Havregrynskager med hørfrø og sesam til slankekuren

Nogle gange kan vi være usikre på, hvad der er de bedste snacks at spise, når vi er på slankekur. Her vil vi fortælle dig om tre ingredienser, der giver din krop næringsstoffer, og de vil samtidig hjælpe dig med at tabe dig ved at bekæmpe den frustrerende trang til en snack.
Havregrynskager med hørfrø og sesam til slankekuren

Sidste ændring: 26 august, 2022

Nogle af de bedste og billigste løsninger til snack-trang når man er på slankekur er havregrynskager med hørfrø og sesamfrø. En ekstra bonus er, at de har et uendeligt antal fordele for kroppen.

En af de vigtigste kvaliteter af disse tre produkter er, at de er gode fødevarer til at afhjælpe et sundt vægttab.

Som du måske ved, kan vægttab være meget svært, og et af de største problemer har at gøre med angst for hvilken mad man skal spise.

Derfor er denne opskrift en god måde at afhjælpe trangen til en snack, mens du taber dig på en sund måde. Dette skyldes, at de hjælper med at berolige dit ønske om at spise snacks, når du er på slankekur.

Fordelene ved denne snack for slankekuren

Fordelene ved havre

Havre har mange fordele, der fremmer velvære. Nogle af disse kvaliteter har at gøre med stimuleringen af ​​lecitin-produktion i leveren, hvilket medfører en rensende virkning i kroppen.

Derudover hjælper havrens høje fiberindhold dig med at rense dine blodårer. Derfor forhindrer de kolesterolproblemer, og hjælper endda med at kontrollere dine glykæmiske niveauer i blodet. Dette er især effektivt til at kontrollere diabetes.

havregryn til havregrynskager

Havre er også fantastiske til at stabilisere din fordøjelse, da de hjælper din tarmkanal. Udover dette bør det også nævnes, at de indeholder langsomt absorberende kulhydrater, der vil hjælpe dig med at føle dig mæt i længere tid.

Endelig hjælper de mod problemer forbundet med skjoldbruskkirtlen (som er ansvarlig for at regulere dit stofskifte), da de indeholder jod, som hjælper denne kirtel med at fungere korrekt.

Dette er især vigtigt, når det kommer til at tabe sig. Trods alt, i nogle tilfælde når det kommer til dem, der er overvægtige, er problemet ikke overspisning, men at de har problemer med skjoldbruskkirtlens funktion.

Fordelene ved hørfrø

Hørfrø er et frø med et stort antal mineraler, som er gavnlige for kroppen.

Det har blandt andet et højt fiberindhold, som hjælper med til at regulere blodtryk og blodsukker, og bidrager til bedre fordøjelsesfunktion.

Hørfrø har også høje niveauer af omega 3, som forhindrer hjerte-kar-sygdomme. De indeholder også B-vitaminer og andre vigtige mineraler.

Hørfrø til havregrynskager

Endelig har hørfrø en særlig gunstig egenskab når det kommer til vægttab, da de hjælper med hurtig muskelgendannelse. Det stimulerer omdannelsen af ​​fedt til energi.

Læs også: Opskrift på tunkroketter med ost

Fordelene ved sesamfrø

Sesam er en rig kilde til mineraler som kalium, zink, jern, fosfor, calcium og B og E vitaminer.

Samlet set kan sesam:

 • Hjælpe med at forhindre højt kolesteroltal.
 • Stimulere korrekt funktion af blodårene.
 • Forbedre tarmfunktionen.
 • Bidrage til den korrekte funktion af nerver og muskler.

Det er også blevet brugt til behandling af osteoporose, anæmi og kredsløbsproblemer, hvilket gør det til et af de mest fordelagtige frø.

Læs også: Broccoli creme med pocherede æg

Havregrynskager med hørfrø og sesam

Nu vil vi vise dig en god opskrift til at kontrollere trangen til snacks, mens du er på slankekur. Det vil give dig alle de fordele, som vi tidligere nævnte. Plus, du opnår dem alle med blot en enkelt kage. Derudover hjælper disse havregrynskager dig med at undgå angst for fødevarer, hvilket er ret almindeligt, når du opretholder en restriktiv kostplan.

Det er en meget simpel opskrift på havregrynskager med hørfrø og sesam.

havregrynskager med hørfrø og sesam

Ingredienser

 • 1 helt æg
 • 1/4 kop sukker (50 g)
 • 1 tsk vanilje (7 ml)
 • 1 kop havregryn (230 g)
 • 1/2 tsk bagepulver (3,5 g)
 • 1 spiseskefuld gennemblødt hørfrø (15 g)
 • 1 spiseskefuld ristede sesamfrø (15 g)

Forberedelse

Fremgangsmåden til at lave disse havregrynskager er meget enkel:

 • Du skal blot blande alle ingredienserne sammen i en skål, indtil du har en dejlignende konsistens.
 • Tag derefter en lille del af dejen med en ske og læg den på et smurt bageark.
 • For at de skal bage dem korrekt, bør du klappe havregrynskagerne lidt flade.
 • De bages derefter i ca. 30 minutter ved 180 grader.

Det var det! Du har nu nogle lækre havregrynskager, som også hjælper dig med at kontrollere din trang til snacks.

Nogle afsluttende noter

Ideelt set skal disse havregrynskager indeholde alle tre af de ovennævnte ingredienser. Du må dog ikke stoppe dig selv fra at lave dem, hvis du ikke har alle ingredienserne. Selvom du ikke har sesam eller hørfrø, kan du stadig lave disse kager til at kontrollere din trang til snacks.

Uanset hvad, er det selvfølgelig nødvendigt at have havre, fordi det giver kagerne deres konsistens, da de ikke indeholder mel.

Sørg for, at hørfrøene er blødt op i vand, hvis du vil bruge dem. Dette skyldes, at det er meget svært for vores krop at fordøje disse frø. Så, inden du bruger det, anbefaler vi at du knuser frøene lidt. Sesamfrøene skal ligeledes ristes for at opnå de bedste resultater.

God fornøjelse!

Det kan interessere dig ...
7 måder at passe på din vægt og tage dig af din familie
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 måder at passe på din vægt og tage dig af din familie

Her er 7 måder at passe på din vægt og tage dig af din familie. Behovet for at passe på vægten er et grundhedslæggende sundhedsproblem.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.