Naturlige fordele og midler med fennikelfrø

Takket være deres koncentration af antioxidanter og næringsstoffer er fennikelfrø glimrende midler til at forbedre helbredet. Lær om fordelene og anvendelsesmulighederne.
Naturlige fordele og midler med fennikelfrø

Sidste ændring: 22 september, 2022

Fennikelfrø er blevet populære de seneste år på grund af deres ernæringsmæssige egenskaber. Fennikelfrø er en urte, der dufter sødt, som oprindeligt stammer fra Middelhavet, hvor folk brugte dem i århundreder grundet forskellige fordele til at lave midler med fennikelfrø.

Selvom vi kommer dem i salat, saucer og bagværk, er den mest gængse måde at indtage dem på som en te. Denne drikkevare er også kendetegnet ved en stærk duft og en mild smag af lakrids. Den er berolignede og giver kroppen en betydelig mængde antioxidanter.

Naturlige fordele og midler med fennikelfrø

Fennikelfrø har en mild, sød smag, der minder om anis og lakrids. De indsamles fra fennikelplanten (Foeniculum vulgare), som bliver op til omkring 127 cm, har fjerlignende blade og gule blomster.

De bliver som regel brugt som et tilskud til behandlingen af nogle sygdomme og sundhedsproblemer. Vi har dog brug for flere videnskabelige beviser for at kunne lave påstande om dets effekter. I ethvert tilfælde giver anekdotiske data om dets anvendelse for helbredet os mulighed for at anerkende visse fordele.

Det hjælper med at bekæmpe infektioner

Kvinder drikker te som eksempel på midler med fennikelfrø

Egenskaberne ved te af fennikelfrø kan hjælpe med at bekæmpe vira og bakterier. Studier har derfor vist, at det er et godt naturligt middel mod nogle infektioner. Det er glimrende til personer med et svagt immunsystem.

Det forbedrer søvnkvalitet

Takket være dets beroligende effekt er fennikelfrø et godt alternativ til at stimulere søvn. Dets egenskaber beroliger muskler, inklusiv dem i fordøjelsessystemet, hvilket hjælper med at forberede kroppen før sengetid. Det reducerer også søvnløshed.

Det stimulerer produktionen af modermælk

Anekdotiske beviser og endda nogle referencer indenfor medicinsk litteratur er enige om, at fennikel hjælper med at stimulere produktionen af modermælk. I mange århundreder bruges det som et mælkefremmende substans, da det øger mængden og kvaliteten af modermælk hos ammende mødre.

Det lindrer uro i maven

Kvinde med mavepine har brug for midler med fennikelfrø

Fennikelfrø er gode for fordøjelsen og har anti-inflammatoriske og karminative egenskaber. De er derfor glimrende til at reducere ubehag såsom luft i maven, diarré og smerter i maven. De reducerer endda for stor udskillelse af syre og forebygger sure opstød.

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: Naturlige midler mod migræne hos børn

Det giver antioxidanter

Fennikelte er et naturligt middel til at få flere antioxidante komponenter ind i kroppen. Som mange af Jer allerede ved, sætter antioxidanter sig fast på skadelige molekyler for at håndtere oxidativ stress. De reducerer også byrden på nyrere og lever.

Det giver frisk ånde

De bakteriedræbende egenskaber i fennikelfrø kan hjælpe med at neutralisere dårlig ånde. Dets komponenter fjerner tilstande, der producerer dårlig lugt og regulerer pH-værdien af spyt. Det er bedst at drikke teen før sengetid og om morgenen.

Det bekæmper forstoppelse

Kvinde med toiletpapir i hånden foran toilet

Hvis man drikker fennikel, kan det berolige musklerne i fordøjelsessystemetDet er derfor et godt middel til at stimulere tarmbevægelser og reducere forstoppelse. Der rådes til at bruge det mindst to gange om dagen.

Naturlige fordele og midler med fennikelfrø

I de fleste tilfælde indtages fennikelfrø som en te. Denne drikkevare kan anvendes til at drage nytte af alle de egenskaber, vi har nævnt. Gravide kvinder og babyer rådes til ikke at indtage det. Det bør heller ikke indtages i for store mængder.

Midler med fennikelfrø: Te af fennikelfrø

Te af fennikelfrø

Den traditionelle drik af fennikelfrø koncentrerer mange af dets ernæringsmæssige egenskaber. Det kan dermed laves i tilfælde af fordøjelsesproblemer, besvær med amning, søvnlidelser og infektioner.

Ingredienser

 • 1 teskefuld fennikelfrø.
 • 2,5 dl kogende vand.
 • Honning (valgfrit).

Tilberedelse

 • Først hældes en teskefuld fennikelfrø i en kop kogende vand.
 • Derefter dækkes det til og får lov at stå i omkring ti minutter.
 • Til sidst sigtes det, og hvis du ønsker det, tilsættes en skefuld honning.
 • Drik to eller tre kopper om dagen.

Måske denne artikel også vil interessere dig: Forstoppelse hos børn: Hvilke fødevarer skal de spise?

Te med fennikel og citron

Denne drikkevare er glimrende til at lindre halsbrand og betændelse. På grund af dets store indhold af mineraler og C-vitaminer er det også godt til at øge immunforsvaret.

Ingredienser

 • 1 teskefuld fennikelfrø.
 • Saften fra 1/2 citron.
 • 2,5 dl kogende vand.

Tilberedelse

 • Først kommes en teskefuld frø i en kop kogende vand.
 • Pres saften fra en halv citron og tilsæt det.
 • Dæk til sidst drikken til og lad den hvile i ti minutter.
 • Drik to kopper om dagen.

Midler med fennikelfrø: Mod dårlig ånde

Te med mynte

For at forstærke de forfriskende effekter af fennikelfrø, når man bekæmper dårlig ånde, kan vi kombinere dem med en smule mynte. Denne plante hjælper med at reducere bakterier og neutraliserer den dårlige lugt, som nogle fødevarer efterlader.

Ingredienser

 • 1 teskefuld fennikelfrø.
 • 5 mynteblade.
 • 2,5 dl kogende vand.

Tilberedelse

 • Først hældes frøene og myntebladene i en kop kogende vand.
 • Dæk det til og vent, indtil det har kølet lidt ned.
 • Sigt det derefter.
 • Brug væsken til at gurgle efter tandbørstning.
 • Brug det to gange om dagen.

Bruger du nogensinde denne ingrediens? Nu hvor du kender til alt omkring den, må du ikke glemme at købe noget, næste gang du handler. Som du kan se, er det nemt at bruge og har interessante egenskaber.

Det kan interessere dig ...
Fordele ved fennikelfrø: Understøtter vægttab
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fordele ved fennikelfrø: Understøtter vægttab

Fordele ved fennikelfrø er, at det har fordøjelsesfremmende- og antiinflammatoriske egenskaber, der kan understøtte vægttab og hjælpe mod forstoppe...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Rather, M. A., Dar, B. A., Sofi, S. N., Bhat, B. A., & Qurishi, M. A. (2016). Foeniculum vulgare: A comprehensive review of its traditional use, phytochemistry, pharmacology, and safety. Arabian Journal of Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.arabjc.2012.04.011
 • S.b, B., V.v, P., & A.h, B. (2014). Foeniculum vulgare Mill: A review of its botany, phytochemistry, pharmacology, contemporary application, and toxicology. BioMed Research International.
 • Kaur, G. J., & Arora, D. S. (2009). Antibacterial and phytochemical screening of Anethum graveolens, Foeniculum vulgare and Trachyspermum ammi. BMC Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1186/1472-6882-9-30
 • Anwar, F., Ali, M., Hussain, A. I., & Shahid, M. (2009). Antioxidant and antimicrobial activities of essential oil and extracts of fennel (Foeniculum vulgare Mill.) seeds from Pakistan. Flavour and Fragrance Journal. https://doi.org/10.1002/ffj.1929
 • Diao, W. R., Hu, Q. P., Zhang, H., & Xu, J. G. (2014). Chemical composition, antibacterial activity and mechanism of action of essential oil from seeds of fennel (Foeniculum vulgare Mill.). Food Control. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2013.06.056
 • Oktay, M., Gülçin, I., & Küfrevioǧlu, Ö. I. (2003). Determination of in vitro antioxidant activity of fennel (Foeniculum vulgare) seed extracts. LWT – Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/S0023-6438(02)00226-8

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.