Nøglerne til at finde din personlige stil

Vær opmærksom og lyt til dig selv, og du vil finde din personlige og unikke stil.
Nøglerne til at finde din personlige stil

Skrevet af Ana Núñez

Sidste ændring: 09 august, 2022

Et menneskes stil er det sprog, der identificerer os. Du kan derfor spørge dig selv, hvordan du kan finde din egen personlige stil. Svaret ligger i at være opmærksom på din smag og præferencer og gøre dem synlige.

Stilen består af en kombination af farver, teksturer, snit og materialer, som, når de kombineres, siger, hvad du er, og hvad du føler. Den fungerer som dit personlige budskab – din måde at skille dig ud fra andre på og imødegå de omstændigheder, som hverdagen består af.

Det vigtigste er at kende dig selv og se dig selv, som du er. Et godt råd: Se dig selv i spejlet med dine egne øjne, ikke med dem, du tror, at andre vil se på dig med. Det er et vigtigt tegn på frihed og selvtillid.

Sådan finder du din egen personlige stil

At kende sig selv er at vide, hvilke træk og karakteristika din krop har. Din ansigtform, bredden på dine skuldre, hofter, længden på dine ben eller din hals er afgørende for, hvordan dit tøj falder. Ligesom din hudtone vil angive kontrasterne, intervallerne eller nuancerne i de accessories, du vælger.

Du skal lære at se dig selv foran spejlet med objektive kriterier. Og hvis du beslutter dig for at følge din kropsform for at træffe beslutninger om dit overordnede udseende, foreslår vi, at du vedtager visse retningslinjer, som vil styrke mulighederne.

“Vores kroppe er ikke kun det sted, hvorfra vi oplever verden, men gennem dem bliver vi også set i den.”

Merleau Ponty

Kvinde mellem forskelligt tøj

Personlig stil kan ikke købes

At vente på penge til at anskaffe sig de stykker tøj, der definerer din stil, er ikke den bedste beslutning. Det kan ske, at tiden går, og at du ikke når dit planlagte mål. På forhånd skal du afhængigt af dine ressourcer og din kreativitet træffe de rigtige beslutninger, der får dig til at føle dig godt tilpas.

Det handler ikke om at købe en helt ny garderobe. Fokusér hellere på at etablere nye kombinationer med det, du har i din garderobe. Prøv dem af for at se, om de fungerer, som du ønsker det. Hvis ikke, skal du foretage de justeringer, der synes nødvendige, og altid overveje sammenhængene.

Lyt først til dig selv, før du lytter til andre

Når du skal beslutte dig, er der intet bedre end at lytte til dig selv, for ingen kan kende dig bedre end dig selv. Selvfølgelig skal oprigtighed og ærlighed være fremherskende. At finde din personlige stil er en læreproces, hvor du finder og opbygger din måde at være på.

Denne søgen indebærer en proces med refleksion og selvopdagelse, der bekræfter dig. Den baseres ikke på et allerede fastsat skønhedsideal, men på en beslutning, som du føler dig tryg ved.

Drøm med fødderne på jorden, men drøm alligevel

Denne stil, som du opbygger, skal være plantet på jorden, kende grænserne og være baseret på virkeligheden. Du skal udfordre dig selv, men du skal stadig stå solidt på jorden. Det er utvivlsomt en udfordring i en verden, der kun handler om udseende.

Din personlige stil skal være et segl, et brand og et kendetegn. Frem for blot at være en stil er det en accept af din natur og karisma. Med den afspejler du i samfundet, hvem du er, og den afslører som regel, hvordan dit selvværd er.

Tips til at finde din egen stil

Det væsentlige i opbygningen af en personlig stil er, at det er din, og at du kan genkende dig selv i den, at du er tilfreds med det, du projicerer. Hvis det er noget, du er blevet pålagt, vil det snarere påvirke dit humør negativt.

Mærket for en veldefineret stil er den glæde og spontanitet, du udstråler. Det vil få dig til at gå med faste og bestemte skridt. Du vil kommunikere denne selvsikkerhed til andre, hvilket vil manifestere sig i respekt og åbenhjertighed.

Din personlige stil giver dig selvtillid og tryghed

Dette er nøglen til din personlige stil. Den giver dig selvtillid og tryghed, fordi den svarer til dine behov, til det, du kan lide, og til den måde, du håndterer hverdagen på.

Det, du bærer, skal især svare til dine ønsker inden for rammerne af det, der er muligt og opnåeligt. Hvis du bevæger dig udenfor dine egne grænser, kan det skabe usikkerhed.

Personlig stil behøver ikke at være strengt originalt

Originalitet er svært i en så forskelligartet verden. Derfor anbefaler vi ikke at gå på kompromis med originaliteten, hvis det fører til skandale, bedrag eller løgn.

Din personlige stil skal være autentisk: En bekræftelse af din identitet og derfor en projektion af din personlighed.

Det er bedst ikke at følge eksterne regler

Det er umuligt at undgå at samle referencer, og du har måske endda din egen Pinterest-tavle, hvor du følger tendenserne. Desuden er de sociale medier fyldt med billeder af dine yndlingsskuespillerinder og -sangerinder, som gør deres bedste for at pålægge dig modekriterier.

Lad dig styre af dine egne kriterier og forsøg at mægle mellem de farver og former, som du kan lide og tiltaler dig. Selvkendskab er nøglen til stil og går gennem en harmonisk dialog med omgivelsernes tendenser og varianter, med tidens tendenser. Det er din måde at blive i øjeblikket på uden at fortabe dig i det.

Din stil er defineret af din livsstil

Selv om du ikke fortæller, hvad dine interesser og hobbyer er, hvad du kan lide, og hvordan du tilbringer livet, vil folk måske kunne se det i den måde, du klæder dig på. Det er her, du finder nøglen til en stil, der udstråler karakter.

Det handler ikke om at bære en uniform. Langt fra. Det handler om at gøre de ting, der behager og supplerer dig. Og det viser sig i farverne, delene, skoene og tilbehøret.

Kvinde i dyreprint

Hav det sjovt gennem din personlige stil

At finde sin personlige stil skal være en kilde til glæde. Det vil give dig mulighed for at gå med selvtillid og lethed. En trist krop er sammenpresset og indelukket. Et tegn på at være tilpas med det, du har på, er, at du lægger dit ubehag og din alvor til side. Og frem for alt vil du holde op med at spørge dig selv, hvad folk vil sige.

“Kroppen er beklædningens indre, dens indhold og støtte, mens beklædningen, der dækker den som en anden hud eller et første hus, bliver dens første rum for indeslutning og også for betydning i den offentlige sfære.”

– Andrea Saltzman

Din personlige stil er en permanent dialog med din hverdag

Det er en aflæsning af dine daglige hændelser i form af tøj, frisure og tilbehør. Det er, fordi det er en koncentreret indre dialog – en afstemt undersøgelse, der vil føre dig til at opdage, hvad der udgør dig, og som, når det sker, vil afspejle sig i fuldkommenhed og frihed.

Afslutningsvis kan du sige, at verden byder på varianter, muligheder og designs, der går i dialog med din inspiration. Du observerer og absorberer. Vær opmærksom og lyt til dig selv, og du vil finde din personlige og unikke stil.

At forsøge at behage andre, afholder dig fra at nå din egen energi. Prøv at finde det, der bekræfter dig, og opbyg på det grundlag din stil, dine egne svar på kravene fra arbejde, studier, familie, børn eller din partner.

Vær dig selv. Resten vil følge med.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Fernández, E. (2012). Identidad y personalidad: o como sabemos que somos diferentes de los demás. Revista digital de medicina psicosomática y psicoterapia2(4), 1-16. Disponible en: https://www.psicociencias.org/pdf_noticias/Identidad_y_personalidad.pdf
  • González Martínez, M. T. (1999). Algo sobre la autoestima. Qué es y cómo se expresa. Disponible en: https://gredos.usal.es/handle/10366/69351
  • Merleau-Ponty, M. (1976). The Primacy of Perception. Evanston y Chicago: Northwestern University Press.
  • Saltzman, A. (2004). El cuerpo diseñado: sobre la forma en el proyecto de la vestimenta. Buenos Aires: Paidós.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.