Rødbeder og sirup: Et middel mod ovariecyster

Takket være egenskaberne i dets ingredienser kan dette hjemmemiddel med rødbeder og mørk sirup hjælpe med at bekæmpe ovariecyster samt forhindre dem i at forekomme
Rødbeder og sirup: Et middel mod ovariecyster
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Flere og flere kvinder lider af ovariecyster. De er ikke altid alvorlige, men de kræver opfølgning og behandling. Det er vigtigt at fjerne dem for at forhindre andre problemer som infertilitet, blødning, menstruationsforstyrrelser eller kræft.

I denne artikel lærer du om et simpelt middel med rødbeder og mørk sirup, der kan hjælpe dig med at behandle ovariecyster. På den måde kan du forbedre dit helbred og i det lange løb holde dem fra at blive til mere alvorlige sygdomme.

Hvad er ovariecyster?

Både yngre og ældre kvinder kan til enhver tid lide under ovariecyster eller fibroider. Selv om de i nogle tilfælde ikke forårsager andre problemer, skal vi behandle dem ordentligt, så de ikke bliver ondartede.

Selv om mange faktorer kan påvirke deres forekomst, er årsagerne i de fleste tilfælde ukendte. Men du bør kende deres sædvanlige symptomer, så du kan tale med din læge så hurtigt som muligt:

 • Uregelmæssigheder i din menstruationscyklus, især når den er for lang.
 • Følelse af pres eller tyngde i bækkenet.
 • Smerter i underlivet

I nogle tilfælde kan disse hovedsymptomer være ledsaget af problemer ved urinering, vægtøgning eller ømhed i brystet. Hvis du er i tvivl, anbefaler vi et gynækologisk besøg.

Læs også: Syv ting du skal vide om polycystisk ovariesyndrom

Hos lægen

Nyttige fødevarer

Nedenfor fremhæver vi to meget sunde og gavnlige fødevarer til at forebygge og behandle ovariecyster. Begge deler meget stærke egenskaber til at bekæmpe frie radikaler og reducere inflammatoriske processer.

Disse to fødevarer er også vigtige på grund af den store mængde næringsstoffer, de giver. Ved at spise dem kan vi undgå ernæringsunderskud og styrke vores immunforsvar for at forhindre forekomsten af cyster.

Rødbeder

Rødbeder er en grøntsag med en lilla farve og sød smag. De er en medicinsk mad, der kan hjælpe os med at behandle mange ubalancer naturligt. Så de er meget nyttige mod alle de sygdomme, der påvirker blodet, såsom anæmi, kolesterol, hypertension eller dårlig cirkulation.

Denne grøntsag er rig på sukker og vitaminerne B og C, og dets folinsyreindhold er også højt. Vi må heller ikke glemme bladene der indeholder proteiner, mineraler (zink, magnesium, fosfor, calcium og jern) og vitaminerne A, B og C.

Rødbeder kan være effektive til forebyggelse og behandling af ovariecyster, takket være pigmenternes egenskaber. Disse har antioxidant-, anti-inflammatoriske og kemopræventive komponenter.

Mørk sirup

Mørk sirup er en mørk, tyk og sød væske, der opnås gennem sukkerrørfremstillingsprocessen. Takket være næringsstofferne er denne fødevare meget sundere end hvidt sukker eller kemiske sødestoffer. Det har også en meget intens og særlig smag, der ligner lakrids.

Mørk sirup er rig på calcium, kobber, jern og kalium samt B-vitaminer, især B6. Jo mørkere dets farve er desto flere næringsstoffer har det. Dette kan være en god hjælp, når du vælger variant og hvis det er muligt, så vælg økologi.

På et medicinskniveau har disse næringsstoffer og dets høje indhold af aminosyrer og linolsyre en stærk anti-tumorkraft. På grund af dette er mørk sirup et traditionelt middel til at forhindre ovariecyster og en af ​​de bedste måder at søde vores retter på.

Hjemmemiddel

Ingredienser

 • 7 mellemstore rødbeder
 • 2 glas mørk sirup (480 g)

Læs også: Detox din lever og rens blodbanen med rødbeder

Rødbede saft

Hvad skal du gøre?

For at forberede dette middel mod cyster i æggestokkene skal du følge disse trin:

 • Vask rødbederne godt og skræl dem.
 • Blend dem for at udtrække deres saft og sigte deres fiber.
 • Hvis du vil have det, så tilføj 3 eller 4 rødbedeblade.
 • Bland saften med mørk sirup og hold den i en krukke.
 • Ryst godt inden du drikker det.
 • Opbevar det i køleskabet.

Hvordan indtager man det?

Tag et lille shot af dette middel (100 ml) på følgende måde:

 • På tom mave, mindst en halv time før morgenmad.
 • En halv time før frokost.
 • En halv time før aftensmaden.

Vi anbefaler at bruge denne behandling i mindst 2 måneder. Det er et meget effektivt middel, men du skal være tålmodig. Test kan udføres for at kontrollere, om cysterne er falmet eller forsvundet.

Når du ikke længere har dem, kan du reducere dit forbrug til en kop på tom mave periodisk som forebyggende foranstaltninger.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Alfredo Entrala Bueno. Vitaminas: aspectos prácticos en medicina. Ediciones Díaz de Santos, 1995.
 • Prevention Magazine Health Books. Prevention’s Healing with Vitamins: The Most Effective Vitamin and Mineral Treatments for Everyday Health Problems and Serious Disease. Rodale, 1999.
 • Mario R. Garcia Palmieri. Lo Que Debes Saber Sobre Tu Salud. La Editorial, UPR, 2000.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.