Opskrift på vegansk creme caramel, der er ideel til hele familien

Vi vil vise dig, hvordan du laver en udsøgt vegansk creme caramel uden æg eller mælk, men med en stor smag og en fremragende konsistens.
Opskrift på vegansk creme caramel, der er ideel til hele familien
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 11 september, 2023

Det er meget enkelt at tilberede en vegansk creme caramel. Du behøver kun få ingredienser for at nyde en af de lækreste desserter, der findes. Desuden kan sukker erstattes af sødemiddel for at reducere kalorierne og dessertens indvirkning på stofskiftet.

Hvordan tilberedes en vegansk creme caramel?

Før vi begynder, er det nødvendigt at understrege, at fermenterede mejeriprodukter og frugter bør være de mest almindelige desserter. Hvis du vil erstatte sukker med et sødemiddel, skal du huske at prioritere stevia.

Vegetabilske drikkevarer er meget vigtige, men sørg for, at de ikke indeholder tilsat sukker. For at gøre dette skal du tjekke mærkningen og ingredienslisten. Her fortæller vi dig, hvordan du laver denne ret.

Vegansk creme caramel

Lav en budding uden mælk og æg. Det er nemt og lækkert!

Ingredienser

Hvis du vil tilberede en udsøgt vegansk creme caramel, skal du bruge følgende produkter:

Fremgangsmåde

 1. Kom sukkeret i en skål sammen med majsstivelsen og rør det godt sammen.
 2. Bland derefter kikærtemel og vand sammen og bland det med blandingen fra trin 1, indtil der opnås et glat resultat. Den skal blive tykkere efterhånden. Der kan komme en smule skum ud, men det er normalt.
 3. Kom samtidig sojamælken i en gryde sammen med vaniljeessens, kanel og citronskal. Varm op, indtil det kommer i kog, og lad det tykne.
 4. Når det begynder at koge, tilsættes den tidligere blanding og agar agar, og der røres hele tiden for at undgå, at det brænder på eller klistrer. Du skal koge det i ca. 5 minutter.
 5. Når du tager gryden af varmen, tilsættes margarinen, og du fortsætter med at blande det hele godt, så ingredienserne er godt blandet.
 6. Det er tid til at forberede karamellen. Det gør du ved at komme sukkeret i en gryde med lidt vand og varme det op, indtil det får en brun farve og en halvtyk konsistens.
 7. Kom karamellen i en eller flere beholdere, og sørg for, at det kommer helt ud til kanterne.
 8. Ovenpå tilsættes den tilberedte creme-caramelblanding, og desserten sættes i køleskabet i ca. to timer.
 9. Efter denne tid kan den tages ud af formen og nydes.
Caramelbudding

En vegansk creme caramel – er du klar til at lave den?

Overvejelser om vegansk creme caramel

Denne veganske creme caramel er en opskrift, der ikke er særlig velegnet til personer, der har diabetes eller en stofskiftesygdom. I disse tilfælde er det tilrådeligt at begrænse indtaget af simpelt sukker så meget som muligt, ifølge en undersøgelse offentliggjort i Advances in Nutrition.

Det skal også bemærkes, at de fedtstoffer, der ofte anvendes i tilberedningen af veganske opskrifter, ikke er af høj kvalitet. Margariner er f.eks. ikke andet end fedtsyrer, der har gennemgået en industriel hydrogeneringsproces for at opnå en fast tilstand.

Tilbered vegansk creme caramel derhjemme

Som du har set, er det nemt at tilberede vegansk creme caramel derhjemme. Du behøver kun få ingredienser og tid for at opnå et udsøgt resultat med hensyn til smag. Det skal naturligvis indgå i forbindelse med en afbalanceret og varieret kost. På den måde kan den nydes maksimalt uden at give sundhedsproblemer i årenes løb.

Husk afslutningsvis, at veganske diæter ofte mangler protein. For at undgå denne ulempe bør du kombinere flere forskellige fødevarer med et højt indhold af disse næringsstoffer. På denne måde kan begrænsningerne med hensyn til fordøjelighed og mangel på essentielle aminosyrer overvindes.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Plaza-Diaz, J., Pastor-Villaescusa, B., Rueda-Robles, A., Abadia-Molina, F., & Ruiz-Ojeda, F. J. (2020). Plausible Biological Interactions of Low- and Non-Calorie Sweeteners with the Intestinal Microbiota: An Update of Recent Studies. Nutrients12(4), 1153. https://doi.org/10.3390/nu12041153
 • Johnson, R. J., Sánchez-Lozada, L. G., Andrews, P., & Lanaspa, M. A. (2017). Perspective: A Historical and Scientific Perspective of Sugar and Its Relation with Obesity and Diabetes. Advances in nutrition (Bethesda, Md.)8(3), 412–422. https://doi.org/10.3945/an.116.014654
 • Islam, M. A., Amin, M. N., Siddiqui, S. A., Hossain, M. P., Sultana, F., & Kabir, M. R. (2019). Trans fatty acids and lipid profile: A serious risk factor to cardiovascular disease, cancer and diabetes. Diabetes & metabolic syndrome13(2), 1643–1647. https://doi.org/10.1016/j.dsx.2019.03.033

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.