Opskrift på jordbær Romanoff: En anderledes dessert med jordbær

Hvis du kan lide desserter, må du ikke gå glip af denne opskrift på jordbær Romanoff. Dens organoleptiske egenskaber er fremragende, og den giver også antioxidanter af høj kvalitet.
Opskrift på jordbær Romanoff: En anderledes dessert med jordbær
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 19 september, 2022

Denne opskrift på jordbær Romanoff er udsøgt og perfekt til at nyde som dessert eller til at overraske gæsterne ved en særlig lejlighed. Den er enkel at tilberede, og vi viser dig, hvordan du laver den trin for trin.

Den har også et betydeligt indhold af essentielle næringsstoffer, og vi kan fremhæve dens indhold af antioxidanter af god kvalitet. Derfor kan den indgå i en sund kost.

Tilbered jordbær Romanoff derhjemme

Før vi går i gang, er det vigtigt at bemærke, at tilstedeværelsen af frugt er vigtig for at sikre kroppens korrekte funktion. Det er naturligvis tilrådeligt at bruge dem, der er i sæson, fordi deres organoleptiske og ernæringsmæssige egenskaber er overlegne, og de vil give en god mængde vitaminer og mineraler.

Jordbær i hjerteskål

Få det bedste ud af jordbær, når de er i sæson, og tilbered denne lækre opskrift.

Ingredienser

Hvis du vil tilberede en lækker jordbær Romanoff, skal du bruge følgende ingredienser:

 • 900 gram jordbær
 • 80 milliliter friskpresset appelsinsaft
 • 60 milliliter Cointreau
 • 400 ml meget kold piskefløde
 • 50 gram sukker
 • 5 milliliter vaniljeessens
 • 120 g creme fraiche eller græsk yoghurt
 • Frisk mynte

Hvis desserten skal serveres for børn, skal du naturligvis fjerne alkoholholdige drikkevarer fra ingredienserne.

Fremgangsmåde

 1. Skyl og tør jordbærrene godt, og skær dem derefter ud som ønsket. Det er vigtigt at sikre, at stykkerne ikke er for små.
 2. Kom jordbærrene i en skål og tilsæt appelsinsaft sammen med likør. Det er også muligt at tilsætte en lille smule Modena-eddike for at få jordbærrene til at frigive al deres saft, selv om dette trin er valgfrit.
 3. Dæk skålen til, og lad den stå i køleskabet i et par timer, mens du rører rundt fra tid til anden.
 4. Tag jordbærrene ud af køleskabet, lidt før du pisker fløden, så de ikke er for kolde.
 5. Pisk derefter fløden, indtil den er tyk.
 6. Her tilsættes sukker og vanilje, og der piskes videre, indtil cremen er halvt pisket.
 7. Til sidst tilsættes creme fraiche eller yoghurt til den piskede fløde, og der piskes videre, indtil ingredienserne er godt blandet.
 8. Afslut ved at lægge jordbærrene med fløden i et glas og pynt med frisk eller hakket mynte.

Fordelene ved at spise jordbær

Jordbær i en lille skål

Jordbær Romanoff kan indgå sporadisk i en afbalanceret kost.

Vi kan ikke runde af uden at henvise til de vigtigste fordele ved jordbær for vores sundhed. Denne frugt skiller sig ud for sit høje indhold af C-vitamin. Dette er et næringsstof, som har vist sig at forbedre immunfunktionen og dermed reducere risikoen for at udvikle infektionssygdomme.

På den anden side er det værd at nævne deres indhold af antioxidanter. Disse stoffer neutraliserer dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv. Denne mekanisme er relateret til en lavere forekomst af kroniske sygdomme på mellemlang sigt, ifølge en undersøgelse offentliggjort i European Journal of Medicinal Chemistry.

Afslutningsvis er jordbær også en kilde til fibre, som er et element, der forbedrer fordøjelses- og tarmkanalens funktion og forebygger forstoppelse, ifølge forskning offentliggjort i Nature Reviews.

Du er måske også interesseret i: 8 fordele ved jordbær for din sundhed

Nyd vores lækre opskrift på jordbær Romanoff

Som du har set, er det ekstremt nemt at lave jordbær Romanoff derhjemme. Husk på, at ernæringseksperter anbefaler at indtage mindst 3 portioner frugt og grøntsager om dagen og op til 5 portioner for at forbedre virkningerne på kroppen.

På denne måde kan du forhindre udviklingen af mange kroniske og komplekse sygdomme i årenes løb. For at gøre dette vil det dog også være vigtigt at fremme andre gode livsstilsvaner.

Det kan interessere dig ...
Sukkerfri jordbærkage med flødeskum
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sukkerfri jordbærkage med flødeskum

Jordbærkage er en favorit. Desværre er dem, man kan købe i butikkerne ofte fyldt med kunstige sødestoffer. Få her en opskrift på sukkerfri jordbærk...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.