Ensomhed kan gøre ondt, men smerten giver styrke

Selvom ensomhed kan skræmme os lidt at starte med, så kan det at være alene hjælpe os med at lære meget om os selv, fokusere på vores eget velvære og vokse som mennesker.
Ensomhed kan gøre ondt, men smerten giver styrke

Sidste ændring: 09 august, 2022

Ensomhed og tanken om at være alene kan være smertefuld. Pludselig har du ikke nogen til at ledsage dig på den vanskelige vej, du går. Hvorfor er alle væk? Hvorfor har livet forladt dig alene?

Ensomhed er set ned på og betragtes som en fiasko. Men nogle gange har vi intet andet valg end at opleve det, især når vi har været igennem en dårlig stavning. Selv hvis vi ser det som en stor fjende, kan det i virkeligheden være en af ​​vores største velsignelser. Fordi ensomhed gør ondt, men helbreder.

Ensomhed hjælper dig med at hele dine sår

Helbred dine sorger

Nogle gange byder livet dig at være alene, så du kan kigge indad og indse, hvad du skal fokusere på nu.  Af og til går vi vildt undervejs. Lidelsen bliver for meget i vores daglige liv. På lang sigt forsvinder dette ikke. Tiden kommer, når vi ikke kan tage det længere.Mange tror, at vores problemer er uden for os. Imidlertid er løsningen på indersiden.

Ensomhed er en glimrende mulighed for at forbinde os selv igen. Det hjælper os med at lytte til os selv og opdage, hvordan vi kan forbedre vores liv.  Vær ikke bange for din ensomhed. Især hvis du tænker “hvorfor mig” eller “jeg fortjener ikke det her.”

Du kan også læse:

Kronisk offermentalitet: Folk, der konstant klager

Giv i stedet dig selv lidt tid. Tænk over, hvem du er, behandl dig selv godt og elsk dig selv.  På denne måde vil vi opdage, at ingen kan løse det, vi går igennem. Ingen, udover os selv.

Ensomhed inviterer dig til at blive uafhængig

Uafhaengighed og at vaere alene

At være alene er en fremragende invitation til alle dem, der lider af en eller anden afhængighed af andre ,  som afhængighed af deres partner eller endda andre former for relationer.

Vi kan ikke bruge hele vores liv, så vi glæder os over mennesker, der vil ende med at skuffe os og gøre os meget skade.  Det er vigtigt, at vi lærer at være ansvarlige, og at vi indser, at det at  være godt i dag ikke er afhængig af andres følelsesmæssige tilstand ,  men snarere på os selv.  Kun på denne måde vil vi være i stand til at klare vores følelser, have balance og føle os godt uden altid at skulle se uden for os selv.  Fordi vi er de eneste, der er ansvarlige for, hvordan vi føler, og hvis vi lader andre tage fat på denne magt, så får vi ting rigtig forkert.

Vi er ikke afhængige af nogen. Vi er bange for ensomhed, men nogle gange er det godt at være opmærksom på dette. Folk kommer og går, de gør dig ondt, andre efterlader ar . Men den person, der aldrig vil opgive os, er inde i vores selv.

At være alene gør ondt

Ensomhed-kan-vaere-godt

Selv hvis vi placerer ensomhed som en mulighed for at helbrede, er det sandt at være alene vil gøre ondt meget. Det vil friste dig til at gå tilbage for at vende tilbage til din komfortzone , men det vil ikke være så nemt som før.  Dette vil ske, fordi du har taget et stort skridt, der, selvom det er smertefuldt, er meget nødvendigt. Ensomhed venter på at give dig mulighed for at modne, for at vokse, for at forbedre dig selv.  

Nu ved du hvad det betyder at være ansvarlig for din egen lykke, og wow! Det er ikke så nemt, ikke? Når du sætter fokus på dig selv, begynder du at se, at du fortjener ting, og du begynder at føle dig dårlig for at se dette som egoistisk, men det er det du har brug for.  Altid være på udkig efter at sikre, at nogen ikke forlader dig, for altid at behage andre, at gøre ting, fordi du tror, ​​du vil ende op alene, hvis du ikke gør det, er en alvorlig fejltagelse.

Vi anbefaler dig også at læse: Lykke kommer indefra, ikke fra andre

Du er vigtig, og du fortjener at tænke på dig selv. Det er på tide at holde op med at ofre så meget tid på at tænke på, hvordan man kan være bedre for andre, så de accepterer dig og elsker dig.  Læg offermentaliteten  bag dig og hold om dit eget liv. Du har magt og vilje til at gøre det. Spild ikke mere tid.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Cardona Jiménez. (2013). El sentimiento de soledad en adultos. Medicina U.P.B.
  • Montero y López Lena, M., & Sánchez-Sosa, J. J. (2001). La soledad como fenómeno psicológico: Un análisis conceptual. Salud Mental. https://doi.org/0185-3325
  • Hernández, A. (2018). Cuando la soledad da miedo | Hoy. HOY. https://doi.org/10.1177/1474515111430928

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.