Rafael Nadals tilbagevendende skader

Når man tænker på Rafael Nadal, tænker mange på hans løb for at forsvare slag, der synes umulige. Med tiden har et sådant fysisk slid krævet sin pris.
Rafael Nadals tilbagevendende skader

Sidste ændring: 05 august, 2022

Rafael Nadals navn vil for evigt blive indgraveret i tennishistorien for hans spil, titler og rekorder. Han har opbygget og fortsætter med at opbygge en imponerende karriere. Havde det ikke været for visse af Rafael Nadals tilbagevendende skader, kunne han have vundet endnu mere, end han har gjort.

Det er sandt, at skader følger med stort set alle eliteatleter, ikke kun i tennis, men i næsten alle discipliner.

Nadals “uheld” var imidlertid, at han måtte lide af tilbagevendende lidelser, som dukkede op igen sæson efter sæson. Nedenstående giver vi en oversigt over alle de skader, der har generet tennisspilleren mest i hans næsten 20-årige professionelle karriere.

Rafael Nadals tilbagevendende skader, der komplicerede hans karriere

I sin 19-årige karriere indtil videre har Rafael Nadal lidt af 21 skader. Og det inkluderer ikke mindre smerter, som ikke betød, at han måtte trække sig fra en turnering eller slet ikke dukke op.

Flere af disse skader opstod i områder eller strukturer i kroppen, som allerede havde været ramt før. Det vil sige, at der var tale om tilbagevendende skader, som vi vil se i den følgende liste.

1. Maveproblemer

Rafael Nadal, den største vinder af Grand Slam-turneringer nogensinde (22 titler), måtte trække sig fra Wimbledon 2022 på grund af en forstrækning i maven. Han skulle have deltaget i semifinalen i London-turneringen, men kunne ikke spille.

En anden skade havde allerede ramt et nærliggende område af hans krop et par måneder tidligere, ved Masters 1000 i Indian Wells. Ved den begivenhed pådrog han sig et stressbrud i venstre tredje ribbensbue, da han spillede semifinale mod den ligeledes spanske Carlos Alcaraz.

Årene før, i 2018 og 2019, havde mallorcineren også haft problemer med musklerne i maveområdet. I betragtning af gentagelsen af denne skade synes det klart, at tennisspilleren i høj grad bruger det midterste område af sin krop for at bevæge sig, som han gør på banen.

Rafael Nadal på banen

Nadal har haft mange problemer i sine kernemuskler, både i det nedre mave- og brystområde.

2. Knæene: En anden kilde til Rafael Nadals tilbagevendende skader

De bløde væv i dette led har altid været et problemområde for Rafael Nadal. Det er dog ikke overraskende, hvis man tager det ekstreme fysiske slid i betragtning, som spanieren har i hver kamp, hvilket er resultatet af hans vildskab og vedholdenhed for ikke at misse en bold.

Det er hans varemærke, men det har en høj pris.

Siden 2008 har Rafael måttet døje med betændelser i senerne i knæene. Et af de første problemer opstod i patellasenen i hans højre knæ.

Året efter, i 2009, kostede den samme skade ham tabet af sin ubesejrede rekord på Roland Garros, en turnering, hvor han i øjeblikket er den største vinder i historien med i alt 14 sejre. Han kunne heller ikke spille Wimbledon det år.

Skader på senerne i hans knæ fulgte den ene efter den anden i de følgende år. Allerede i 2012 fik han en bristet sene, hvilket krævede en genoptræning på 7 måneder.

Efter et par års “ro” i denne henseende trak han sig igen i 2018 tilbage fra en turnering (US Open) på grund af stærke smerter i patellasenen i højre knæ. Med så mange års slag og slitage er dette problem allerede blevet kronisk for spanierens krop.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Dembelé: Hans mange skader hos FC Barcelona

3. Håndledsskader

Ligesom knæene er håndleddene også et meget krævende område for konkurrerende tennisspillere. Rafael Nadal har med sit karakteristiske forhåndsslag sat sine håndled på prøve i hver af de mere end 1.200 kampe, han har spillet i sin karriere som professionel.

I 2016 dukkede den første skade relateret til dette område op. Helt konkret gik den bagerste ulna i hans højre håndled ud af led. Han var ude af banen i tre måneder på grund af dette.

To år senere flyttede ubehaget sig til det andet håndled og manifesterede sig i form af betændelse. Igen måtte han give op midt i Roland Garros og konkurrere infiltreret i OL i Rio 2016 for at udholde smerterne. Som det sidste droppede han i 2019 ud af en opvisningsturnering på grund af et tilbagefald.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Hvad er Rafael Nadals træningsrutine?

4. Müller-Weiss syndrom: Også en af Ragael Nadals tilbagevendende skader

Dette problem var startet i 2005, i begyndelsen af hans karriere. Müller-Weiss syndromet er en degenerativ sygdom, der viser sig i en af fodens knogler: Især bådbenet. Den forårsager en deformitet i vævet, som kan føre til smerter og følelsesløshed i lemmerne.

Syndromet skyldes en forsinkelse i forbeningen af bådbenet (knogle, der er placeret på toppen af den indre bue på bagsiden af foden) og kan føre til andre problemer i de nedre ekstremiteter. Personer med denne tilstand ændrer ofte deres naturlige måde at træde på for at undgå smerter.

I Nadals tilfælde opstod skaden igen med større intensitet på Roland Garros 2021 (selv om han stadig var mester) og tvang ham til at gå glip af næsten resten af sæsonen, herunder de olympiske lege og Grand Slams.

Bare fødder på trægulv

Hvis man går eller løber forkert, kan det have konsekvenser for de højere led, såsom knæ og hofter, og give problemer i dem.

Rafael Nadal, en tennisstjerne hjemsøgt af skader

Det store antal skader, som Nadal har haft i løbet af sin karriere, har noget at gøre med hans fysiske udfoldelse i hver kamp. Især da han var yngre, var spanieren kendetegnet ved sin grusomhed, udholdenhed og mentale styrke. For mange er han den bedste atlet gennem tiderne på det psykologiske plan.

Alt det slid havde dog sin pris for ham i årenes løb, og det kom mere og mere hyppigt. Han måtte endda ændre sin strategi og sine slag til at være mere aggressiv og spille kortere point.

Alt i alt er det klart, at han lykkedes og opnåede næsten alt det, han satte sig for at gøre. Nu er et af de sidste mål i hans karriere at helbrede sine skader og afslutte sin tenniskarriere på den måde, som han og tennissporten fortjener, at den skal slutte.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.