Sådan holder man et ægteskab lykkeligt

At erkende at være gift betyder ikke at man bliver bundet, men istedet delte friheder. Du bør vide, at op-og nedture er ekstra støtte.  Du skal fremme tolerance og kærlighed. Hvert aspekt spiller en central rolle, hvis man vil holde et ægteskab lykkeligt.
Sådan holder man et ægteskab lykkeligt

Sidste ændring: 31 juli, 2019

De fleste par, der bliver forelskede, bliver gift og håber på at tilbringe resten af ​​deres liv sammen til deres dages ende. Men denne beslutning er ikke enden af ​​vejen, men endnu et skridt i historien om et forhold. I dag kan du finde ud af, hvordan du holder et ægteskab lykkeligt.

Det ville være dejligt for et par at lave sammen i deres ældre år. Forestil dig, at du og din partner er i stand til at elske hinanden ved at tage vare på hinanden og give et eksempel på tillid, respekt, loyalitet og tolerance. Selvfølgelig vil du med kærlighed kunne overvinde enhver hindring, der måtte opstå i et ægteskab, men det er vigtigt at vide hvordan.

Det er vigtigt at dyrke de færdigheder, der er nødvendige for at holde et ægteskab lykkeligt. Det er grundlæggende i livet at gå igennem det, mens du føler lykke i de fleste aspekter, og ægteskabet er en af ​​dem.

Nøglerne til at holde et ægteskab lykkeligt

Kyssende brudepar ønsker at holde deres ægteskab lykkeligt

Desværre er ægteskab ikke en kontrakt, der sikrer, at to personer forholder sig sammen og glade for resten af ​​deres liv. Hvordan sørger man for at holde et ægteskab lykkeligt? Der er nogle generelle nøgleregler, der kan hjælpe dig:

Meddelelse

Begge personer bør vide, hvad hver person kan lide og ikke kan lide. De bør tage et øjeblik til at diskutere enhver situation af fælles interesse og sørg for at lytte til, hvad den anden har at sige.

Tillid er med til at holde et ægteskab lykkeligt

Troværdigheden af ​​en partner er altafgørende for at opretholde et sundt forhold. Et par bør altid være ærlige med hinanden og ikke bedrage den anden. Det kan være et tegn på usikkerhed, hvis I ikke stoler på hinanden, hvilket kan få et ægteskab til at falme væk.

Respekt

I tider med stress og vrede bør du undgå at sige det første, der dig falder ind.  Nogle gange, selvom problemerne kan blive klarlagt, vil skuffelsen fortsætte med at opbygges.  Husk, at I begge to er voksne, og at hvis du forventer respekt, skal du give dem det tilbage.

Uafhængighed

At bruge tid med din partner er vigtigt for at lægge fundamentet for jeres ægteskab. Det betyder imidlertid ikke, at ægtefæller skal miste deres individualitet. Hver person skal have deres egen personlige aktiviter. Det er nødvendigt at lade den anden udleve deres drømme, støtte dem og leve deres eget liv.

Intimitet

Sex er meget vigtigt i ethvert forhold . Undgå ensartethed og udøv nye ting for at få flere dejlige oplevelser. Fortæl din ægtefælle, hvad du kan lide, og hvad du ikke kan lide, og lad aldrig kærlighedsflammerne brænde ud.

Meningen med et ægteskab

intimt ægteskab

Ægteskab repræsenterer en af de dybeste måder at udtrykke kærlighed på. Fænomenet er defineret som en institution, der muliggør oprettelse af et bånd mellem to mennesker, og det anses for at være grundlaget for vores samfund.

Dette er en af ​​de vigtigste virksomheder i en persons liv. Et sted, der kan skabe et miljø, tillid, enhed og sammenhæng mellem et par. Det markerer også starten på en familie.

Fællesskaber med personer i ægteskab har ofte større trivsel med børn, kvinder og mænd, sammenlignet med dem, hvor skilsmissen er høj. Det er ikke blot en personlig præference, men et aspekt af offentligheden og samfundet, både for parret og omgivelserne omkring dem.

Fordele ved at holde et ægteskab lykkeligt

Et godt ægteskab bringer store fordele til parret, både fysisk og psykisk. Samtidig kan det give parret et mere sikkert liv og større seksuel og intim tilfredshed. Blandt fordelene ved at have et godt ægteskab er:

  • Lykkeligt gifte ægetepar har mindre risiko for at få hjerte-kar-sygdomme. Hvis du har en sygdom, kan du regne med støtte fra din partner til at hjælpe dig med at komme dig over sygdm hurtigere.
  • Fysisk kontakt og nærhed mellem to mennesker fører til frigivelse af oxytocin, et hormon, der er i stand til at modvirke virkningerne af stress på kroppen.
  • Mens du er i et harmonisk forhold, fører til en mere holdbar eksistens sammenlignet med andre par, der har et modstridende ægteskab eller mennesker, der lever uden et ægteskab.
  • Det er den ideelle tilstand til at opdrage børn i . Børn, der kommer fra sunde ægteskaber, er mere tilbøjelige til at blive succesfulde som voksne.

Husk på, at lykke ikke er et mål, men en rejse. Det livslange og lykkelige bånd kan blive muligt, men det er vigtigt at lære, hvordan man holder et ægteskab lykkeligt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Kiecolt-Glaser, J. K., & Newton, T. L. (2001). Marriage and health: His and hers. Psychological Bulletin. https://doi.org/10.1037/0033-2909.127.4.472

  • Waite, L. J. (2007). Does Marriage Matter? Demography. https://doi.org/10.2307/2061670

  • Wilson, C. M., & Oswald, A. J. (2005). How does marriage affect physical and psychological health? A survey of the longitudinal evidence. IZA Discussion Paper.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.