Proteinrig kyllingeburger: Prøv opskriften!

Okse-, kylling- og fiskeburgere er sunde, så længe du tilbereder dem derhjemme med kvalitetsingredienser og kun en gang imellem som del af en afbalanceret kost.
Proteinrig kyllingeburger: Prøv opskriften!
Karla Henríquez

Skrevet og kontrolleret af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 26 august, 2022

I denne artikel fokuserer vi på en opskrift på en proteinrig kyllingeburger.

Men hvad er det egentlig, der adskiller den fra dem, der sælges på fastfoodkæder og burgerrestauranter? Svaret på dette spørgsmål vil være nøglen til at forstå et koncept, der sjældent tages i betragtning, når vi spiser mad: Højt proteinindhold.

Det er nødvendigt at vælge alle ingredienserne omhyggeligt for at drage fordel af de næringsstoffer, som den kyllingeburgeropskrift, vi har til dig i dag, indeholder. Med andre ord, kyllingen er hovedingrediensen i denne ret og kan ikke erstattes.

Du har måske hørt, at kylling er rig på proteiner, især den såkaldte “magre” type, som er fyldt med oligomer, der er essentielle for kroppen. Derudover er disse elementer nødvendige, fordi vores kroppe faktisk ikke producerer dem og kun optager dem fra bestemte typer mad.

I betragtning af det dårlige omdømme, som fastfoodburgere har, er det normalt at tænke på hamburgere som junkfood, en overdreven kilde til fedt, dårligt kolesterol og kulhydrater.

Hvad sjældent nævnes er dog, at de sundhedsmæssige egenskaber ved mad afhænger af kvaliteten af ​​de ingredienser, den indeholder, og af størrelsen på de portioner, vi indtager.

Heldigvis er det muligt at få en velsmagende burger, og det er også sundt, så længe burgeren er hjemmelavet og indeholder de bedste proteinholdige ingredienser såsom kylling eller kalkun.

I dag vil vi præsentere en opskrift på en proteinrig kyllingeburger, så du kan lave den derhjemme. Det er enkelt, praktisk og modsætter sig ikke de vigtigste værdier, der skal være til stede i din kost.

Proteinrig kyllingeburger: Om protein

Kyllingeburger med ost

Er enhver proteinkilde passende til denne opskrift?

Svaret på dette spørgsmål er en smule vanskeligt. Hypotetisk, ja. Det vil sige, næsten alle elementer, der findes i naturen, indeholder proteiner. Af denne grund er der mange alternativer til kød, såsom sojabønner eller linser.

På den anden side indeholder ikke alle ingredienser en komplet proteinkilde. Derfor påvirker de ikke alle menneskers kropsfunktioner og ernæring på samme måde. I den forstand er proteiner, der stammer fra dyr, dem, der indeholder alle essentielle og ikke-essentielle aminosyrer, som vores krop har brug for.

Uden alle de aminosyrer, den har brug for, kan kroppen ikke udvikle muskelmasse ordentligt, og den kan ikke udskille kemiske sammensætninger så visse celler fungerer korrekt. At tage kød helt ud af din diæt er ikke nødvendigvis godt og anbefales ikke.

Vær meget forsigtig med at fjerne vigtige fødevarer fra din kost. De bedste måltider er afbalancerede, naturligt farverige og indeholder lidt fra alle madgrupper.

Hvis du skal vælge mellem en type ingrediens, der har et højt proteinindhold, til en hamburger, er det valg, der giver dig de bedste ernæringsresultater, uden tvivl magert kød såsom kylling, kalkun og fisk.

Opskrift på proteinrig kyllingeburger

Ingredienser

  • 1 burgerbolle
  • 1 udbenet kyllingebrystfilet krydret med salt og peber
  • 2 skiver tomat, skyllet
  • Et blad romanosalat, skyllet og foldet
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 skive mozzarellaost
  • 2 skiver syltede agurker
  • 1 spsk ketchup
  • 1 spsk sennep

Forberedelse

Varm først olivenolien i en gryde på medium varme (olivenolie brænder let ved høje temperaturer) og tilsæt kyllingebrystet.

Sænk derefter varmen til et minimum og steg  kyllingen på begge sider. Denne proces vil tage dig i alt ca. 10 minutter.

Læg derefter skiven af mozzarellaost oven på kyllingefileten, lige før du fjerner den fra panden, og vent, indtil den smelter en smule.

Saml derefter kyllingeburgeren, som med andre traditionelle burgere. Smør sennep på brødet, hvis du ønsker det. Læg derefter tomat og salatblade, tilføj kyllingebrystet med osten og syltede agurker. Tilføj ketchup, hvis du ønsker det (endnu bedre kan du lave din egen ketchup fra bunden. Du kan også lave din egen hjemmelavede mayonnaise!).

Velbekomme!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.