Udrensende vand med æble og kanel til at øge stofskiftet

Vi kan drage fordel af naturlige og hjemmelavede drikkevarer, såsom æble- og kanelvand, for at begynde at reducere vores forbrug af industrielle drikkevarer, som ikke er gavnlige for vores helbred.
Udrensende vand med æble og kanel til at øge stofskiftet

Sidste ændring: 26 august, 2022

Denne drik med æble og kanel anbefales til at øge stofskiftet og fremme vægttab.

Det er dog vigtigt at bemærke, at sådanne drikkevarer ikke er en erstatning for hovedmåltider, men en mulighed for at hydrere på en sund måde. På denne måde undgår vi at falde i fælden med at indtage industrielle drikkevarer, som indeholder store mængder sukker og natrium.

Vi kan smage vandet til med nogle naturlige ingredienser (såsom blandt andet citron, kanel eller appelsin) og også give nogle ekstra næringsstoffer. Blandingen af æble og kanel er en mulighed, men der er mange andre kombinationer, som vi kan prøve.

Hvad ville fordelene ved dette udrensende vand være

Denne type drik er en form for aromatiseret vand, hvor man har valgt to ingredienser: Kanel og æble.

 • Kanel er et almindeligt anvendt krydderi, der er meget aromatisk og behageligt i smagen. Det kombinerer sig meget godt med fødevarer som æbler og kan endda forstærke deres sødme, hvilket får os til at tro, at vi indtager en drik med en sødere smag, end den faktisk har.
 • Æble er en frugt, der også har en god aroma og en let sødlig smag. Hvis man vælger den røde sort, vil dette være endnu mere mærkbart.
 • Begge ingredienser har komponenter, der er gavnlige for sundheden (vitaminer, mineraler, antioxidanter).

Kombinationen af røde æbler og kanel er sød, hvilket er perfekt til personer med en sød tand. På den anden side er blandingen af f.eks. grønt æble og citron perfekt til dem, der kan lide mere forfriskende drikkevarer.

Uanset om vi vælger Royal Gala, Fuji, Red Delicious, Autumn Glory eller en anden sort: Sandheden er, at så længe frugten er rød, vil drikken være sød.

Bidrag fra æbler

Et rødt æble

Æbler i alle deres sorter kan, ud over at blive nydt naturligt, indgå i hundredvis af opskrifter, både rå og kogte.

Når du tilbereder udrensende vand, er det bedst at vælge den røde sort, da den har en tendens til at give en sødere smag. Hvis vi på den anden side foretrækker en mere syrlig smag, er den bedste løsning grønne æbler. Uanset hvad skal vi huske på, at æbledrikke generelt har en tendens til at være søde.

Æbler er en god kilde til fibre, som støtter fordøjelsen, forhindrer forstoppelse og hjælper med at sikre en korrekt optagelse af næringsstoffer.

Ifølge data fra den spanske ernæringsfond (FEN) indeholder denne frugt en vis mængde kalium og C-vitamin samt flavonoider, procyanidiner og organiske syrer.

Desuden indeholder denne frugt ifølge LiveScience-eksperter også (om end i mindre grad) A-vitamin, calcium og jern.

Da den indeholder A- og C-vitamin, som har en antioxidant virkning, mener eksperterne, at indtagelse af denne frugt kan bidrage til at minimere virkningen af frie radikaler.

Kanel

Stødt kanel

Vand med kanel kan bidrage til at dæmpe madtrangen. Desuden bidrager det til en sund vægt.

Dette berømte krydderi er blevet brugt i gastronomien på grund af sin særlige smag og aroma. Men ud over det angiver FEN-eksperter, at det er en naturlig kilde til protein, jern, calcium, zink, selen, vitamin B6 og C, fenoler og aldehyder.

Kanel har antidiabetiske, antiinflammatoriske og antioxidant egenskaber, der kan bidrage til hele kroppens sundhed og især til regulering af blodsukker og kropstemperatur.

Det anses, at indtagelsen af kanel kan bidrage til at øge stofskiftet og dermed fremme vægttab.

Opdag mere om dette vidunderlige krydderi her: Sådan kan du behandle dårlig ånde med kanel

Opskrift på vand med æble og kanel

Hvis du gerne vil prøve vores udrensende vand med æble og kanel for at begynde at tilføje velvære samtidig med at du når din idealvægt, er opskriften her.

Ingredienser

 • 1 liter vand
 • 1 rødt (eller grønt) æble
 • Saft af 1 citron
 • Kanelstang (1 eller 2, efter smag)

Fremgangsmåde

 • Varm 1 liter vand op. Det er ikke nødvendigt at koge det.
 • Når det er varmt, hældes det i en kande. Tilsæt kanelstangen og et rødt (eller grønt) æble skåret i tern.
 • Dæk det til i 10 minutter og sæt det i køleskabet.
 • Efter ca. to timer, når drikken er kold, tilsættes lidt citronsaft og serveres i den mængde, du vil drikke.
 • Hvis du ikke ønsker at opvarme vandet, kan du tilberede det med koldt vand, men du skal lade det stå natten over, så ingrediensernes næringsstoffer frigives i væsken.
Vand med æble og kanel

Nyd blandingen af æble og kanel

Husk, at denne drik kan være et godt supplement i din hverdag. Så længe du indtager den med måde inden for rammerne af en sund livsstil.

Bemærk, at da den indeholder kanel, vil det være tilrådeligt at konsultere din læge, før du begynder at tage den. For dette krydderi er kontraindiceret i nogle tilfælde.

Det kan interessere dig ...
Kanelvand med æble og citron til vægttab: Så sundt!
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Kanelvand med æble og citron til vægttab: Så sundt!

Denne opskrift med kanelvand er fyldt med utrolige egenskaber, der kan forbedre dit vægttab. Læs mere om opskriften og dens fordele her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.