Naturlige produkter til at hjælpe dig med at slappe af

Der findes forskellige naturlige produkter, der kan hjælpe dig med at slappe af i øjeblikke med spændinger, angst og søvnløshed.
Naturlige produkter til at hjælpe dig med at slappe af
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 06 januar, 2023

I dag er folks livsstil ofte travl, især på arbejdet. Disse situationer kan forårsage stress, angst, søvnløshed og mange andre problemer. Desuden kan de påvirke vores følelsesmæssige sundhed, hvilket ofte betyder, at vi reagerer dårligt, når vi står over for vanskelige situationer. Udforsk nogle naturlige produkter, der kan hjælpe dig med at slappe af.

At føle sig udmattet, stresset og bekymret påvirker os både følelsesmæssigt og fysisk. Derfor er det vigtigt at lære at slappe af, så vi kan se alting med mere ro og sikre vores velvære.

I øjeblikket findes der mange produkter på markedet, som siger, at de kan fremme afslapning. Der findes dog også naturlige metoder til at bekæmpe denne type problemer. Vil du gerne lære nogle naturlige produkter at kende?

Naturlige produkter, der kan hjælpe dig med at slappe af

Kost er nøglen til at bekæmpe stress og alle de symptomer, der ofte opstår i forbindelse med dette problem. Nogle naturprodukter kan hjælpe dig med at slappe lettere af og hjælpe dig med at reagere bedre på enhver situation, du står over for. Her er de 5 mest effektive fødevarer til at fremme afslapning:

Mørk chokolade

Mørk chokolade er et af de naturlige produkter, der kan hjælpe dig med at slappe af. Desuden er det et af de mest kendte stressreducerende midler. Det er meget effektivt til at bekæmpe dette problem takket være de afslappende egenskaber, der er i dets flavonoider.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2014 af Journal of the American College of Cardiology dæmper indtagelse af flavonoidrig mørk chokolade faktisk stressreaktiviteten, hvilket tyder på en beskyttende effekt af mørk chokolade mod stress.

Gurkemeje

En undersøgelse offentliggjort i 2015 af tidsskriftet Chinese Journal of Integrative Medicine fandt, at gurkemeje hos personer med fedme havde angstdæmpende virkninger. Så det kan være gavnligt at inkludere dette krydderi i vores kost, hvis vi har symptomer på angst.

Du er måske interesseret i: Tre gurkemejebehandlinger til huden

Æteriske olier til at slappe af

Her er nogle flere naturlige produkter til at fremme afslapning. Mange æteriske olier kan hjælpe, da deres aroma bringer balance i vores krop og sind. Selv om mange af disse dufte er ideelle til at fremme afslapning, er her de 5 bedste.

  • Æterisk appelsinblomst-olie: Appelsinblomst har beroligende, angstdæmpende og krampestillende egenskaber.
  • Vaniljeessens: Vaniljeolie har beroligende virkninger, er krampestillende, balsamisk, emmenagogue, antioxidant og antidepressiv, samt har utrolige afrodisiakum egenskaber.
  • Jasmin: Jasmin bruges i aromaterapi til at massere og slappe af.
  • Lavendel: Dette er en af de mest anvendte duftstoffer i aromaterapi, fordi dens egenskaber virker som et naturligt beroligende og afslappende middel. Dens virkninger hjælper til at bekæmpe stress.

Ideelle infusioner til at bekæmpe stress og fremme afslapning

Infusioner er en anden god mulighed for at fremme afslapning naturligt og få en følelse af ro i anspændte øjeblikke.

  • Baldrian: Denne er kendt for sine afslappende og beroligende egenskaber, der hjælper med at bekæmpe stress, nervøsitet, angst, hovedpine og især søvnløshed.
  • Citronmelisse: Denne infusion har afslappende og stressreducerende egenskaber.
  • Linden: Linden er ideel til at berolige spændinger og angst. Det er en af de mest anvendte infusioner til at fremme afsapning.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ara, A., and Alfredo Ara Roldán. Los grandes remedios naturales. Vol. 130. Edaf, 2003.
  • Lazarus, Richard S. “Estrés y emoción.” Manejo e implicaciones en nuestra salud 4 (2000).
  • Lazarus, Richard S., and Susan Folkman. Estrés y procesos cognitivos. No. 155.9042 L431e. Barcelona, ES: Ed. Martínez-Roca, 1986, 1986.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.