2 opskrifter på mexicanske søde tamales

Mexicanske søde tamales er nemme at lave og er en dessert med forskelligt fyld, som vil behage næsten alle. Få to opskrifter her.
2 opskrifter på mexicanske søde tamales

Sidste ændring: 18 maj, 2023

Tamales er en mexicansk dessert, der kan fyldes med forskellige ingredienser for at opnå utrolige smagsoplevelser. Det er en ret, der spises af næsten alle i Mexico, selv om den bør spises med måde. Typisk indeholder tamales en betydelig mængde simpelt sukker, som kan være skadeligt for stillesiddende mennesker, hvis det indtages i overskud. Find ud af, hvordan du laver mexicanske søde tamales her!

Det er godt at huske på, at desserter har en plads i en afbalanceret kost. Det gælder om at sørge for, at man ikke spiser dem for ofte. Det er også bedst at tilberede dem hjemme i stedet for at vælge industrielle varianter, der kan indeholde transfedt og tilsætningsstoffer af dårlig kvalitet, som direkte påvirker menneskekroppens funktion.

Mexicanske søde tamales med nutella

Det er selvfølgelig også muligt at tilberede hasselnøddecremen hjemme, men det vil tage meget længere tid. Hvis du vælger det industrielle produkt, skal du sørge for at købe en variant, der ikke indeholder transfedtsyrer. Disse har vist sig at øge niveauet af inflammation i kroppen.

Ingredienser

 • 500 gram majsmel
 • 1,2 dl kondenseret mælk
 • 1 teskefuld bagepulver
 • 1,2 dl varm mælk
 • 400 gram nutella
 • 1 knivspids salt
 • 200 gram smør
 • 30 majsblade
Brød med nutella

Tamales med nutella er en lækker snack, som du nemt kan tilberede derhjemme.

Fremgangsmåde

 1. Læg majsbladene i blød i varmt vand for at gøre dem bløde. Det kan tage mellem 15 og 30 minutter.
 2. For at lave dejen til tamales med nutella blandes majsmel, bagepulver og smør i en skål.
 3. Tilsæt kondenseret mælk og varm mælk, og rør godt rundt.
 4. Når dejens konsistens er jævn, kommes nutellaen i den sammen med en knivspids salt. Resultatet skal være let fugtigt.
 5. For at forme tamales lægges en portion dej på majsbladet, hvorefter den pakkes ind og lukkes godt.
 6. Læg hver af disse elementer i en dampkoger, og dæk dem til med de resterende majsblade eller et fugtigt klæde. Lad dem koge i en time. Efter denne tid er de klar til at blive nydt.

Endnu en god opskrift til dig: En opskrift på traditionelt mexicansk majsbrød

Søde tamales med dulce de leche

Et eksempel på søde tamales

Det er muligt at lave tamales med dulce de leche (karamelliseret mælk) med forskellige smagsvarianter. Du kan endda bruge frugtfarve til at give dem et ekstra strejf af farve. I dette tilfælde er sukkerindholdet dog højt.

Derfor bør personer med diabetes være meget forsigtige. Når man lider af denne sygdom, er det normalt en god idé at begrænse kulhydratindtaget, ifølge en undersøgelse offentliggjort i Nutrients.

Simpelt sukker kan dog indgå i kosten hos raske mennesker på ad hoc-basis. I tilfælde af regelmæssig træning kan dette næringsstof bidrage til muskelgenopretning. Der er beviser for, at dets forbrug sammen med en vis mængde protein kan stimulere muskelglykogensyntesen.

Ingredienser

 • 500 gram majsmel
 • 1 spiseskefuld bagepulver
 • 1 spiseskefuld salt
 • 250 gram smør
 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 50 gram sukker
 • 100 milliliter mælk
 • 2 dråber rød frugtfarve
 • Majsblade
 • Rosiner

Fremgangsmåde

 1. Pisk smørret, indtil konsistensen bliver cremet. Det kan tage ca. 10-15 minutter.
 2. Bland samtidig de tørre ingredienser, dvs. majsmel, bagepulver, sukker og salt.
 3. Læg majsbladene i blød i en skål med varmt vand i ca. 15 minutter.
 4. Når smørret er klar, tilsættes de tørre ingredienser. Bland det.
 5. Tilsæt mælk og kondenseret mælk. Sørg for, at alle ingredienserne er rørt ordentligt i. Det eneste, der er tilbage, er at farve dejen med den røde farve.
 6. Nu er det tid til at forme dine tamales. For at gøre dette skal du lægge noget af dejen på majsbladene. Du kan også tilføje nogle rosiner.
 7. Når de er samlet, skal du lægge dem i en dampkoger og koge dem i en time ved svag varme. Efter den tid er de klar til at blive spist.

Du er måske også interesseret i: Lækre hjemmelavede dulce de leche donuts

Tilbered mexicanske søde tamales derhjemme på denne nemme måde

Som du har set, er det ikke svært at tilberede mexicanske søde tamales derhjemme. De er en sød og meget velsmagende dessert, der vil behage næsten alle. Desuden er fyldet varieret, så opskriften kan tilpasses, så der kan laves forskellige varianter efter forbrugerens smag.

Husk som det sidste, at det er vigtigt at moderere tilstedeværelsen af simple sukkerarter i kosten. Det er tilrådeligt at prioritere indtaget af komplekse kulhydrater og kvalitetsproteiner og -fedtstoffer. På denne måde kan mange komplekse og metaboliske sygdomme forebygges.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Valenzuela, C. A., Baker, E. J., Miles, E. A., & Calder, P. C. (2019). Eighteen‑carbon trans fatty acids and inflammation in the context of atherosclerosis. Progress in lipid research76, 101009. https://doi.org/10.1016/j.plipres.2019.101009
 • Ojo O. (2019). Dietary Intake and Type 2 Diabetes. Nutrients11(9), 2177. https://doi.org/10.3390/nu11092177
 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.