5 øvelser der ikke duer til vægttab

Vi tror ofte at alt, hvad der får os til at svede, hjælper os med at tabe vægt. Der er dog nogle øvelser, der, selvom de har andre fordele, ikke hjælper med vægttab
5 øvelser der ikke duer til vægttab

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vi tror normalt, at træning kun hjælper os med at tabe vægt, men det er ikke sandt. I dagens indlæg tager vi et kig på 5 øvelser der ikke duer til vægttab.

Øvelser der ikke duer til vægttab

Der er øvelser der ikke duer til vægttab, men derimod er perfekte til dem der allerede er i god fysisk form og kun ønsker at styrke deres muskler.

Fortsæt med at læse, fordi vi er ved at fortælle dig om 5 øvelser der ikke kan hjælpe dig med at tabe dig.

1. Crossfit

Kvinde der laver crossfit

Crossfit er en af de øvelser, der ikke duer til vægttab, men det er blevet populært i de sidste par år. Faktisk, hvis du undersøger det lidt, kan du finde et Crossfit center i nærheden af dig, uanset hvor du bor.

Selvom denne sport er meget intens er det ikke godt hvis man vil tabe sig. Faktisk kan det medføre alvorlig skade, hvis du udøver det uden at være i form.

 • Vi anbefaler at øve Crossfit, hvis du har din ideelle vægt, er i form og er vant til at træne.
 • Derudover ville det være en bedre ide at starte med grundlæggende rutiner og passe din kost for at undgå ubalancer.

2. Yoga

Yoga oevelse

Yoga er det stress-lindrende modstykke af Crossfit, Men det også er en af de øvelser der ikke hjælper dig med at tabe vægt. Udefra ser Yoga ud til at være anstrengende og intens, men yoga er generelt afslappende og generelt roligt.

Det har været in i længere tid en Crossfit og det er en god mulighed for at begynde at introducere sport i dit liv og forbedre din vejrtrækning og overordnede arbejdsstillinger og trivsel.

 • Med hensyn til kalorier vil en times yoga forbrænde ca. 150 kalorier.
 • Ved at gå i 30 minutter kan du forbrænde omkring 311 kalorier.

Start med at gå for at begynde at styrke dine muskler.

3. Lange cardio træninger

Kvinde der dyrker cardio

Afhængigt af din alder kan du måske huske nogle få årtier siden, da cardio var den mest populære træning. Du kunne finde et sted at dyrke cardio overalt.

Men hvad ingen vidste dengang er, at det er en af de øvelser der ikke kan hjælpe dig med at tabe vægt. Cardio er en god mulighed for:

 • At blive stærkere
 • Blive mere fleksibel
 • Øge muskel styrke
 • Øge dit stofskifte

Selvom du ikke vil forbrænde mange kalorier med en cardio-træning, anbefaler vi at du stadigvæk dyrker cardio for at komme i god fysisk form. Lav en ugentlig rutine med to cardio-træninger på 30 minutter.

Med tiden vil du bemærke, at din vejrtrækning og fysiske tilstand er forbedret. To gode eksempler på det, er hvor hurtigt du kan gå op af trapperne samtidig med at have bedre vejrtrækning.

4. Pilates

Kvinde der dyrker Pilates

Pilates er en anden øvelse, der ikke duer til vægttab og er meget lig yoga. Det er en øvelse, der har været praktiseret i mange år og har fremragende sundhedsmæssige fordele, herunder:

 • Forbedret fleksibilitet
 • Afslapning og eliminering af spændinger, hvilket gør det perfekt til de ekstra stressfulde dage.
 • Stærkere muskler
 • At komme sig fra en skade uden at sætte dig selv i fare.

Det er en atletisk mulighed for ældre voksne, der ikke kan dyrke krævende sportsgrene mere.

Hvis du har haft en skade, der forhindrer din evne til at bevæge dig normalt, spørg din læge, om Pilates er godt til dig. I de fleste tilfælde anbefales det og det er meget gavnligt at genoprette din naturlige bevægelseszone (full range of motion).

5. Øvelser der kun træner en del af kroppen

Kvinde der laver maveboejninger

Andre øvelser, der ikke hjælper dig med at tabe vægt, er dem der kun arbejder en specifik del af din krop. I de fleste tilfælde praktiserer vi dem, fordi de hjælper os med at brænde fedt i specifikke problemområder.

Virkeligheden er, at de fleste af os forestrækker at spare så meget energi som muligt. Derfor, når en rutine lover os øjeblikkelige resultater, har vi tendens til at tro på det. Men du bør vide, at for at være sund, skal du arbejde på alle dele af din krop.

 • Hvis du foretrækker at arbejde med bestemte zoner, skal du planlægge din træningsrutine for at arbejde et område hver dag.
 • Husk også på, at det vil være nødvendigt, at du har ekspertovervågning for at kontrollere dine fremskridt, så du ikke har noget der går af led eller skader dig selv på anden måde.

Afhængigt af dine egenskaber, tilstand og behov er det muligt, at inkludere disse øvelser, vil være den bedste mulighed for dig. Dette kan kun afgøres af dig og din læge eller personlige træner.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Weisenthal BM., Christopher A., Beck MA., et al., Injury rate and patterns among crossfit athletes. Orthopaedic Journal of Sports Medicine, 2014.
 • Lau C., Yu R., Woo J., Effects of a 12 week hatha yoga intervention on cardiorespiratory endurance, muscular strength and endurance, and flexibility in hong kong chinese adults: a controlled clinical trial. Evid Based Complement Alternat Med, 2015.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.