Opskrift på chokolade- og hasselnøddecreme

Det er nemt at tilberede en lækker chokolade- og hasselnøddecreme til lejlighedsvis brug. Få mere at vide her.
Opskrift på chokolade- og hasselnøddecreme

Sidste ændring: 11 maj, 2023

Chokoladecreme er en af de mest populære desserter i verden. Der er forskellige måder at tilberede den på, selv om de hjemmelavede altid er dem, der giver de bedste organoleptiske resultater. Det er dog tilrådeligt at vælge opskrifter med færre tilsatte sukkerarter for at reducere denne desserts metaboliske påvirkning. Her er et godt twist på denne opskrift: Chokolade- og hasselnøddecreme.

Husk på, at det ikke er noget problem at inkludere desserter med sukker i kosten fra tid til anden, så længe kosten generelt er varieret og afbalanceret. Det er bedst at prioritere tilstedeværelsen af frugt og fermenterede mejeriprodukter efter hovedmåltiderne, men du kan godt skifte det ud med nogle søde sager af og til, uden at det er skadeligt.

Ingredienser til chokolade- og hasselnøddecreme

Hvis du vil tilberede en lækker chokolade- og hasselnøddecreme, skal du bruge følgende ingredienser:

Chokolade- og hasselnøddecreme

Denne chokolade- og hasselnøddecreme kan indgå i kosten sporadisk.

Fremgangsmåde til at lave chokolade- og hasselnøddecreme

 1. Opløs majsstivelsen i 50 milliliter mælk for at tykne cremen.
 2. Varm derefter de resterende 700 milliliter mælk op i en gryde og smelt den hakkede mørke chokolade i den.
 3. Når chokoladen er smeltet og godt blandet med mælken, tilsættes de 5 spiseskefulde sukker og kakaopulveret. Kog ved middelvarme, indtil det kommer i kog.
 4. Tilsæt majsstivelsen, der er opløst i mælken, under konstant omrøring.
 5. Kog i et minut, og tag gryden af varmen. Blandingen skal efterhånden få en tykkere konsistens.
 6. Rist samtidig de hakkede hasselnødder på en pande uden olie eller andre former for fedtstof. Når de har fået farve, kommes de i gryden sammen med cremen.
 7. Det eneste, der er tilbage, er at piske fløden med resten af sukkeret og blande den med indholdet i gryden.
 8. Til sidst fordeles dessertportionerne i individuelle glas og stilles i køleskabet. De skal være godt afkølet inden servering.
 9. Serveres med mynteblade og æbleskiver.

Fordele ved kakao

Udforsk fordelene ved en af hovedingredienserne i denne opskrift på creme, nemlig kakao. Det er en plantebaseret fødevare, der spises i hele verden, og som kan have positive virkninger på dit helbred.

Reducerer blodtrykket

Ifølge forskning offentliggjort i tidsskriftet The Cochrane Database of Systematic Reviews kan regelmæssig indtagelse af kakao føre til en reduktion af blodtrykket. Ændringen af denne fysiologiske parameter er forbundet med beskyttelse mod udviklingen af komplekse kardiovaskulære sygdomme.

Det er vigtigt at bemærke, at der findes andre måder at udøve effektiv kontrol over blodtrykket på. Disse omfatter regelmæssig fysisk aktivitet og undgåelse af stressende situationer. Den følelsesmæssige tilstand kan have en afgørende indflydelse på kroppens sundhed ved at øge dispositionen til mange sygdomme.

Hvid chokoladecreme

Kan hjælpe med at forebygge aldring

Kakao skiller sig ud ved sit indhold af fytokemikalier. Disse forbindelser udøver en antioxidant virkning. Det vil sige, at de neutraliserer dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Clinical Interventions in Aging er denne mekanisme med til at forsinke forekomsten af aldringstegn.

Forbedrer den mentale sundhed

En af de fødevarer, der påvirker humøret, er kakao. Indtagelse af kakao er relateret til syntesen af neurotransmittere, der er forbundet med lykke, hvilket ville reducere risikoen for at lide af depression. Dette fremgår af forskning offentliggjort i tidsskriftet Depress and Anxiety. Dataene er dog ikke entydige, og derfor ville flere undersøgelser være nødvendige.

Desuden skal vi være forsigtige. Selv om det er rigtigt, at kakao har en positiv effekt på den mentale sundhed, kan industrichokolade have den modsatte effekt. De har en for høj koncentration af simple sukkerarter, elementer med inflammatoriske egenskaber, der kan ændre centralnervesystemets funktion på mellemlang sigt.

Du er måske også interesseret i: Sukkerfrie desserter, du bør prøve

Tilbered chokolade- og hasselnøddecreme nemt derhjemme

Som du har set, er det virkelig nemt at tilberede chokolade- og hasselnøddecreme derhjemme. Opskriften er hurtigt udført, og resultatet er spektakulært. Den er perfekt til at overraske gæster eller til at nyde på en særlig dag. Husk, at du kan udskifte hasselnødderne med en anden type nødder, hvis du foretrækker det, f.eks. mandler.

Afslutningsvis skal du altid huske på, at for at forbedre dit helbred er det vigtigt at holde tilstedeværelsen af simple sukkerarter i din kost under kontrol. Det er helt i orden, hvis de forekommer fra tid til anden i din kost, men som en generel regel er det nødvendigt at prioritere forbruget af friske fødevarer med høj næringstæthed. Regelmæssig motion vil også være nødvendig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ried, K., Sullivan, T. R., Fakler, P., Frank, O. R., & Stocks, N. P. (2012). Effect of cocoa on blood pressure. The Cochrane database of systematic reviews, (8), CD008893. https://doi.org/10.1002/14651858.CD008893.pub2
 • Liguori, I., Russo, G., Curcio, F., Bulli, G., Aran, L., Della-Morte, D., Gargiulo, G., Testa, G., Cacciatore, F., Bonaduce, D., & Abete, P. (2018). Oxidative stress, aging, and diseases. Clinical interventions in aging13, 757–772. https://doi.org/10.2147/CIA.S158513
 • Jackson, S. E., Smith, L., Firth, J., Grabovac, I., Soysal, P., Koyanagi, A., Hu, L., Stubbs, B., Demurtas, J., Veronese, N., Zhu, X., & Yang, L. (2019). Is there a relationship between chocolate consumption and symptoms of depression? A cross-sectional survey of 13,626 US adults. Depression and anxiety36(10), 987–995. https://doi.org/10.1002/da.22950

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.