8 ting som rå kartoffelsaft kan gøre for din krop

Vidste du, at rå kartoffelsaft kan bekæmpe betændelse, give dig energi og styrke dit immunsystem? Alt du skal gøre, er at indtage det to gange om dagen, for at nyde fordelene ved dette naturmiddel!
8 ting som rå kartoffelsaft kan gøre for din krop

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kartofler er de mest spiste grøntsager i verden, ikke kun på grund af deres alsidighed i køkkenet, men også fordi de er en kilde til mange essentielle næringsstoffer. Så kan du forestille dig alle de ting, som rå kartoffelsaft kan gøre for din krop?

Kartofler består af 75% vand, men de indeholder også stivelse, antioxidanter og alle andre stoffer, der giver dem nogle bemærkelsesværdige egenskaber.

Hvad angår deres kulinariske anvendelser, bliver de normalt tilberedt i supper, som mos, eller i en af ​​de millionvis af forskellige opskrifter, som der findes derude. Men du kan også bruge rå kartoffelsaft som et naturligt remedie til at hjælpe din krop, fordi du koncentrerer alle kartoflens kræfter i en væske.

Faktisk har mange mennesker allerede gjort det til en del af deres kostvaner, fordi det kan være en stor hjælp til forebyggelse og behandling af alle former for sygdomme. Men fordi mange mennesker ikke ved meget om fordelene ved rå kartoffelsaft, deler vi 8 fantastiske anvendelser af dette remedie i denne artikel.

1. Rå kartoffelsaft for din krop: anti-inflammatoriske egenskaber

kvinde med smerter i benene

Naturlig, rå kartoffelsaft indeholder kraftige antiinflammatoriske stoffer, der gør det til et godt naturligt middel til at lindre muskel- og ledsmerter.

At tilføje rå kartoffelsaft til din kost vil hjælpe dig med at håndtere ubalancer i din krops inflammatoriske processer, samt lindre dine smerter.

2. Det stimulerer afgiftning

Antioxidanterne i rå kartoffelsaft hjælper med at stimulere fjernelsen af ​​affald, der har opbygget sig i din lever, tarm og nyrer.

Dets fibre, vitaminer og essentielle mineraler kan forbedre processerne der er ansvarlige for at filtrere toksiner ud af dit blod.

Rå kartoffelsaft er også kolesterolfri og tilskynder god cirkulation i din krop, hvilket er essentielt for at forhindre for tidlig aldring.

3. Det styrker dit immunforsvar

immunsystemet

Rå kartoffelsaft er også godt for din krop, fordi det er naturligt alkalisk. Når din krop absorberer det, kan det dermed hjælpe med at håndtere dit blodsukker.

Disse egenskaber balancerer din krops naturlige pH, og mindsker risikoen for kroniske sygdomme, der kommer fra sure omgivelser.

Det indeholder også betydelige mængder af C-vitamin, et næringsstof, som ofte er forbundet med opbygningen og styrkelsen af dit immunsystem. Det betyder at hvis du gør det til en del af din daglige rutine, kan du reducere risikoen for sygdomme som forkølelse eller influenza, og hjælpe med at behandle symptomerne på disse.

4. Det bekæmper gigt

At indtage to kopper rå kartoffelsaft hver dag er et nyttigt middel til mennesker med opbyggede urinsyrekrystaller i deres led (gigt).

Antioxidanterne i rå kartoffelsaft hjælper med at stimulere din krop til at fjerne den syre, hvilket forhindrer det i at forårsage betændelse og smerte.

Fordi det hjælper med at rense nyrene, kan det, at indtage rå kartoffeljuice faktisk afholde nyresten og blokeringer fra at danne sig.

5. Det bekæmper fordøjelsesbesvær

kvinde med hænder på maven der bør drikke rå kartoffelsaft

Du kan lindre både fordøjelsesbesvær og sure opstød med bare en lille smule rå kartoffelsaft.

Alt hvad du behøver er et par spiseskefulde efter hvert måltid for at hjælpe med:

 • Den tunge følelse i din mave
 • Overdreven produktion af mavesyre
 • Betændelse

En masse mennesker bruger det også som et alternativ behandling for luft i maven, oppustethed og mavesår.

6. Det understøtter hjertets sundhed

På grund af rå kartoffelsafts evne til at forbedre blodomløbet og regulere kolesterolniveauer, er det også fantastisk til dit at understøtte dit hjertes sundhed.

At indtage det vil sænke chancen for betændelse, hjælpe dit hjerte med at fungere bedre og mindske risikoen for kroniske tilstande, såsom højt blodtryk og arteriosklerose.

7. Det giver dig energi

udhvilet kvinde

Selv med blot en lille smule rå kartoffelsaft kan du forbedre din fysiske og mentale ydeevne i løbet af dagen. Stivelsen og fiberen i saften hjælper dig med at forbrænde kalorier og bidrage til din produktivitet.

8. Det bekæmper skæl

Hvis du anvender rå kartoffelsaft direkte på din hovedbund har du faktisk en effektiv måde at bekæmpe den svamp, der forårsager skæl.

Dette middels svampe-bekæmpende egenskaber hæmmer svampevæksten, regulerer pH-niveauer og dybderenser din hovedbund.

Det giver også dit hår de næringsstoffer, der er nødvendige for sund vækst og glans.

Sådan laver du rå kartoffelsaft derhjemme

rå kartoffelsaft til din krop

Alt du behøver for at lave dette naturlige middel er to eller tre modne kartofler. Sørg dog for at de ikke har knopper eller sorte pletter, fordi solanin i disse pletter er dårlig for dit helbred.

Ingredienser

 • 3 kartofler
 • 1 kop vand (200 ml)

Forberedelse

 • Skræl kartoflerne, skær dem i flere stykker og blend dem med en kop vand i en blender.
 • Når alle klumper er væk, opdeles i to doser og drikkes om morgenen og om natten.
 • Du kan eventuelt bruge en juicer for at undgå at tilføje vand.

Som du kan se, er rå kartoffelsaft fantastisk for din krop. Det er også en nyttig løsning til alle slags sundhedsproblemer. Hold denne unikke saft i tankerne og prøv det!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Basic report: 11352, potatoes, flesh and skin raw. (n.d.). =
  ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/3080?manu=&fgcd=&ds
 • Brown CR. (2005). Antioxidants in potato.
  naldc.nal.usda.gov/download/37761/PDF
 • Chrubasik S, et al. (2006). Efficacy and tolerability of potato juice in dyspeptic patients: A pilot study. DOI:
  10.1016/j.phymed.2005.03.005
 • Interactive DRI for healthcare professionals. (n.d.).
  nal.usda.gov/fnic/interactiveDRI/
 • Potato facts and figures. (n.d.).
  cipotato.org/potato/facts/

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.