5 nemme og sunde snacks til mellemmåltider

Der findes flere sunde nemme og snacks til mellemmåltider, som kan tilberedes derhjemme med få ingredienser og kan nydes på stedet.
5 nemme og sunde snacks til mellemmåltider

Sidste ændring: 16 maj, 2023

Det er vigtigt at tilberede sunde snacks for at undgå usunde fødevarer mellem måltiderne, og det kan også forbedre forsyningen af vigtige næringsstoffer. Derfor vil vi vise dig nogle nemme og sunde snacks, så din kost ikke mister kvalitet og tilskynder til at holde sig til en sund kost. Det er enkle opskrifter med få ingredienser.

Først og fremmest skal du huske på, at en kost skal være afbalanceret og varieret for at blive betragtet som sund. Det er vigtigt at opretholde en god kropssammensætning.

1. Nemme og sunde snacks: Rød peberfrugt med guacamole

Fedtsyrerne i omega-3-serien er vigtige for at reducere risikoen for at udvikle komplekse sygdomme, såsom hjerte-kar-sygdomme. Dette fremgår af forskning offentliggjort i The Cochrane Database of Systematic Reviews . Avocado er en af de fødevarer med den højeste koncentration af disse lipider.

For at tilberede peberfrugt med guacamole på en enkel måde er det bedst at skære grøntsagen i små stykker og ledsage den med et par skefulde guacamole lavet af avocado. Du kan endda tilføje et stykke ristet brød af god kvalitet til opskriften, især hvis du skal lave fysisk aktivitet bagefter.

Brød med most avocado på er eksempel på nemme og sunde snacks

2. Æble med jordnøddesmør

Nødder anses for at være sunde fødevarer. De giver en god mængde mineraler, f.eks. calcium.

Dette element er vigtigt for at holde knoglerne stærke, hvilket reducerer forekomsten af osteoporose i årenes løb. Det er dog nødvendigt at sikre, at D-vitaminniveauet også er i passende intervaller for at opnå denne fordel, ifølge en undersøgelse offentliggjort i Frontiers of Hormone Research.

For at lave denne ret er det nok at bruge en jordnøddesmør af god kvalitet, som kun har nødder på listen over ingredienser. Skær derefter et æble i skiver med skindet på og kom noget af cremen ovenpå.

Overdriv ikke med mængderne, da der er tale om en ret med et højt kalorieindhold.

3. Hummus: En proteinkilde til din kost

Bælgfrugter er fødevarer med et højt fiber- og kulhydratindhold, som skal indføres i kosten på ugentlig basis. Fiber er et afgørende element på fordøjelsesniveau, da forbruget af det kan hjælpe med at forhindre komplekse problemer, såsom tyktarmskræft. Dette bekræftes af forskning offentliggjort i International Journal of Food Sciences and Nutrition.

For at nyde hummus skal du starte med at vælge en økologisk hummus, da den har den bedste smag. Det er muligt at finde det lavet af kikærter, men også af andre bælgfrugter.

Du kan endda vælge muligheder med krydderier, hvilket øger koncentrationen af fytokemikalier med antioxidant kapacitet. Når du ledsager den, er det nok at skære en gulerod eller en anden grøntsag i stænger, så du får en sprød konsistens.

4. Fuldkornstoastbrød med smøreost og røget laks

Laks er en af de fisk med flest sundhedsmæssige fordele, da den udmærker sig ved at give en god mængde omega-3-fedtsyrer. Derudover indeholder den proteiner af høj kvalitet med alle de essentielle aminosyrer og en god fordøjelighedsscore.

Der er mange måder at nyde laks på, men at servere den på fuldkornsbrød med smøreost er et af de bedste alternativer. Det er dog ikke en god idé at vælge en fedtfattig ost.

5. Edamame: Nemme og sunde snacks, der findes i ethvert supermarked

Edamame er en umoden sojabønne, der er dampet. Den fås i mange butikker og skiller sig ud ved sit indhold af proteiner og essentielle mineraler.

Desuden hjælper denne snack med at øge tilstedeværelsen af fibre i kosten. Den hjælper med at nå de 25 gram dagligt, som anbefales i internationale retningslinjer.

Det er muligt at tilberede nemme og sunde snacks ganske enkelt derhjemme

Der er flere muligheder for at tilberede nemme og sunde snacks til at nyde mellem måltiderne uden at indtage mad af dårlig kvalitet. Det er vigtigt at opretholde balancen i kosten, så man opnår en god kropssammensætning.

For at få kroppen til at fungere effektivt gennem årene er det vigtigt at kombinere en række gode vaner. Kosten er en af dem, men hyppig fysisk træning vil også gøre en forskel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Gianfredi, V., Salvatori, T., Villarini, M., Moretti, M., Nucci, D., & Realdon, S. (2018). Is dietary fibre truly protective against colon cancer? A systematic review and meta-analysis. International journal of food sciences and nutrition69(8), 904–915. https://doi.org/10.1080/09637486.2018.1446917
  • Goltzman, D., Mannstadt, M., & Marcocci, C. (2018). Physiology of the Calcium-Parathyroid Hormone-Vitamin D Axis. Frontiers of hormone research50, 1–13. https://doi.org/10.1159/000486060
  • Abdelhamid, A. S., Brown, T. J., Brainard, J. S., Biswas, P., Thorpe, G. C., Moore, H. J., Deane, K. H., AlAbdulghafoor, F. K., Summerbell, C. D., Worthington, H. V., Song, F., & Hooper, L. (2018). Omega-3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease. The Cochrane database of systematic reviews7(7), CD003177. https://doi.org/10.1002/14651858.CD003177.pub3

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.