, og det kan bidrage til at øge tarmfloraen. Tilstedeværelsen af kinin stimulerer din levermetabolisme, bugspytkirtlen, maven og tarmene.

Før du slår til andre foranstaltninger, så prøv disse naturlige lægemidler til at behandle dine tarmproblemer og forstoppelse.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Eshun, K., & He, Q. (2004). Aloe Vera: A Valuable Ingredient for the Food, Pharmaceutical and Cosmetic Industries – A Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408690490424694
  • Informacion Farmacoterapeútica de la Comarca. (2015). Estreñimiento y laxantes. Infac.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.