Sådan slipper du af med røde og hvide strækmærker

Du vil opnå de bedste resultater hvis du begynder behandlingen lige efter at strækmærkerne er opstået, imens de stadig er røde.
Sådan slipper du af med røde og hvide strækmærker

Sidste ændring: 13 oktober, 2018

Der findes få ting der er ligeså irriterende som røde og hvide strækmærker på huden. Vægtændringer eller hormonel ubalance er som regel hovedårsagerne til disse mærker. Hvordan kan du slippe af med dem? Nogle henvender sig til plastikkirurgi, men denne dyre metode er ikke en mulighed alle har.

Disse simple opskrifter, som kan udføres i hjemmet, er naturlige tips som kan hjælpe med at formindske strækmærker. De vil ikke slippe af med dem totalt – det bør du være klar over fra starten – men de vil fremstå glattere og mindre synlige. Vil du gerne vide mere om disse simple tips?

1. Hjemmeopskrifter til røde strækmærker

Røde strækmærker er nyopståede strækmærker. Med andre ord, er de stadig i den ”betændte” fase. De kan opstå på dine arme, ben, numse eller mave, og vil næsten med garanti opstå under en graviditet. Betændelsesprocessen kan vare i op til et par måneder imens kroppen sender blod til de påvirkede områder, og herved intensificerer udseendet på strækmærkerne.

Henover tiden begynder disse mærke at danne ar og bliver hvide. Er det muligt at slippe af med disse grimme mærker? Du vil få de bedste resultater hvis du begynder behandlingen så snart strækmærkerne opstår, imens de stadig er røde. Det er værd at forsøge, så tjek de følgende tips omkring hvad du kan gøre ved dine strækmærker.

1. Simpel sukkerpeeling

Denne her er virkelig let. For at lave denne peeling, har du blot brug for en spiseskefuld sukker (20 gram). Hop i badet og gør din hud våd. Gnid herefter sukkeret på det område hvor du har strækmærker. Du bør gøre dette via en blid massage, men sørg for at få din cirkulation i gang i dette område. Denne behandling vil hjælpe med at reducere betændelse i området hvor du har strækmærker.

2. Aloe, kartoffel og æg behandling

Du har brug for følgende ingredienser:

  • En kartoffel, skraldet og skåret i skiver.
  • Gele fra en aloe vera plante (30 gram).
  • En æggehvide.

Denne simple behandling henvender sig til reduktion af betændelse i de områder med røde strækmærker ved at nære den beskadigede hud, og stimulere healingen med aloe vera. Du er sikkert allerede bekendt med det faktum at aloe vera har masser af fantastiske egenskaber til behandling af alle mulige slags hudproblemer, og det at reducere udseendet på strækmærker er et af dets mange fordele.

Start med at fjerne massen inde i aloe vera planten. Placer det i en glas skål og tilføj æggehviden. Søb herefter hver skive kartoffel i blandingen, og påfør herefter kartoffelskiverne på de områder hvor der er strækmærker. Tag et kig på din krop for at finde ud af hvor mange kartoffelskiver du har brug for. Lad dem sidde i omkring 15 minutter, og tag herefter er bad. dette er en yderst effektiv behandling.

2. Behandlinger til hvide strækmærker

Straekmaerker

Hvide strækmærker er strækmærker som allerede har fået ar, hvilket betyder at de er sværere at slippe af med. Du kan dog gøre dem mindre synlige ved at anvende disse simple opskrifter. Derfor er det meget vigtigt at begynde behandlingen i de tidlige stadier, imens strækmærkerne stadig er røde. Vær opmærksom på dette!

Nu vil vi tage et kig på nogle opskrifter til de hvide strækmærker.

Behandling til at formindske hvide strækmærker

  • 50 gram aloe vera.
  • 20 ml ekstra jomfru olivenolie.
  • 3 dråber E-vitamin.

Hvordan tilbereder du denne behandling?

  • Denne simple behandling forsøger at nære og reparere din beskadigede hud. Du har helt sikkert brug for nogle E-vitamin dråber for at denne behandling skal være succesfuld. Du kan som regel finde dem på apoteker eller naturlige helsekostbutikker. De virker måske lidt dyre, men E-vitamin kan anvendes til mange ting. Du kan for eksempel tilføje nogle dråber til din neglelak for at gøre dine negle stærkere, eller putte nogle i din balsam for at styrke dit hår.
  • Før det første skal du tage indmaden ud af aloe veraen. Anvend en ske til at fjerne den gennemsigtige gele fra planten. Læg det i en skål, og tilføj olivenolien. Hæld til sidst tre dråber E-vitamin i blandingen, og bland alle ingredienserne sammen. Når du har en jævn blanding, så tag et stykke vat, dyp det i blandingen, og masser det på det område hvor du har hvide skrækmærker.

Du bør gentage denne proces hver nat. Du vil med tiden bemærker, at dine strækmærker er mindre synlige. Prøv det!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.