Fire naturlige måder at lindre lændesmerter på

For at lindre smerter i lænden er du nødt til at kombinere forskellige metoder. Det er, fordi det vil maksimere fordelene og gøre helingsprocessen hurtigere. 
Fire naturlige måder at lindre lændesmerter på

Sidste ændring: 25 august, 2022

Smerter i ryggen er en meget almindelig form for ubehag, der rammer voksne. De kan ramme hele din ryg, og smerterne kan blive intense. Det er dog lændesmerter, der forårsager flest problemer dagligt, og du er nødt til at vide, hvordan du kan lindre dem.

Estimater indikerer, at 80% af voksne oplever smerter i den nedre del af ryggen mindst én gang i deres liv og søger adskillige måder at lindre smerterne på.

Ifølge det amerikanske kiropraktorforbund er lændesmerter en af de primære årsager til invaliditet verden over. Statistikker fra denne organisation indikerer, at mere end halvdelen af den arbejdende befolkning i USA rapporterer rygsmerter år efter år. Det er derfor, folk konstant leder efter metoder til at lindre ubehag – inklusiv naturlige remedier.

De primære årsager til smerter i lænden

Kvinde med lændesmerter
En inaktiv livsstil spiller en kæmpe rolle for smerter i lænden.

Den nedre del af ryggen er udsat for mange spændinger, fordi den bærer vægten fra det øvre område. Generelt sagt understøttes vægten fra overkroppen af rygraden, og den stabler ryghvirvlerne og de diskusser, som den består af.

Disse diskusser fungerer som en stødabsorberende plade til at afholde knoglerne i ryghvirvlen fra at røre hinanden. De har dog en tendens til at blive slidt, som folk bliver ældre, hvorved skader bliver mere sandsynlige.

Dette slid opstår over tid på grund af overbelastning eller mangel på bevægelse. Det skaber midlertidige smerter eller stivhed. I nogle tilfælde bliver det en form for kronisk smerte, der påvirker folks daglige rutine og velvære bemærkelsesværdigt.

Den nedre del af ryggen bliver mest påvirket med tiden, og det kan være på grund af forskellige årsager:

Naturlige måder at lindre lændesmerter på

I alle tilfælde bør du konsultere en læge, der kan identificere det reelle problem. Det er dog ofte svært at finde den underliggende årsag til rygsmerter hos en patient på trods af de mange eksisterende teknikker og teknologiske fremskridt.

Det er nødvendigt at gennemgå denne proces for at få den rette behandling. Heldigvis er der nogle naturlige metoder, du kan gøre brug af til at lindre dine lændesmerter, så du ikke er nødt til at afbryde dine daglige aktiviteter.

Du skal ligeledes have i tankerne, at du er nødt til at konsultere en læge for at få stillet den rette diagnose. Disse behandlinger er kun en måde at lindre symptomerne på og ikke en kur. 

1. Kulde og varme

En ret effektiv naturlig terapi til at lindre lændesmerter er direkte påføring af kulde og varme. Disse temperaturændringer hjælper med at reducere inflammation ved at fremme blodgennemstrømningen til det område, der er påvirket af skade eller fysisk arbejde.

Dette fungerer, selvom det er på grund af spændinger, som er opstået på grund af opretholdelse af ubehagelige stillinger i lange perioder ad gangen.

  • Du kan placere kolde poser med vand, ispakker eller gel dækket med et håndklæde direkte på det område, der gør ondt, for at reducere inflammationen.
  • Dernæst kan du bruge varm omslag eller varme vandbade til at fremme blodomløbet. Denne metode beroliger musklerne og reducerer ubehaget.

2. Hvidløg kan lindre lændesmerter

Hvidløg til at lindre lændesmerter
De sunde egenskaber i hvidløg er velkendte. Faktisk er hvidløg særlig godt som antiinflammatorisk middel, der kan linde lændesmerter.

Hvidløg kan også være et effektivt, naturligt middel til at lindre lændesmerter. Det er på grund af indholdet af allicin, der har antiinflammatoriske egenskaber. Den nemmeste måde at bruge det til at lindre lændesmerter på er ved at spise det råt. Du kan også påføre dette smertelindrende middel topisk. For at gøre dette skal du lave en hvidløgsbaseret olie.

Ingredienser

  • 10 fed hvidløg
  • 4 spsk. kokosolie

Tilberedning

  • Opvarm olien i en pande og tilføj hvidløg. Brun dem over meget lav varme.
  • Dernæst skal du dræne dem og opbevare olien i en glasbeholder.
  • Du kan også lave en kold version af det: Kom blot hvidløget i olien og lad det trække i 5-10 dage.

3. Fysisk aktivitet

Træning er en fremragende naturlig terapi til at lindre smerter i muskler og lændesmerter. Du kan starte med en træningsrutine, der inkluderer daglige øvelser med lav belastning såsom let udstrækning, svømning eller gang. Det er, fordi disse er gode til at håndtere stivhed i dette område.

En inaktiv livsstil påvirker i høj grad musklerne i den nedre del af ryggen. Du kan derfor styrke dem og undgå flere skader, når du træner. Jo stærkere musklerne er, des færre dårligdomme vil du opleve.

4. Sov godt

Kvinde, der sover
Tilstrækkelig søvn hjælper med at justere lændeområdet. Ordentlig søvn kan være den bedste løsning på mange af dine helbredsproblemer. 

Der bliver frigivet endorfiner, når vi sover. Disse hormoner kan være lige så effektive som smertelindrende medicin. Når kroppen producerer endorfiner, vil de smertesignaler, der optages i hjernen, blive reduceret en smule.

Udhvilende søvn lindrer angst, stress og depression associeret med smerter i lænden. Faktisk er det almindeligt for folk med lændesmerter også at have en søvnforstyrrelse.

Dårlig søvn kan forværre dine lændesmerter. Det er derfor, det er vigtigt at finde en løsning på begge for at undgå en ond cirkel, der kan være skadelig for dit helbred. I ethvert tilfælde er det altid en god idé at søge råd hos en professionel.

Vi håber, du har nydt denne artikel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.