Nordisk tapet: Hvordan kan man bruge det i boligindretning?

Nordisk tapet fortsætter med at sætte trends inden for indretning. Lad os se på, hvordan det kan bruges i hjemmet.
Nordisk tapet: Hvordan kan man bruge det i boligindretning?

Sidste ændring: 26 august, 2022

At tale om nordisk tapet i indretningen er at tale om et minimalistisk materiale i skandinavisk stil, hvor hvid, sort og grå er hovedaktørerne. Det får flere og flere tilhængere. Desuden åbner disse neutrale farver vejen for lyse farver, som vil være ansvarlige for at give den detalje, som ethvert rum har brug for.

Vi vil se på, hvordan vi kan anvende nordisk tapet i de forskellige områder i et hus eller en lejlighed for at opnå en hyggelig atmosfære. Du vil blive overrasket over de effekter, der kan opnås med en så begrænset kromatisk skala.

De vigtigste karakteristika ved nordisk tapet

Som navnet antyder, kommer det fra lande som Norge, Sverige, Finland og Danmark. Det blev skabt med et helt særligt formål: At opnå et hyggeligt og veloplyst område i de skandinaviske lange mørke vintre.

Det er en type tapet, hvis design er inspireret af naturen og geometriske former. Derfor er de mest almindelige motiver, der kan findes i det, blade, stammer, grene, træimitationer og mønstre med striber og gitter.

Generelt er baggrunden på papiret hvid, og stregerne kan være grå, sorte og endda brune. Før du vælger dit, skal du overveje, hvilket rum eller område du gerne vil bruge det i, og hvad du skal tilføje af møbler og supplerende dekorative elementer.

Soveværelse i grå nuancer

Nordisk minimalisme er meget brugt som en trend i bylejligheder, der ikke har meget plads.

I hvilke områder kan nordisk tapet bruges?

Som vi allerede har nævnt, er nordisk tapet stjernen i den skandinaviske indretningsstil, hvor minimalisme, enkle linjer, få møbler og få genstande er fremherskende. Det skyldes, at i de nordeuropæiske lande, hvor vinteren aldrig synes at slutte, tilbringer folk meget tid indendørs, og husene skal være så funktionelle som muligt.

De anvendte farver er hvid, sort, grå og i nogle tilfælde brun. De giver et nøgternt og elegant udseende til omgivelserne.

Det er dog meget almindeligt at kombinere disse neutrale farver med farverig maling, en flot lænestol eller et tæppe, der bringer en ekstra dosis farve, som passer meget godt til rummet.

Nordisk tapet bruges hovedsageligt i enten soveværelser, spisestuer, gange eller stuer. Idéen er at tapetsere en af væggene og lade resten af væggene være i hvide eller grå farver, der supplerer og fuldender mønstret.

Træ passer fantastisk godt sammen med den skandinaviske stil, så tøv ikke med at tilføje træstole eller -borde med enkle former til en spisestue med nordisk tapet på en af væggene. Møblernes nuancer bør være lyse, f.eks. eg eller ask.

Sten og keramik smelter også sammen med det nordiske tapet og skaber en behagelig atmosfære. Så længe farverne er lyse, vil kombinationen være vellykket.

En spisestue med nordisk tapet

Møbler i skandinavisk stil har enkle linjer og neutrale farver.

Kan det kombineres med andre farver?

Svaret på dette spørgsmål afhænger af den stil, som hver enkelt person ønsker at give sit hjem. Hver person tilegner sig den nordiske stil og tilpasser den efter sin smag.

Generelt kan vi sige, at det faktisk er muligt at kombinere nordisk tapet med farver, der er lidt lysere. Men prøv altid at respektere baggrundens minimalistiske stil.

I den forstand skal du forsøge ikke at lade den skandinaviske elegance blive oversvømmet af andre stilarter. Hvis du gør det, bryder du med de grundlæggende nordiske retningslinjer, og det ville ikke længere være rent skandinavisk.

Farve kan være til stede i lænestolens puder, så længe du tilføjer nogle tæpper i nordisk stil i neutrale farver, der supplerer dem. Derudover kan du prøve nogle mere levende farver med en potteplante, et tæppe og billeder, der passer til tapetet.

Pastelfarver ser også godt ud sammen med nordisk tapet. De bringer harmoni og giver følelsen af et hyggeligt område, som du gerne vil tilbringe tid i.

Nordisk tapet: En stil, der aldrig går af mode

Vi håber, at du kan anvende nogle af de idéer, vi har delt med dig. Gør det uden frygt, da du ved, at den skandinaviske stil aldrig vil gå af mode.

Hvorfor? Fordi det i sidste ende er en stil, der skaber et hyggeligt hjem med enkle linjer. Vi ved, at disse to egenskaber altid er til stede, når vi indretter vores omgivelser.

Det kan interessere dig ...
Sådan kan man sætte tapet op på væggen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan man sætte tapet op på væggen

Tapet er en af de bedste muligheder til at dekorere vægge, da det giver unikke designs. Lær, hvordan du kan sætte tapet op.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Pampillón Olmedo, R. (2008). El modelo nórdico.
  • Olmedo, R. P. (2008). El modelo nórdico. Revista de Economía Mundial, (18), 155-165.
  • Trenzado, G. (2013). Las cooperativas en la UE: El modelo nórdico y el modelo mediterráneo. Mediterráneo económico, (24), 119-138.
  • Berthier, F., & Artal, C. (2007). El jardín zen. Gustavo Gili.
  • Zanfardini, M. (2015). Calidad en hoteles de montaña.
  • GUTIÉRREZ VALDEMORO, JUAN (2016). Decoración y ambientación en habitaciones y zonas comunes en alojamientos

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.