Nigeria forbyder omskæring af piger

Det er vigtigt at fortsætte med at uddanne og øge bevidstheden om de sundhedsmæssige risici ved denne forfærdelige praksis, der stadig udføres.
Nigeria forbyder omskæring af piger

Sidste ændring: 26 august, 2022

FGM eller omskæring af piger, som det hedder i mange lande, er en praksis, der består af hel eller delvis fjernelse af de kvindelige kønsorganer, specielt klitoris.

Mange kulturer, især dem af indfødt afrikansk afstamning, har gennemført denne grusomme praksis siden oldtiden som en del af deres tro og skikke.

Takket være indsatsen fra World Health Organization er denne praksis blevet bekæmpet i de senere år. Mange lande, og indfødte samfund har stoppet deres praksis, under hensyntagen til de utrolige risici for de unge piger, der udsættes for denne smertefulde procedure.

Den 9. juni 2015, blev Nigeria det 23. afrikanske land, der forbød omskæring af unge piger.

Denne nyhed er virkelig vigtigt for dem, der kæmper imod denne praksis. Da Nigeria er Afrikas tættest befolkede land med anslået 20 millioner kvinder og piger.

Det er et vigtigt skridt til fuldstændigt at afskaffe den forfærdelige praksissom desværre stadig praktiseres i 29 lande i Afrika og Asien.

Hvad er kvindelig omskæring?

Ung pige der bliver holdt for oejnene

Denne tradition udføres på piger mellem 8 og 14 år. Hvis mødre tager dem med til et gammelt mørkt lokale, hvor sundhedsmæssige standarder ikke opretholdes.

Der  venter en kvinde, der vil udføre omskæringen i mørket med sine skrabere og knive til at udføre denne forfærdelige procedure der kan tage op til 15 minutter.

Inde i  det mørke lokale undersøger kvinden pigens genitalier og begynder næsten i blinde at bortskære pigens klitoris, indre skamlæber og også hendes ydre skamlæber, væk med en kniv eller en anden skarp genstand.

Anbefalet læsning efter “Nigeria forbyder omskæring af piger”:

3 dages betalt orlov for smertefuld menstruation

Under disse betingelser, uden nogen form for bedøvelse eller ordentlig hygiejne. Så lemlæster kvinden pigen imens hun skriger og græder på grund af den frygtelige smerte det forårsager. Inde i lokalet kommer blod og smerte ud, imens familien udenfor fejrer, at pigen er klar til at blive en kvinde.

Gammel kvinde med en lille kniv

Når denne “procedure” er afsluttet, begynder søgen efter en mand. En mand der vil give en god medgift i bytte for pigen, der nu betragtes som en “kvinde”. Det sker, hvis pigen formår at overleve alle de risici, der følger med lemlæstelse af dette organ. Et organ der spiller en meget vigtig rolle hos kvinder.

Mange unge piger dør af blødning eller nervøst chock forårsaget af den intense smerte og traume. Andre dør af de forfærdelige infektioner, der uundgåeligt opstår ved ikke at udøve nogen ordentlig hygiejnepraksis.

Grundet dette  har World Health Organization i årevis frarådet denne lemlæstelse af kvindelige kønsorganer. Fordi det ikke er nogen medicinsk nødvendighed  og den udføres sædvanligvis af tredieparter. Med henblik på at fratage kvinden seksuel nydelse i resten af livet.

Læs også denne efter “Nigeria forbyder omskæring af piger”:

Ensomhed kan gøre ondt, men smerten giver styrke

Og som om det ikke var tilstrækkeligt, er det blevet påvist at kvindelig omskæring medfører alvorlige konsekvenser for kvinder og piger. Konsekvenser som hæmmorider, urinvejsproblemer, cyster, infektioner og fødselskomplikationer.

De skammelige fakta

Person der holder et barberblad og en kniv - omskaering af piger

Det anslås at fire piger under 15 år bliver ofre for kvindelig omskæring hvert minut. Ifølge tal fra ikke-statslige organisationer, er antallet af lemlæstede kvinder over 137 millioner, på trods af flere protester og den konstante kamp for at afskaffe denne forfærdelige praksis.

Værst af alt fordi denne praksis stadig er lovlig i 29 lande i Afrika og Asien.  86 millioner piger vil lide under kvindelig omskæring i år 2030.

Selvom loven forbyder denne praksis i mange lande, betyder det ikke at den er blevet fuldstændig udryddet. Trods det at den lovligt set er forbudt, fortsætter mange kulturer med at udøve den ulovligt.

Heldigvis, giver det konstante arbejde hos WHO og andre verdensomspændende sundhedsorganisationer resultater. Beslutningen i Nigeria er et klart bevis på det.

Det er virkelig vigtigt at blive ved med at lave uddannelse om de sundhedsmæssige risici forbundet med denne frygtelige praksis, der stadig bliver udøvet.

Uden at ændre indfødte kulturer og traditioner,  er det vigtig at skabe opmærksomhed og ændre mentaliteten omkring denne praksis. En praksis der har kostet tusinder af liv og stadig medfører lidelser.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.