6 naturlige midler til behandling af halsbetændelse

Vidste du, at gurgling med saltvand eller en bagepulveropløsning er en effektiv måde at behandle halsbetændelse på? Begge metoder hjælper med at reducere betændelse og dræbe bakterier.
6 naturlige midler til behandling af halsbetændelse
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Hvem har ikke haft en infektion i halsen? Det er en smertefuld oplevelse, der gør din hverdag ubehagelig. Det gør ondt at tale, ånde og synke. Er der ingen måde at lindre det på? Her er nogle gode naturlige midler til behandling af halsbetændelse. Hav det i baghovedet til næste gang, du har ondt i halsen.

Midler til behandling af halsbetændelse

Kvinde med ondt i halsen
Nogle gange opstår halsbetændelse under temperaturændringer eller i overgangsperioden fra en sæson til den næste. Andre gange er det brugen af aircondition, der kan udtørre og forværre ondt i halsen.

Vinterens ankomst kan være synderen, men uanset årsagen, ignorér det ikke, ellers kan du ende med at blive fyldt med stress og angst.

Halsbetændelse kan være forårsaget af bakterier, en virus eller en skade. Nogle bakterier er mere resistente end andre og kan kræve behandling med antibiotika. Ofte med en virus kan du finde lindring ved blot at tage et par fridage for at komme dig.

Husk, at dit immunforsvar af og til svækkes og sænker dit forsvar mod infektioner eller visse sygdomme. Så sørg for at du opretholder en diæt, der understøtter et godt generelt helbred. Derudover anbefaler vi, at du prøver følgende midler til behandling af halsbetændelse:

1. Timian, honning og citronte som behandling af halsbetændelse

Kvinde holder en kop te som behandling af halsbetændelse
Intet er så simpelt eller effektivt som disse tre ingredienser sammen. Timian er et kraftigt antiseptisk middel, der bekæmper bakterier. Honning fremmer i mellemtiden heling, reducerer betændelse og beroliger hele halsen.

Ved at kombinere timian og honning med citronsaft får du en medicinsk sammensætning, som du kan nyde hele dagen. Sådan laver du det:

 • Tilsæt to spiseskefulde timian til en liter kogende vand.
 • Tilsæt saften fra en citron samt revet skræl.
 • Kog disse ingredienser i 10 minutter.
 • Tag det af varmen, og vent i 10 minutter, før væsken sigtes.
 • Drik denne te med to spiseskefulde honning.

Du vil måske kunne lide: Fordele og egenskaber ved timian

2. At gurgle med saltvand

Kvinde gurgler med saltvand som behandling af halsbetændelse
 • Opløs en spiseskefuld salt i 250 ml vand.
 • Gurgl med denne blanding en gang i timen, men slug den aldrig. Lad det bare nå bagsiden af halsen i et par sekunder, inden du spytter det ud, og gentag derefter.
 • I stedet for salt kan du også bruge en teskefuld æblecidereddike eller endda natron. Alle tre ingredienser reducerer betændelse, dræber bakterier, der er til stede, og behandler din ømme hals effektivt.

3. Hvidløg, det bedste naturlige antibiotikum

Hvidløg i en lerskål

Alle ved, at hvidløg stadig står som det mest kraftfulde naturlige antibiotikum, der er tilgængeligt. Derudover kan du finde det næsten hvor som helst. Det er effektivt, sundt og har ingen negative bivirkninger. Så hvorfor ikke prøve det til behandling af halsbetændelse? Sådan gør du:

 • Knus et fed hvidløg og fortynd det i en halv kop vand. Drik.
 • Du kan gentage denne behandling to gange om dagen. Duften af hvidløg vil blive hængende i din ånde, men det er værd at give det et skud – du får det bedre meget hurtigere.

4. Varmt omslag med kamillete

Syg kvinde, der peger på halsen

Denne behandling vil blive anvendt som et varmt omslag mod  ondt i halsen. Det reducerer betændelse og giver dig lindring. Følg disse trin:

 • Forbered din kamille ved at tilføje tre spiseskefulde af urten til en kop vand.
 • Når kamillen har trukket, sigtes væsken i en skål, hvorefter et håndklæde eller en klud fugtes med det, og det lægges om halsen.
 • Gentag denne proces, når omslaget mister varmen. Ideelt set får du 10 til 20 minutter ud af hver behandling.

5. Grøn te med gurkemeje

Lille kunstnerisk kop grøn te
 • Denne behandling er meget let og effektiv. Kombinationen af grøn te med gurkemeje er en fantastisk måde at behandle halsbetændelse på. Det hjælper med at reducere betændelse og fremskynde bedring.
 • Forbered din grønne te som normalt. Når vandet koger, tilsættes en halv teskefuld gurkemeje.
 • Når blandingen har trukket i cirka fem minutter, skal du tilføje lidt honning. Du vil helt sikkert få det bedre.

6. Få masser af hvile som en del af din behandling af halsbetændelse

Kvinde sover på pude
Din krop bekæmper en infektion. Den eneste måde, den kan fortsætte med at gøre det på, er ved at opretholde dit naturlige forsvar med masser af hvile. Så sørg for, at du sover ordentligt. Det skader ikke at være lidt ekstra hjemme: Du får det bedre hurtigere!

Når du er syg, skal du sove ca. 10 eller 11 timer om dagen, så sørg for at tage en lur og få nok søvn om natten til at komme dig. Du kan se, at lidt efter lidt vil du føle dig som dig selv igen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.