7 lækre frugter, der kan styrke din hud!

Appelsiner er rige på C-vitamin. Ud over at spise dem, kan vi også udnytte deres fordele ved at bruge appelsinskal i tilberedningen af en hudtonings-tonic.
7 lækre frugter, der kan styrke din hud!
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Kan frugter virkelig tone og styrke din hud og bekæmpe slaphed? Selvfølgelig! Det kan overraske dig, fordi vi alle er vant til at købe mange cremer og bruge en masse penge på skønhedsbehandlinger for at få en tonet og fast figur.

Og så? Betyder det at det er nok bare at spise fra denne liste af frugt? Ikke rigtigt. I virkeligheden betyder det at du skal opretholde en balanceret kost og øge dit indtag af alle de fødevarer, der forsyner dig med kollagen og andre næringsstoffer, som er nødvendige for huden hele livet igennem.

Enhver hjælp er god og dine ansigtscremer kan fortsætte med at kunne anvendes. Men for at øge deres virkning er det nødvendigt, at du “fodrer din hud” indefra. Og det er her, disse frugter dukker op som dine bedste allierede dag ud og dag ind.

1. Du kan styrke din hud med C-vitamin, som findes i appelsiner

Appelsin

Hvilken frugt indeholder mest C-vitamin til at styrke din hud? Appelsiner De er også velegnet til at blive spist hver morgen sammen med et glas varmt vand med citron, som er ideelt til at rense din krop for toxiner og få et godt tilskud af vitaminer og antioxidanter.

C-vitamin, som er til stede i appelsiner og citroner er den ultimative anti-aging-ingrediens. Takket være det, kan din krop bedre absorbere jern og calcium. Det eneste problem er, at det er opløseligt, dvs. C-vitamin opløses i vand, som derefter kan gå tabt ved vandladning og derfor skal vi løbende forny det.

C-vitamin er også en pragtfuld antioxidant, som er i stand til at t age sig af vores cellers DNA og beskytte os imod de frygtede frie radikaler, der rynker vores hud, og hjælper til med at forebygge tegn på aldring og også fremme dannelsen af kollagen.

På hvilke måder kan vi drage fordel af appelsiner?

 1. Spise en appelsin med honning hver dag

Du kan begynde dagen med et glas varmt vand med citron, men midt på dagen til din frokost, ville det være godt at spise en naturlig skrællet appelsin, skåret i stykker med en lille smule honning.

 1. Toningsmiddel lavet af appelsinskal

Ingredienser

 • Skræl fra 3 appelsiner
 • 1 liter vand.

Tilberedning

 • Denne tonic er vidunderlig til at styrke din hud men hvordan skal vi fremstille den? Det er så let som at tage skræl fra tre appelsiner og koge dem i en liter vand, indtil de er godt kogt, i mindst 20 minutter.
 • Efter denne tid er gået slukkes for varmen og lad dem stå i en time. Si derefter indholdet og hæld dette tonings vand i en glasflaske og opbevar den i køleskabet.
 • Du bør anvende dette friske appelsinvand på dit ansigt tre gange dagligt, med en vatpude. Ren, ton og styrk din hud. Lad det blive på hele dagen, der er ingen grund til at vaske dit ansigt eller fjerne dette appelsinvand. Du kan bruge det til dit ansigt eller enhver del af din krop, som du ønsker at styrke, såsom lår eller maven.

2. Acetylsalicylsyre (aspirin) fra druer, kirsebær og avocado

druer

Hvis du bliver vant til regelmæssigt at spise disse typer af frugt, som er rige på acetylsalicylsyre, vil du se, hvordan din huds skønhed og toning stiger dag for dag. Du kan spise dem i deres naturlige form, i juice eller også drage fordel af deres egenskaber ved hjælp af hjemmelavede cremer.

Men hvad er  de frugter, som har mest acetylsalicylsyre? Vær opmærksom på følgende, så de aldrig mangler i din daglige kost:

 • Avocadoer:
 • Røde druer (disse har mere garvesyre, og derfor flere antioxidanter til at hjælpe din hud).
 • Kirsebær
 • Mandariner

Hvordan kan vi udnytte de fleste fordele fra disse frugter, som er rige på acetylsalicylsyre?

avocado
 • Inddrag røde druer i din morgenmad, og husk altid at spise dem med deres skind på, da det er der, du finder de fleste fordele.
 • Spis kirsebær når du kan og når det er sæson for dem. Det er tilstrækkeligt spise bare 10 om dagen, efter frokost. Ud over at styrke din hud, er de kendt for at hjælpe med at behandle gigtsmerter.
 • Saften fra mandariner er ideel midt på dagen. Drik det friskpresset.
 • Avocado er fantastisk til din hud, men da de har et højt kalorieindhold, vil det være bedst ikke at spise mere end en halv avocado dagligt. Du kan også tilberede ansigtsmasker af avocado, som vil give fasthed i din hud, som vi har talt om i andre

3. Jordbær og vandmelon, stimulerer kollagen og styrke din hud

Vandmelon2

Kollagen er et protein, som kun kan fås fra animalske kilder. Men der er mange fødevarer, der kan hjælpe vores krop til at producere den, og som stimulerer dens dannelse. Du kan spise oksekød og svinekød, du kan spise fisk eller selv lave en dessert, med det altid rigtige gelatine. Du kan også drage fordel af to frugter, der vil hjælpe dig med at styrke din hud på grund af deres høje indhold af antioxidanter, vand og vitaminer:

Hvordan kan du udnytte fordelene af vandmelon og jordbær?

Vandmelon3
 • Når det er sæson for jordbær og vandmelon, så tøv ikke med at spise dem i deres naturlige form eller i lækre smoothies. Disse frugter optræder som medvirkende i produktionen af kollagen og desuden, vil de hjælpe med at fugte din hud, på grund af deres høje procentdel af vand. Nyd dem så ofte som muligt.
Det kan interessere dig ...
De 10 bedste hjemmelavede behandlinger mod tør hud
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De 10 bedste hjemmelavede behandlinger mod tør hud

Vidste du, at du ikke behøver dyre cremer for at slippe af med tør hud? Svaret kunne være i dit køkkenskab, med disse hjemmelavede behandlinger mod...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Zapata, P., Valverde, J. M., Guillén, F., Bailén, G., Castillo, S., Martínez-Romero, D., … & Serrano, M. (2005). Actividad antioxidante en diferentes frutos habituales en la dieta mediterránea. Dept. Tecnología de Alimentos. España, Universidad Miguel Hernández.
 • Coronado, M., Vega y León, S., Gutiérrez, R., Vázquez, M., & Radilla, C. (2015). Antioxidantes: perspectiva actual para la salud humana. Revista chilena de nutrición42(2), 206-212.
 • Arbelaiz Sarasola, A. (2016). Evaluación farmacológica de distintos extractos de los rabos de cereza (Prunus avium L.) (Doctoral dissertation).

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.